Inlägg från: Neblina |Visa alla inlägg
  • Neblina

    Varför skulle muslimer ha dålig kvinnosyn?

    M C skrev 2011-07-05 19:23:57 följande:
    För att koranen inte låter en kvinna komma till tals om hur hon vill ha det, den är helt inriktad på att männen ska vara deras förmyndare och att de själva inte kan ens torka sig i röven själva.
    Precis, tycker religion är väldigt diskriminerande och enbart gagnar männen.
    Jag bloggar om skönhetsvård :) my-luxurysoap.blogspot.com/
  • Neblina
    Dreams Never Ends skrev 2011-07-05 19:36:56 följande:
    Nej, inte alls.
    Det är din ja åsikt, men just islam anser jag vara fruktansvärt diskriminerande framförallt mot kvinnor.
    Jag bloggar om skönhetsvård :) my-luxurysoap.blogspot.com/
  • Neblina
    Jamo skrev 2011-07-05 19:42:07 följande:
    Kvittar nog vilken religion man pratar om, alla är ett förtryck mot kvinnan.
    Nej inte alla faktiskt, men islam är en av de religioner jag anser är diskriminerande.
    Jag bloggar om skönhetsvård :) my-luxurysoap.blogspot.com/
  • Neblina
    vinnis skrev 2011-07-05 22:49:39 följande:
    Jag känner flera muslimska män som både röker och dricker och knullar runt så som dom behagar men det går inte bra att äta griskött för det är "smutsigt" Och deras fru får dra på sig sin heltäckande niqab som ett j-vla spöke för å gå ner till ica..Hyckleri säger jag bara....
    hahaha satte kaffet i halsen
    Ja det är verkligen hyckleri.
    Jag bloggar om skönhetsvård :) my-luxurysoap.blogspot.com/
  • Neblina
    Helwa skrev 2011-07-05 19:50:32 följande:
    Arvsrätten är ju olika för man och kvinna?
    Ja finns en hel del, i en annan tråd framkom det till exempel att om kvinnan valde att göra den obligatoriska handlingen att ta på sig slöja så skulle hennes äktenskap bli8 lyckligare, hennes man skulle älska henne mer och hon skulle få mer belöning när hon lägger näsan i vädret. Dvs ett ganska fint hot om att hennes liv skulle bli skit utan slöjan. Medan  givetvis männen inte behöver klä ut sig på något vis.
    För att nämna en av många saker så att säga
    Jag bloggar om skönhetsvård :) my-luxurysoap.blogspot.com/
  • Neblina
    hallencreutz89 skrev 2011-07-06 00:24:07 följande:
    läs koranen så ser du att det även finns anvisningar om mannens klädsel
    ja väldigt strikta klädkoder de har som behöver täcka hår och aniskte som många gör.
    Här kan man ju exempelvis äve läsa att en kvinna som döljer sig förhindrar män att begåt otukt.
    Plockar fram min banjo och sjunger we shall all overcome!
    www.doldol.se/index.php/2011/06/15/varfor-bor-jag-bara-sloja
    Jag bloggar om skönhetsvård :) my-luxurysoap.blogspot.com/
  • Neblina
    hallencreutz89 skrev 2011-07-06 00:33:59 följande:
    Eh du sa ju att männen inte behöver "klä ut sig på något vis" så du hade ju fortfarande fel?
    Och hur är detta värre än när svenska tjejtidningar snackar om att vissa underkläder kommer göra din kille dökär i dig och grejer, samma sak. Dessutom ska inte män heller klä sig i "utmanande" kläder, om du läser om vad kvinnor ska täcka så står det inte hela kroppen heller
    Ja men de klädkoder de har är ju obefintliga. Man ser muslimska kvinnor komma dragandes med långa tjocka sjalar, långärmade jackor och långa klänningar och svettas som galningar i hettan, medans männen knallar runt i ts, eller är de så vansinnigt många män som inte följer klädkoden som är vad?
    Detta är värre eftersom kvinnorna måste täcka sig för att behålla sin karls kärlek och förhindra att andra män begår otukt. Blir kvinnor våldtagna för att de visar håret eller vad?
    Jag bloggar om skönhetsvård :) my-luxurysoap.blogspot.com/
  • Neblina
    hallencreutz89 skrev 2011-07-06 00:47:15 följande:
    Åk till afghanistan så ska du se män som också klär sig väldigt strikt. Sen ser du ju antagligen massor av muslimska kvinnor varje dag utan slöja som du inte lägger märke till som muslimer just för att de inte har slöja. Finns många muslimska män som tex undviker kortbyxor och sånt, men det märker du antagligen inte lika mycket eftersom även ateister kan få för sig att gå i långbyxor. Har du ens kollat varför männen har klädkod då? Det här handlar inte om vem som följer reglerna eller inte, det handlar om huruvida muslimer har dålig kvinnosyn. Om du vill kan du tolka det som står skrivet som att kvinnor blir våldtagna om de inte har slöja, men alla tolkar det inte så, det finns sällan någon universell sanning i vad som är en rätt eller felaktig tolkning, bara gud vet vilken tolkning som är rätt ;)
    Fast det har väl ingen bettydelse i vilket land man som muslim bor i man ska väl följa klädkoden endå, den kan ju knappast bara gälla för vissa länder.
    Även om muslimska män undviker kortbyxor så får kvinnorna i vilket fall som helst klä ut sig mer för att bidra till att mannen ska älska henne optimalt, respektera henne och inte begå otukt.
    Det är konstigt att de värsta kraven inom islam alltid ska läggas på kvinnorna.
    Vet inte hur många muslimska kvinnor jag stött  på som är ledsna över att deras män kräver att de ska följa klädkoden medans de själva inte gör det, går och spanar på svenska tjejer etc.
    Som jag sa tidigare och som jag håller fast till islam eenligt mig är bara positivt för de ena könet och det är inte kvinnorna.
    Jag bloggar om skönhetsvård :) my-luxurysoap.blogspot.com/
  • Neblina
    hallencreutz89 skrev 2011-07-06 00:56:21 följande:
    jag sa inte att afghanistan var ett bra exempel på varken islam eller jämställdhet, men personen jag svarade på påstod att man inte behöver följa klädkoder alls och fick det att verka som om det var så att på ställen där kvinnor tvingas ha slöja så får män klä sig precis som de vill, och detta är felaktigt
    nej det har jag inte sagt, ja sa att deras klädkoder i jämförelse med kvinnan är näst intil obefintlig. Därföpr räknar inte jag det som att de har någon klädkod.
    Jag bloggar om skönhetsvård :) my-luxurysoap.blogspot.com/
  • Neblina
    hallencreutz89 skrev 2011-07-06 01:01:14 följande:
    Nej och såna här länder följer väl ändå inte koranen som de flesta tolkar den eftersom de flesta jag träffat på iaf tolkar det som att koranen säger att man inte ska bära slöja förrän man själv känner sig redo och alltså inte pga tvång efter som Allah vet ens sanna intentioner. Men du uttryckte som sagt innan att män inte har några klädkoder, och sen pratade du som om killarna iallafall inte behöver följa sina klädkoder lika mycket som kvinnorna heller. Och om dessa muslimska kvinnors män bär slöja av tvång så bär de ju inte slöja enligt koranen ändå och det står ju i ts att diskussionen om kvinnosynen ska baseras på det som står i koranen och inte på hur folk som vill kalla sig muslimer beter sig och i koranen finns det krav för både män och kvinnor på klädsel. Varför konverterar kvinnor till islam då om det inte finns något positivt för dem att hämta där?
    Snälla läs det jag skriver, jag skrev att männen inte behöver KLÄ ut sig som kvinnor gör, dvs täcka hår med slöja och som en del hela ansiktet. Samt att de klädkoder de har inte ens är jämförbara med kvinnor, så som de måste täcka sig.
    Sedan tog jag även det som exempel att många kvinnor känner press på sig att använda slöja både från sina män samt religionen som så fint påtalar att använder man slöja förhindrar man bland annat att män begår otukt, missade du att det även stod denna obligatoriska handling om slöjan, = Tvång/ett måste.
    Och ja jag påtalar om det som står i koranen, den obligatoriska handlingen att dra på sig en sjal vilket jag anser är diskriminerande. Sedan finns det ju givetvis folk som gärna drar nytta av dessa texter för att ha mankten över sin partner just därför anser jag att islam är både diskriminerande och ger mer till männen än kvinnorna. Dvs mitt  första svar du kommenterade var riktat till den som undrade varför jag anser att islam är idiskriminerande, och detta var mitt svar.

    Varför många konverterar till islam, ja för att många gånger har de partner som är muslimer, de söker tröst, blivit manipulerade eller har överseende med att hela religionen kanske inte är så fin. Vad vet jag?
    Jag bloggar om skönhetsvård :) my-luxurysoap.blogspot.com/
Svar på tråden Varför skulle muslimer ha dålig kvinnosyn?