Inlägg från: Sofistikerad |Visa alla inlägg
  • Sofistikerad

    Vi som startar utredning Januari 2012 i kampen om ett plus!

    Jag ska till Sophiahemmet den 13de feb, fast till en kvinna. Jag har hört mkt bra om dom, att dom är omtänksamma osv, det ska tydligen vara jättebra.

    Du kommer få ta en massa blodprover som är hormoner osv, kolla så du har ägglossning. Så kommer du få göra VUL o titta på äggstocker o livmoder, o göra en spolning av äggledarna.. Mannen för göra spermaprov, ibland nått mer men oftast inte.

    JAg har gjort en utredning för några år sedan, men ska göra om det nu igen, så jag känner mig lite van, hehe. 

  • Sofistikerad

    På nyårsafton hände de grejer.. När jag vaknade på morgonen så fick jag näsblod, sen efter en timme blev jag illamående, fast jag tror faktiskt de va pga att jag tog en pencilintablett. Sen på eftermiddagen när jag kissade så började de droppa blod, sen kom de inge mer förns nästa gång jag kissade då kom de ungefär lika mkt igen. Men sen inge mer. Man skulle ju vilja tro att de va en nidis, för jag hade ägglossning förra lördagen. 

  • Sofistikerad
    Tallkotte12 skrev 2012-01-03 10:36:13 följande:
    Nu fick jag tag i kvinnokliniken och har numera en tid till den 23 januari för att diskutera hormonbehandling! Gjorde ju själva utredningen i höstas, men fick vänta tills i januari på mer hjälp eftersom det dels såg ut att ordna till sig i höstas, dels för att det nu i januari är ett år sedan jag slutade med pillren.

    Så nu får de här veckorna gå fort! :)
    Ja det är ju den här månaden iaf!
  • Sofistikerad

    Jag ska till sophia.. Jag bokade tid i mitten på december tror jag de va, o jag fick tid den 13 feb, så lite väntetid är de tyvärr :-/

  • Sofistikerad
    CookieKaka skrev 2012-01-09 22:09:00 följande:
    Bokade du själv eller hade du remiss dit?
    När jag pratade med dom så sa sköterskan att det är mycket kortare tider om man kommer med remiss?! 
    Jag bokade själv
  • Sofistikerad
    Gaaaa skrev 2012-01-16 14:08:52 följande:
    Jag har 12 st äggblåsor det låter jätte bra, bara de inte är tomma..
    Gud nu börjar man bli nervös och noja sig!!
    Då e du snart gravid med andra ord, kul!
  • Sofistikerad

    Jag Hoppas faktiskt att vi får göra IVF också.. Saken är den att jag är rätt säker på att man inte kommer hitta några fel på oss, så vi blir oförklarligt barnlösa. Är de nån som vet vart dom går efter de? Dom kan väl inte bara säga "gå hem och fortsätt försök för de finns inget fel på er".. Blir de IVF atomatiskt då eller va gör dom?

  • Sofistikerad
    Gaaaa skrev 2012-01-17 10:55:34 följande:
    Nej det är ju oss de ska hjälpa. Finns ju andra faktorer som är svårare att kolla upp.
    Och som jag förstått så kollas inte allt upp i Sverge som man gör i vissa andra länder..

    Man måste bara gå igenom allt de vill inte de skickar över en till IVF.
    Okey låter bra.. Så dom skickar inte bara hem en igen och önskar en lycka till?
  • Sofistikerad
    russinet skrev 2012-01-17 17:47:36 följande:
    Vi blir utredda hos andrologen på Sophia. inga väntetider där så utredningen satte igång redan dagen efter att jag ringde. lämnade blodprov och fick svara på lite frågor och min sambo får gå och lämna spermaprov snart. på torsdag och fredag ska jag på äggledarröntgen, vilket gör mig så sjukt nervös! har hört att det ska göra ont, stämmer det? fattar inte riktigt skillnaden på spolning av äggledarna, röntgen och ultraljud eller vad det nu är de gör. om det ens är nån skillnad? är nålrädd så bara att lämna blodprov var en pärs. vänta på provsvar likaså, så hypokondriker jag är. :)
    Gu va skönt att ni kommit igång. Jag ska oxå göra utredning på sophiahemmet, fast inte på andrologen. Nån sa till mig att man bara gick dit om killen hade konstaterat fel på spermierna. :-S Så vi gick till vanliga, o då vart de lite väntetid.. Ungefär en månad. Längsta månaden i mitt liv tror jag. :-P Men nu börjar de närma sig, den 13 feb ska vi dit. Jag e nervös som fan inför kontraströntgen., jag ska säga de till vår läkare så kanske dom e extra försiktiga eller ser till att man får bra med "bedövning".. Spolningen e de ända jag har kvar i utredning egentligen, för jag har gjort allt annat hos en gyn när jag berättade att jag inte blev gravid. Men sophiahemmet kanske vill göra om allt ändå, de vet ja ju inte!
Svar på tråden Vi som startar utredning Januari 2012 i kampen om ett plus!