Inlägg från: Vårväntanochlängtan |Visa alla inlägg
  • Vårväntanochlängtan

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Tack tjejer för uppmuntran och pepp!
    Nu var det ju inte jag som pratade med henne så jag är inte säker på vad hon menar med "att det kan ta lite tid".
     Vi har försökt i 20 månade,r om jag inte räknar helt konstigt.{#emotions_dlg.flower} Men vi har haft ett MA imellan och det är det som ställer till det för oss eftersom de daterar från senaste graviditeten. Då har vi nu försökt i snart 1 år.
    För insemination, IVF och liknande behöver det gå tills årskiftet.
    Alltså ett år från att vi var på RMC första gången.
    Så jag hoppas också att vi ska lyckas själva. Vi har ju trots allt gjort det än gång även om det inte blev en bebis i slutändan. 
    För er som undrat är vi 24 år båda två. 

  • Vårväntanochlängtan
    Maramina: För mig går det kanonbra att du skickar ut mejl med våra kontaktuppgifter, jag känner mig mycket tryggare om vi kan bestämma en uppsamlingsplats m.m{#emotions_dlg.flower} Härligt också att du kanske har kommit så långt som att vara ruvare vid vår träff. Spännande!Skrattande Håller mina tummar för er nu!

    JZ: Fy sjutton för smärtaRynkar på näsan Jag ger dig alla krya på dig kramar jag kanHjärta Härligt med vikten dock!Glad Jag sitter och är värsta godissugen just nu och försöker tänka på hur duktig du är som ett sätt för mig att peppa mig att inte öppna "godisskåpet" 

    Lillnosen & Pasell: Hoppas era små liv piggar på sig snart, det svider så i mattehjärtat när det är något galet med ens pälsklingar{#emotions_dlg.flower}

    Försöker: Så jobbigt med sådana läkare & sköterskor! Det känns ju som att de motarbetar er hela tiden vare sig det är omedvetet eller medvetet. Vissa läkare verkar inte förstå hur mycket psykisk energi det tar att försöka få barn och att det även inverkar på andra aspekter av livet{#emotions_dlg.flower} Spy galla på oss hur mycket du vill över dessa inkompetenta trögskallarOskyldig{#emotions_dlg.djavulsk} Det är det vi är här för bland annat! Kram

    Själv har vi haft opponering på kandidatuppsatserna idag vilket gick bra, vi fick väldigt mycket bra feedback till vårt kommande arbetet med den så det är jag tacksam över.
    Så tråkigt bara att ligga så mycket efter, de andra i klassen är ju färdiga med uppsatsen och kan ta ut sin legitimation i juni om de har allt annat färdigt.
    Tur att vi fick till en opponering på vår trots allt, då är den biten överstökad och vi kan ta ut en examen i augusti istället för i november vilket vår programansvarige först tyckte att vi skulle "resta" tills. Det hade ju varit nästan en termin extra för bara uppsatsarbete istället blir det nu att vi drar över 2 månader. Så rätt nöjd tjej här ändåGlad
    Nu ska jag koka mig lite te och titta på 3:ans tonårsbossen. Ha en trevlig kväll tjejerna! 
  • Vårväntanochlängtan
    Försöker: Typiskt med tantfanRynkar på näsan Tyvärr är vi ju vana här inne.{#emotions_dlg.flower}

    Idag njuter jag av helgen hemma hos familjen, ska träffa min vän med 1 månaders gammal liten dotter imorgon. Hoppas på att det inte svider för mycket i längtanefteregenhjärtat. Jag har i alla fall köpt en urgullig rosa gosedjurselefant till dottern, med rosarutiga ballerinaskor och kjol. En fairtrade produkt från en liten butik i Lund så jag tror i alla fall inte hon har fått något liknandeGlad
  • Vårväntanochlängtan

    Hej tjejer{#emotions_dlg.flower} Hoppas ni har haft en skön lördag. Idag har jag fått se det lilla livet som vännen har burit på i över 9 månaderGlad Och så fin hon var! Elefanten var också mycket uppskattad så det var roligt.
    Men ibland suckar man ändå inombords, hon vet att vi försöker & har försökt länge (för dom tog det sig direkt) och när jag frågade hur det var med sömnen nu så sa hon att- hade jag vetat att det var så jobbigt med bebis hade jag nog väntat.
    Åh, kan hon inte ens ana hur gärna jag hade bytat med henne? Alla kanske inte har som tur att de har "råd" att väntaRynkar på näsan

    Pastell: Skönt att vovven mår bättre nu, håller tummarna för att det håller i sig!

    JZ: Krya på dig!

    Wishbebis: Välkommen till tråden, jag hade det likadant angående utredningen men då var det jag som inte ville söka hjälpen. Jag tror att det var en kombination av dels en önskan om att vi kanske kunde lyckas själva inom en snar framtid & dels rädsla för vad proverna kunde tänkas visa. Hoppas ni slipper utredning överhuvudtaget och lyckas själva{#emotions_dlg.flower}

  • Vårväntanochlängtan
    JZ79 skrev 2013-04-06 22:55:31 följande:
    Lillnosen...låter inte bra att du känner dig så trött Ska du inte ringa vc å boka en tid? Känns inte helt rätt att bli så trött efter några trappsteg Obestämd Blir ju orolig för dig vännen.. Hjärta Va rädd om dig! Kram {#emotions_dlg.flower}

    kanske 4a, jäkla skitmens! Skrikandes Stor kram!

    Vårväntan..., förstår hur du känner..Hon vet ju hur ni har det så hon tänkte nog inte på att du tolkar det hon säger på ett sånt vis. Mysigt att du fått träffa den lilla nu NalleKram

    stegen, är du i kulisserna?? Vill bara veta att allt är ok Kram Hjärta
    Nej, jag tror inte heller hon tänkte på att jag kan tolka det så{#emotions_dlg.flower} Jag vill ju verkligen inte heller att människor som väntar eller nyss har fått barn ska gå och vakta hela tiden vad de säger till mig. Samtidigt kan jag störa mig på när människor säger att det är SÅ jobbigt med barn.  För det första-vet man inte det innan man börjar försöka att det inte kommer bli någon dans på rosor? För det andra-var lite tacksam istället över ditt fina barn istället för att bara klaga.
    Men egentligen vet jag ju ingenting om hur det är att leva med barnRynkar på näsan

    Lillnosen: Vad rädd om dig! Hjärta Ta det nu lugnt ett tag framöver och kolla upp det om du inte mår bättre.

    Kanske4: Skitmens, den är inte önskvärd här (fattar den aldrig det?)!Skrikandes 
  • Vårväntanochlängtan
    Inelg: Grattis till plusset! Hoppas den här lilla ärtan får vara med hela vägen{#emotions_dlg.flower} Tur att ni i alla fall kan få lite stöd och hjälp i samband med er utredning nu. Kram

    Vill också säga välkomna in till er nya i trådenGlad 
  • Vårväntanochlängtan

    Hej tjejerna! Kikar in och kollar läget. var första dagen på VFU:n idag så känner mig matt och bör nog egentligen gå och lägga mig då kl ringer 5 imorgonFlört
    Men vill såklart hänga med i era tankegångar och händelser också{#emotions_dlg.flower}

    Jag kan bara säga Maramina att det var bra för mig att läsa igenom både ditt inlägg här i tråden och på din blogg. Ibland behöver man ett annat perspektiv på saker & ting när man känner sig bitter och jäklig.
    Självklart är det även så att jag antagligen kommer att beklaga mig flertalet gånger både under tiden som gravid och som mamma. Men då kan det nog vara av godo på ett sätt ändå att man verkligen har kämpat för att komma dit och kan minnas tillbaka på den tiden & se att det kom världens finaste ur det.
    Sedan är det ju en sak att få ösa ur sig lite om man har ett barn som tex har kolik eller som min moster som har 2 små killar med ADHD vilket gör dom mer en intensiva om man säger så. Den lille vaknar fortfarande uppemot 6-8 ggr på en natt och han är 1,5 år.
    Men sen ibland finns det de som nästan aldrig säger något positivt om sitt barn och då tycker jag ändå att man borde visa lite tacksamhet över att man har lyckats skapa en så fin gåva som ett barn faktiskt är.

    JZ: Förvånad Hur kan en läkare underhålla så viktig information när ni är under utredning för barnlöshet? Jisses!Skrikandes Har du fått reda på mer exakt hur det såg ut? Hoppas innerligt för din skull nu att foten kan vänta och att ni får börja er IVF resa{#emotions_dlg.flower} Kramar om!

  • Vårväntanochlängtan

    Hej tjejerna{#emotions_dlg.flower}
    Härligt att se JZ att du snart är igång med din IVF, låt det sjunka in lite så kanske det snart känns mer verkligt. Glad Jag håller såklart mina tummar för dig om att det ska gå bra även med foten och ryggen under graviditet, förhoppningsvis får du tag sjukvårdspersonal som kan stötta upp och komma med bra lösningar under den perioden så att smärtan inte blir för påfrestande för dig.

    Maramina: Lycka till på fredag! Där ska finnas flera & fina ägg har jag bestämt :)

    Lillnosen: Så otroligt dåligt att de inte tar ens symptom mer på allvar, det är kanske inte bara lite lugnande ord utan bedömning man behöver utan att någon verkligen kollar upp enSkrikandes Visst är sjukvården överbelastade, men lite mer engagemang är väl inte för mycket att begära?!

    Pastell: Fy vad dåligt beteende, ska man ställa en sådan fråga gör man det direkt till personen OCH man väntar tills det syns så mycket att det bara inte går att ta miste. Det sårar ju bara dubbelt nu när det inte stämmer, dels att någon uppfattar en som "svullen" och dels att man faktiskt inte önskar något hellre. Lite empati tack!

  • Vårväntanochlängtan

    Hej på er tjejer! Vad mycket spännande, nervöst, roligt, häftigt och oroligt det händer i tråden nu.
    Verkligen fullt flöde av alla tänkbara situationer som kan uppkomma i livet{#emotions_dlg.flower} Så härligt att vi kan prata om allt här i tråden.Glad
    Jag får läsa ikapp rätt så mycket nu under VFU:n då jag inte hinner/orka kika in varje dag så det kan hända att jag missar något men det får fyllas i efter hand.

    JZ: Häftigt med spraystart, ytterligare en bit på vägen mot Baby. Jag har full förståelse för att du kanske inte riktigt hinner med i tankarna kring allt som händer. Det har ju varit fullt ös för din del den senaste tiden men en ny kropp, operationsfunderingar, IVF, jobb mm. Men det kommer bli så grymt bra på andra sidan för dig tror jag verkligen!{#emotions_dlg.flower} Hur gick förresten träffen med arbetsterapeuten? Var en en bra representant för mitt framtida yrke och vad hade hon/han  för lösningar? Hoppas att det blir bra för din skull så att du kan komma tillbaka till jobbet.

    Maramina: Grattis till fin tillväxt av ägg! Nu håller jag alla mina tummar för att det bland dom finns ett stort glimmande guldägg!

    Ciccie: Åh! Det låter ju verkligen lovande med jobbet Glad Härligt!

    Bapumba: Välkommen hem från värmen! Typiskt att bränna sig bara, jag är likadan och får alltid massor av soleksem.
    Låter även spännande med en ny jobbchans, vad arbetar du med om man får vara frågvis? :) 

    Em me: JA! Skrattande
     

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus