Inlägg från: micksaan |Visa alla inlägg
  • micksaan

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Kommer bli en månad ifrån 2 år mellan bebisen och vår dotter, och jag funderar också på vagn, om det kommer behövas syskonvagn. Är som svårt att veta det redan nu. Vill ju gärna veta om hon sover dagtid då, och hur hon är när det gäller att promenera. Den syskonvagn jag tittat på är Firstwheels city twin. Finns dock inte i Sverige, men går att beställa från Tyskland bland annat.

  • micksaan

    Jag funderar om man kanske ska beställa den där syskonvagnen från tyskland. Var inte helt farligt för c:a 4400:- för en helt ny syskonvagn. Den har delbara säten, så ett barn kan sitta framåtvänt medan andra sitter mot mig, vilket känns bra.  

    Funderade även då om man ska försöka leta vagn på blocket. Med dottern hade vi en Emmaljunga duo edge, var riktigt nöjd med den, dock sålde vi iväg den pga platsbrist. Är lite fundersam på en Brio happy, men endast då med liggdel, vet inte varför jag inte tycker brios sittdelar ser mysiga ut. Eller så får det bli en Emmaljunga igen, antingen en Citycross eller så en Classic sport. Dom går ju att kombinera med ståbräda eller till och med syskonsits. Detta vagndilemma!  

  • micksaan
    Kim J skrev 2011-07-19 14:46:42 följande:
    Hur är det där ni bor? För där jag bor "bekräftas" ingenting på MVC :(( förra grav. Sa de bara att "har du gjort ett test hemm så är du gravid, ingen ide att vi lägger tid på dr här."
    Tycker jag är skitkonstigt, för det verkar som att det göra åtminstonne ett gravtest (eller vul) på ALLA andra ställen...
    Det känns ju liksom säkrare om en barnmorska talar om att man är gravid :) det var nästan så både jag och min man trodde det skulle vara tomt i magen på UL i vecka 19... Men det var d ju inte, haha ;)
    Hur ser det ut där ni bor? Hur många UL "ingår"? Vi får 1.
    En annan sak med, Får ni reda på könet om ni frågar? Det får INTE vi även om de ser det tydligt. De e fusk tycker jag!!
    Lite kul att se vilka skillnader det är mellan landsting. Jag bor i västra Götaland. Närmare bestämt Borås!
    Här bekräftades ingenting heller på MVC. Men jag har inte funderat mer på det, jag var som ganska säker på att jag var gravid.  

    Vi får ett UL här också. Och beronde på BM som gör ultraljudet får man veta kön om dom kan se och om man vill veta. Vi ville dock inte veta, så vi frågade ej heller. Vi bor i Umeå. 
  • micksaan

    Sitter här och planerar att ringa min BM vilken minut som helst, men känner mig jättepirrig! Galet. Känns som att jag inte ens vet hur man ska formulera sig.

  • micksaan

    Ja jag fick tag i min BM. Hon visste vem jag var direkt jag presenterade mig, är härligt. Enligt hennes beräkningar är BF 11 mars, men jag får se om hon inte ändrar lite på det när jag träffar henne första gången. Tror nämligen jag hade lite senare ÄL...

    Ska i alla fall få träffa henne den 2 augusti, jag antar det är hälsosamtalet. Är då i vecka 8+2 enligt henne. Jag var aldrig på hälsosamtal med dottern då vi ej hade möjlighet.  

  • micksaan
    mini1983 skrev 2011-07-20 10:11:03 följande:
    Någon som vet om man går på special mödravård om tidigare barnen föddes i v. 36?
    Ska vänta några dagar med att ringa mvc så ägget får "borra in sig ordentligt" men då kan ja såklart fråga då.
    Jag misstänker att man inte gör det. Vecka 36 är ju ändå såpass nära fullgånget. Men jag vet ju inte. Du får fråga din BM. Födde du tidigare av någon speciell anledning (typ havandeskapsförgiftning eller liknande?) 
  • micksaan

    Jag har inte märkt någon mage än...turligt nog. Det får gärna vänta!! 
    Jag har kvar 3 kilon av mina 35 (!!) gravidkilon med dottern. Hon är 15 månader nu.
    Med henne fick jag förövrigt ingen direkt bebiskula framåt. Jag växte mer på bredden. Hade hoppas på en riktig bebiskula denna gången, men jag gissar min livmoder ligger placerad närmare ryggen. 

    Iofsig var det ju ganska smidigt utan värsta toppmagen, kunde böja mig ner hela graviditeten och låg även sovande på mage fram till slutet.  

  • micksaan

    Ja, jag förstår känslan av att bo i en liten stad. Gjorde det i början av graviditeten med dottern, så då vågade man inte ens köpa gravtest i stan. Nu bor vi i en större stad så kan gå lös på barnavdelningen utan bekymmer. Inte så många bekanta man stöter på...

    Jag hoppas kunna amma denna gången igen. Gick jättebra med dottern, ammade i 7 månader innan jag kände jag var färdig.  

  • micksaan

    Hon som blev utslängd på Åhléns blev tydligen det pga att hon flera gånger i månaden kom dit och ammade utan att köpa något. Vinklades helt fel i tidning och radio. Och jag förstår om dom på cafeet ledsnade på en icke betalande kund. Hade det verkligen bara pga amning hade jag känt ilska.

  • micksaan

    Jag åkte på illamåendet tidigt imorse och har hängt kvar hela dagen, med kräkningar. Är i vecka 6+4 enligt egna beräkningar och enligt BM vecka 6+6 eller 7+0. Kräktes första gången i vecka 6+4 med dottern också... Då mådde jag även illa dagarna igenom, det var alltså bara inte morgonillamående. Och tyvärr verkar det vara samma här nu igen tror jag...  

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)