• Kim J

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Gick precis upp å kräktes första gången!! :( urk, blä! Förra gången höll det på nästan hela graviditeten :(( 6+4 idag, tror jag...

  • Kim J

    jag tror det kan vara genetiskt, min vän fick också högt blodtryck tidigt. Hennes mamma likaså med båda sina barn. Men hon gick hos privat BM o h fick kolla extra noga och fick UL nästan varje gång :) allt gick fint.

  • Kim J

    Förresten, är det någon som har koll på hur snabbt kroppen tar upp/tar vara på folsyran?? Jag kräks precis hela tiden och det känns som om jag inte får i mig den... Eller att den får stanna kvar!! Är det farligt att äta en extra?

  • Kim J

    Vad är det där lergigan comp?? Hjälper det mot illamående??? Ge mig !!! :)) förra gången gick jag hela graviditeten å sköt på det, "äh, det är nog sista gången jag spyr nu. Mår nog inte illa i mån" istället för att söka hjälp! Denna gången ska jag inte vara lika korkad, för GUD så illa jag mådde sist.

    Angående sushi så kolla med stället som ni köper på. Oftast fryses lax å så för att ta död på parasiter. Det är ju inte nyttigt för någon ;) å då är det ju fritt fram!!
    Tonfisk tycker jag inte någon av er ska äta ens när ni inte är gravida. Heller inte svärdfisk och haj. De innehåller som någon skrev väldigt mycket miljögifter/kvicksilver. Det går fint med tonfisk på burk, då de mindre fiskarna inte innehåller lika mycket gift å skit. Rekomendationen för tonfisk/haj/svärdfisk ligger väl någonstans på Max 1-3 gånger per år. För "icke-gravida".
    Sushi för övrigt är det bästa jag vet!! Blev helt crasy i det förra graviditeten å käkade säkert 3-4 gånger i veckan! Nu har det så smått börjat krypa på igen, suget ;)

  • Kim J

    Jag mådde fruktansvärt förra gången i 7 månader. Spydde dagligen. Denna grav började likadant, jag var sängliggande i flera dagar... Kunde inte sköta jobbet knappt, svårt att dölja då liksom. Hade ett sjukt tryck i huvudet, tryck i magen och kände mig konstant yr. Nu har jag köpt åksjuketabletter, postafen, jag tar en varje morgon så jag slutligen kan få i mig mat. Jag måste säga att de hjälper!!! Nu klarar jag av dagarna. (första halvan är fortfarande jobbiga) men fram åt 14-15 mår jag hyffsat och nu äter jag något varje timme för att hålla illamåendet i schakt. Jag sätter mig i lunchrummet å äter ordentligt, typ macka, yoghurt, lagad mat, innan jag går från jobbet, haha. Så jag orkar hämta lillen på dagis, ut med hunden, handla å laga mat. Men att hålla mig valen tills min 2 åring är i säng har jag inte lyckats med än...
    Någon som har tips på sån medicin?? ;)

  • Kim J

    Haha, sorry, ser nu att många nämnt postafen. Och JA, dessa går att äta. Det är inte samma verkningsämne som typ calma (eller vad de heter) eller åksjuketuggummi som finns. Kolla detta på Apoteket!

    Poängterar än en gång att dessa faktiskt hjälpt mig, så prova om ni mår skit... Jag tar en på morgonen, d håller typ 12 timmar :)

  • Kim J

    Har precis fått veta att min bästa kompis från gymnasietiden väntar sitt första barn! Känns superkul. Och inte nog med det, vi är troligen i precis samma vecka!! :) knäppt!! Någon mer som har vänner/bekanta som väntar bebis sammtidigt??
    Det är väldigt skönt att ha tycker jag.

  • Kim J

    Oj, vad många som gör UL så tidigt! Vi får bara 1 här, i vecka 19 typ... Gör ni fler UL då, senare??

  • Kim J

    Om de inte gissat det innan, gör de det nu. Mina kolleger. Mitt skrivbord på jobbet är just nu belamrat med riskakor, frukt, varma koppen, chokladbars, bubbelvatten, dumleklubbor, nötter och efter frukostmackan varje morgon har jag klämt i mig ett nygräddat weinerbröd från Ica maxi ( de absolut godaste som finns!!!)
    Jag är ganska liten i vanliga fall.. Ca 50 kg på 170 cm så de undrar ju ;) haha. "hur i helvete får du i dig allt???"

    Men jag måste ju äta!! Precis som någon skrev, man är ju panik-hungrig helt plötsligt och då mår jag illa som fan och börjar kräkas, det får absolut inte riskeras... ;) så konstant ätande är det som lindrar bäst just nu. Det är lite trögstartat på morgonen när man ska trycka i det allra första utan att spy. Men sen sedu ;)

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)