Inlägg från: micksaan |Visa alla inlägg
  • micksaan

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    enlitenbitkaka skrev 2011-08-04 15:02:24 följande:
    Jo absolut men den här tråden är ju inte så mycket för att ifrågasätta varandras ståndpunkt utan mer för att dela med sig och gå tillsammans mot ett mål? Nu menar jag inte bara ditt inlägg utan det kommer titt som tätt inlägg som inte är "nyfikna" utan väldigt "min åsikt är den enda rätta" vilket jag personligen tycker är synd. Men om du inte menade så så tar jag tillbaka
    Tycker också man måste få säga att man inte förstår varför andra gör det, för man förstår ju inte riktigt. Men jag har heller aldrig påpekat att någon är "konstigt eller annorlunda" för det. Någon frågade om vi ska ta reda på kön eller ej, så då svarade jag bara och vad anledningen till vårt ställningstagande är. Inget är det enda rätta, alla gör ju som dom vill.  
  • micksaan

    Jag bloggar också, än hemligt. Men kan dela med mig till er, så ni får bli första besökarna.

    micksan.org/syskon

    anv: syskon och lös: mars

    Öppnar upp så fort hemligheten är delad med nära och kära.  

  • micksaan
    Coriander skrev 2011-08-14 23:29:21 följande:
    Klart det finns sjukhus i Sverige också där man kan föda i vatten! Det kan ju inte vara förbjudet där? 
    Här i Finland finns det två sjukhus där det finns badkar man kan föda i. Annars får man faktiskt ta
    med ett eget birthing pool och fälla upp det på rummet, som de INTE kan förbjuda en att använda. De kan förbjuda en att föda i sjukhusets badkar, men inte i din egen. Det är din kropp och din egen pool. 

    Många barnmorskor är helt emot vattenfödslar pga att det ger dem mindre frihet att arbeta plus oergonomisk ställning att jobba i. Men det finns inga som helst vetenskapliga bevis för att det skulle vara farligt att föda i vatten. Det är enbart gammeldags barnmorskor och synsätt som lever kvar.

    Det finns ett flertal brittiska studier där man studerat vattenfödslar och jämfört dessa med vanliga födslar. Det har inte kunnat bevisas, att vattenfödslar på något sätt skulle vara farligt varken för barnet eller mamman.

    Så om ni vill ha vattenfödsel får ni verkligen stå på er och kräva det. Bra kanske att ta upp det redan nu på MVC, så de kan referera er till ett sjukhus där det skulle kunna gå. Själv har jag inte tänkt låta någon bm komma in och bestämma över hur jag ska föda. Jag kommer förmodligen också ha med mig en doula, som sköter om mig vid förlossningen och kan på det sättet sätta stopp på en bm som tänker mer på sig själv än på sin patient.  
    Vet att det är okej att bada fram tills att vattnet går. Sen ska man helst inte bada pga infektionsrisken ? 
  • micksaan
    Ponja skrev 2011-08-15 10:58:18 följande:
    Det där med vagn tycker jag är så svårt, kan absolut INGENTING om vagnar. Vad ska man tänka på? Vad vill man inte ha? Och varför "måste" man köpa en sådan dyr? Alla jag känner har köpt vagnar för 9000-10000 tusen!
    Hittade denna, är det något "fel" på den??

    www.blocket.se/ostergotland/NY__liggvagn_och_...
    Är nog en vagn av okänt märke. Vet att många beställer härifrån t.ex: 
    http://www.swekidz.se/

    Nya vagnar till billigt pris. Men då är också kvaliten därefter. Ett par bekanta är väldig missnöjda med sin vagn som drar snett bland annat.. Men är ju smaksak. Själv hade jag aldrig köpt vagn av "okänt" märke. Bättre då att köpa en begagnad t.ex. Emmaljunga.  
  • micksaan

    Fick också en ganska tråkig reaktion av min mamma. Inte ens grattis har jag hört än... Så trist, hon var ju så glad så hon grät när jag berättade att jag va gravid med Saga. Och det var ju inte planerat till skillnad från denna gången så känna trist. Jag vet hon kommer smälta de och ändra sig med tiden men ändå...varit lite smått deppad pga det de senaste två veckorna. :( vi har annars bra kontakt och hon älskar dottern över allt annat.

  • micksaan

    Min pappa kommer imorgon, så blir att berätta under hans besök. Är som trevligast öga not öga. Just nu vet bara min mamma, sambons mamma och sambons syster. Nästa vecka har vi gått 12 fulla veckor så känna som att man annars kan börja dela med sig av nyheten.

  • micksaan

    Jag ska göra glukosbelastning denna gången också och det beror på att min pappa har diabetes då vill dom kolla. Annars går man väl göra det också om man har för högt sockervärde.

  • micksaan

    Jag vill också amma. Hoppas det fungerar lika bra som med dottern. Ammade henne 7 månader innan jag kände att jag var färdig och ville ha mina kropp för mig själv. :)

  • micksaan
    faceprimer skrev 2011-09-01 20:49:08 följande:
    Är det någon som kan förklara vad de olika delarna på vagnen är?
     Vad är sittdel? Liggdel? Chassi?
    Ni får gärna lägga in bild då eftersom ni gärna får visa vad som är vad, jag har ingen aning, eller jag kan ju gissa mig till, men sen finns ju sån där "bärbar" liggdel med handtag man kan ha på vagnen, sånt brukar inte ingå i vanlig vagn utan är det bilbarnstol? Förstår inte riktigt... haha    
    Sittdelen är den del där barnet kan sitta. Liggdelen är en seperat liggdel. Chassit är själva styret med hjulen osv. Man byter mellan liggdel och sittdel. Finns även hårdliftar och mjukliftar att köpa för att ha i sittdelen så en nyfödd kan åka.

     När man väljer modell ska man väl utgå ifrån hur man bor och sina behov. VI körde på en duovagn (med ligg och sittdel) då vi hade hiss i huset och förrådet just utanför dörren. Bor man däremot så att vagnen ska förvaras i förråd och man själv bor flera trappor upp kan en sittvagn med lift i vara ett alternativ.
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)