• Nellin

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Juronjaure skrev 2013-06-05 20:01:21 följande:
    Har ni gjort utredning, tjejer?
    Jag tror nästan alla här inne har gjort utredning, för de flesta har gått igenom diverse behandlingar och grejer. Många väntar på IVF eller har börjat med det. Hur kommer det sig att du undrar raring?
  • Nellin
    Juronjaure skrev 2013-06-05 20:36:29 följande:
    Åh. Jag undrar massa saker. Hur vanligt är det att man hittar nåt? Vad händer om de kommer fram till att allt är som det ska? Blir man lämnad åt sitt öde då? ("Du är frisk, åk hem och producera", typ) Ni här som gjort utredning, kom de fram till nåt?
    Hur vanligt det är att man upptäcker något som är fel kan jag inte svara på. Det som händer som allt är som det ska beror lite på vilket landsting man tillhör. Jag kan bara svara för hur det funkat i Örebro. Allt är tipptopp med mig och min sambo och vi har gått igenom alla prover och undersökningar som man ska. Det som hände då var att vi fick testa ägglossningstabletter som heter Pergotime. Jag har redan ägglossning, men man ville testa om jag kunde få lite hjälp på traven så att den blev starkare. Vi fick också testa Ovitrelle som är en spruta man tar för att få ägglossning, vilket sker ungefär 36 timmar efter sprutan. Detta görs dels för att ge ägglossningen en skjuts så att ägget verkligen släpper, men också för att man ska veta nästan exakt när det sker - och då ha större chans att pricka rätt. Båda dessa behandlingar (ibland sker de tillsammans) bevakas med ultraljud för att kolla hur många ägg man får och hur de växer.

    Vissa par får testa insemination också, trots att samlivet fungerar som det ska och allt ser bra ut, men vi fick aldrig testa det för vår läkare sa att man bara gör det om paret inte kan utföra samlag på vanligt vis. Detta skiljer sig mellan olika landsting.

    Man har rätt till utredning och olika behandlingar när man försökt i minst ett år på egen hand. När man har försökt i två år utan att lyckas så har man rätt till IVF. Man blir uppsatt i kö och väntetiden varierar mellan olika landsting. Först får man vänta på att få komma på ett inledande IVF-samtal där man får all information. Därefter får man vänta på att få börja med själva behandlingen.

    Hoppas det har svarat på frågan någorlunda? 
  • Nellin
    wonders skrev 2013-06-06 17:14:16 följande:
    Hejsan tjejer
    Precis varit på toa och det kom lite blod. Nu är jag ju jättenervös att detta inte ska gå vägen. Igen. Tyvärr så har sambln bett grannar komma över på grillat. Vet inte vad jag ska göra. Känns som jag bara skulle vilja sova och hoppas att det går över.
    Åh, jag förstår att du blir orolig, men det måste inte vara något. Jag fick ju en liten blödning fyra dagar innan mens. Bara en enda gång, när jag torkade mig. Sen dess har jag inte haft tillstymmelse till blod och hittills har det ju gått bra, så jag antar att det var en nidis. Jag hoppas att detsamma gäller för dig. Vad jag förstår så är det väldigt vanligt att det blir så när man gör IVF?
    Thotis90 skrev 2013-06-06 19:27:48 följande:
    Idag är jag mellan BIM-2 och BIM-6. Bröstvårtorna gör fortfarande ont när man kommer åt dem. Brukar Ni andra ha onda (inte ömma, onda!) bröstvårtor innan mens?
    Jag brukar ha ömma bröstvårtor innan mens. Den här gången hade jag inte det, utan istället i själva brösten, mest ut mot sidorna och bak mot armhålorna.

     
  • Nellin
    Försöker, hur går det för dig? Tänker på dig!
  • Nellin
    Försöker skrev 2013-06-06 20:19:20 följande:
    Jenso, Lillnosen och Nellin som undrade... Bim var igår och mensen har fortf inte kommit. Fick nån utspädd droppe blod (inte så mkt som vid spottings) tidigt imorse, sen dess ingenting. Har ingen känsla av att den ska komma heller, noll molande i magen som jag brukar ha. Hoppas ju men vågar inte tro nåt.
    Jösses vad spännande! Hur tålmodig tänker du vara innan du testar? :)
  • Nellin
    Försöker skrev 2013-06-06 20:49:41 följande:
    Hm.. Tänker nog vara så tålmodig att jag inte testar alls utan helt sonika väntar in mensen. Så hoppfull är jag, haha!
    Hahaha, ja det var tålamod må jag säga!
  • Nellin
    Försöker skrev 2013-06-06 22:03:37 följande:
    Trodde ju att den skulle komma när jag såg droppen imorse så jag sa till maken att det var kört som vanligt. Han tror att mensen kom under dan. Tror jag väntar med att säga nåt till honom, räcker med en besvikelse i taget.
    Åh, jag hoppas du får överraska honom med en strålande nyhet!
  • Nellin
    wonders skrev 2013-06-07 08:14:50 följande:
    Ber om ursäkt Lillnosen det var ju Försöker som är i testdagar. Lite mossig i huvudet här bara. Skäms

    BaPumba det var mysigt i Kroatien som vanligt. Detta trots att det regnade merparten av tiden vi var där. Trisst men sant. Mitt i veckan hade de dessutom helgdag så en shoppingdag(för det regnade) föll bort. Sen hann man ju inte med så mycket med tanke på att det gick åt två dagar att vara på kliniken(vilket var anledningen vi var där ju)Skrattande
    Ska man se hela Kroatien bör man ha i alla fall 2veckor på sig för att bila runt och ta sig tid att se på alla mysiga städer.

    Ingen mer blödning här iaf så hoppas så att det var en nidis. Jag skulle vilja testa på måndag dag10 men behöver ju då ett test som klarar att se små mängder av Hcg. Visst var det så att DocMorris hade egna test som kunde upptäcka Hcg redan på tidigt stadium? Tror att det var Nellin som testade med dessa och även hade testat hur lång tid det tog innan Ovitrelle-sprutan gick ur kroppen. Maramina var det som hintade om testet om jag nu inte blandar ihop igen..Drömmer

    Här skiner solen och jag med den.{#emotions_dlg.flower}       

      
    Sprutan stannar ju kvar i kroppen i 10 dagar. Är det inte bättre att vänta någon dag till så du inte kan riskera att bli lurad? Jag testade inte med Doc Morris denna gång - bara med Testlagrets billiga stickor och med Clearblue. Jag testade 10 dagar efter ÄL, men jag tog ju sprutan nästan två dagar innan äl, så den hade ju hunnit gå ur kroppen.

    Hoppas hoppas hoppas! :) 
  • Nellin
    Wonders: Nu minns jag! En annan månad testade jag ju hur lång tid det skulle ta för sprutan att gå ut, men då testade jag också med Testlagrets. Sprutan var fortfarande liiiiite lite kvar 10 dagar efter att jag tagit den. 11 dagar var den borta och den månaden blev jag ju inte gravid så då fortsatte testen vara negativa sedan.
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus