• gintonic77

    Vems fel vid krock i rondell?

    Se bild och ha överseende för min svaga talang när det gäller ritning =)

    Om jag krockar vid den gröna plutten, vems fel är det då?
    En bil åker längs blå linje och ska köra rakt fram i vänsterfil. Den andra åker längs svart linje och ska rakt fram i högerfil. Svart kör in i sidan på blå. Blå blinkar höger och är på väg ut ur rondellen när det smäller. Svart blinkar såklart inte alls då denna ska rakt fram.

    Ska blå lämna företräde och i detta fall stanna i rondellen eller ska svart lämna företräde?

  • Svar på tråden Vems fel vid krock i rondell?
  • Alyssa
    Majuni skrev 2011-12-29 20:02:29 följande:
    det var DU som skrev att de som låg i HÖGER MÅSTE släppa in dem från vänster... Det är ju DINA skrivna ord som folk har hakat upp sig på och ja, JAG kan tänka själv. DET är inte Mig det är SVÅRT för det VERKAR vara det för dig.
    Ja för att man SKA köra i höger körfält när man kör vanligtvis. Man bruakr inte köra i vänster körfält annat än vid omkörningar. Därför använder jag höger körfält som ett exempel. körfältet längst till vänster på en motorväg är enbart till för omkörningar men många verkar inte känna till utan använder det som ett extra körfält.
  • Eleonor01

    Alyssa

    Vet du vad direkt placering är??? Bara för att du har ett par bokstäver på ditt körkort innebär det inte att du har rätt å i detta fallet med att släppa in i högra fältet eller i vilket fält du bör lugga i när du åker ut curkulationsplatsen

  • annniel
    Tonårsmamman1 skrev 2011-12-29 20:10:19 följande:
    Om du tittar på bilden så byter inte blå bil fil, han kör ut ur rondellen i vänster fil. Svart däremot kör in i rondellen fast där inte finns tillräckligt stor lucka. Svart kan inte sitta och tro vad den blå ska göra, han får vackert vänta och se.
    Men du kan ju inte mena allvar???? Du kan ju inte på riktigt tro att vänster fil leder ut ur rondellen? Blå bil ligger i VÄNSTER körfält, för att ta sig ur rondellen måste han korsa HÖGER körfält!!
  • Annaïck

    Om man är i innerfil ska man först byta till ytterfil innan man lämnar rondellen. Du kan inte svänga av mitt framför nosen på den andra bilen

  • Eleonor01

    Man ska i te ligga i högra fältet när man lär vanligtvis om hastighetsbegränsningen är Max 70

  • studentbruttan29
    annniel skrev 2011-12-29 20:01:49 följande:
    LOL!!!  

    Ja nu var det ju inte svart som bytte fil....han hade fritt i sin fil när han körde in i rondellen, som någon annan sa: man måste inte vänta tills rondellen är helt tom..han har fritt i sin fil och kör in, blå bil byter fil och kör in i svart bil...blå bil=IQ-fiskmås! 
    berätta VART den blå byter körfält? 
  • Solaika
    Grande Rock skrev 2011-12-29 20:03:34 följande:
    Vems felet är beror på var den svarta bilen befann sig när blå bil signalerade för utfart ur cirkulationsplats. Var svart bil redan inne i "höger körfält" när signal gavs så är det blå bil som felat, annars tvärtom.

    Att man väljer att lita på att medtrafikantgerna verkligen är på väg dit de indikerar gör dig inte vållande när medtrafikanter avviker från indikerad kurs.
    Det har inget med filerna att göra!! Bilar som ska IN i cirkulationsplatsen ska alltid, alltid, ALLTID lämna företräde för de som redan ÄR där! Finns inga undantag! Svart bil borde väntat med att köra ut tills den blå bilen passerat så enkelt är det. ALLTID! 

    Inte undra på att det sker så mkt olyckor när folk är så vansinnigt okunniga om trafikregler..  
    Kom och gå en mil i mina mockasiner, innan du bedömer vem jag är.
  • Alyssa
    Severus skrev 2011-12-29 20:13:37 följande:
    För om blå ska svänga vänster vid nästa avfart efter rondellen så vore det ju idiotiskt att byta till höger, för att efter rondellen byta till vänster, igen
    Svänga vänster? Utfarterna i rondellerna ligger alltid vid det högra körfältet.  Du menar kanske om man ska ta den tredje utfarten? Då kan man köra i den inre filen sen byter man till höger strax innan man kör ut, alltså vid svarta bilens infart, förstår du hur jag menar nu? 
  • annniel
    studentbruttan29 skrev 2011-12-29 20:16:56 följande:
    berätta VART den blå byter körfält? 
    där olyckan sker givetvis
  • Eleonor01

    Jävla iPhone :)

    Man ska inte vanligtvis ligga i högra körfältet . då begränsningen e Max 70 får du ligga vart du vill o dessutom köra om på både höger å vänster sida

Svar på tråden Vems fel vid krock i rondell?