• Chetti

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Jag födde båda mina barn vaginalt och det har jag som plan att göra även nu.

    Med 1:an drog förlossningen ut på tiden mycket p g a EDA ryggbedövningen som stannade upp hela förlossningen Rynkar på näsan och både jag och bebis var utmattade. Jag kände inte av krystvärkarna och hon fick dras ut med sugklocka. Hon var så slut att de var tvungna att lägga henne i kuvös med en massa slangar och in på NEO. Det var fruktansvärt! Jag pumpade ut mjölk och så sprutade de in det i en slang genom näsan ner i magen. Efter två dagar kunde jag amma henne och efter mindre än en vecka åkte vi hem.
    Jag sprack dock bara lite och fick sys med 5 stygn.

    Med 2:an gick förlossningsarbetet så snabbt att jag knappt hann in på sjukhuset. Jag fick hålla tillbaka krystvärkarna både hemma och i bilen annars hade han ploppat ut på golvet...
    Väl inne på förlossningen lade de mig ner på golvet, upp på en bår och in i ett rum, drog av mina byxor och sade krysta. Ut kom han med vatten och segerhuva. Jag hade ingen bedövning och mådde helt underbart efteråt.

    Så denna gång tänker jag åka in i tid. Problemet med tvåan var att mina värkar inte gjorde ont, trodde det var förvärkar men förstod när krystvärkarna plötsligt kom att det var allvar!
    Nu åker jag in så fort värkarna är igång typ.


    blääääääääääää
  • Chetti

    Angående amningen så gör alla precis som de vill.

    Jag ammade båda barnen och det gick bra. En sak man inte vet om som förstagångsammare är att det gör fruktansvärt ont att amma de första veckorna. Man skriker av smärta och ofta blir det blodigt och sårigt.
    Men då rekommenderar jag amningsnappen från Apoteket den gör att såren läker.

    Men ge inte upp för jag lovar att när smärtan lagt sig och det gått ett par veckor så finns det inget bättre. Det är gratis, alltid redo och innehåller allt en bebis behöver. Det är mysigt och underbart nattetid att bara lägga barnet bredvid sig så den kan amma och du sover vidare Skrattande

    Amingssnacket kommer vi ta när vi har våra nyfödda hos oss. Då får vi stötta och ge varandra råd


    blääääääääääää
  • Chetti
    Morkulla skrev 2011-09-01 20:16:22 följande:
    KUB-testet gick bra! Låg risk! Liten i magen var riktigt livlig, så bm hade svårt att mäta och få en bra bild, men ååh, så skönt att se den lill* igen! 6 v. kvar till RUL.

    Just ja! Jag blev framflyttad 1 dag, så jag är i v.12+3 och bf 12 mars Hjärta


     
    Wunderbar. Blir bara mer och mer säker på att jag vill göra KUB testet jag med. Hoppas det är gratis i min kommun, Botkyrka kommun.
    blääääääääääää
  • Chetti

    Är fundersam om min kommun gör gratis KUB test.

    Jag är 32år. Kan jag isåfall vända mig till Stockholms kommun? Jag bor strax utanför.

    Jag vet inte om jag vill betala typ 15-1600 för testet


    blääääääääääää
  • Chetti
    Lyckobebisen skrev 2011-09-01 20:42:18 följande:
    Det är hela stockholm som har gratis, inte bara stockholms kommun..
    Vart bor du?
    Botkyrka kommun, Norsborg
    blääääääääääää
  • Chetti
    Stronza simpatica skrev 2011-09-02 10:28:56 följande:
    Går och oroar mig LITE om fostret kan ha dött i min mage, eftersom man läser om så många här på fl som får Ma:s. Gjorde vul i ve 7 och hörde hjärtat slå och är nu i ve 13 Imorn. Mår dock piss som förra gången med sjukliknande känsla, molvärk och illamående hela tiden, kräks nästan någon gång varje dag.
    Kan man ha dessa symptom ävenom man skulle nu fått ett Ma, eller är det omöjligt???
    Känner igen mig i vad det du säger =(

    Jag gjorde UL i vecka 9 och är nu i vecka 10 och är nästan ännu mer orolig än innan UL. Nu vet jag att det finns en bebis därinne med ett hjärta. Börjar känna efter och tycker mina graviditetssymptom avtagit.
    Usch hatar denna oro, vill vara längre fram i graviditeten och ha gjort RUL och känna barnet buffa därinne då kommer jag inte känna såhär.

    Tydligen fortsätter symptomen även efter MA och kan göra det i några veckor.

    Men vi får hoppas på det bästa! Och tänka att vi har sett pyrena därinne och de mådde bra då och borde göra det nu också. Svårt, men jag vet hur du känner!
    blääääääääääää
  • Chetti
    Coriander skrev 2011-09-02 20:17:20 följande:
    Min man skällde precis ut mig...  
    Han anser att jag slösar bort våra pengar på mat som jag sedan inte äter. Jag köpte för en vecka sedan en tomatsoppa från Kelda som han visste att jag köpt, eftersom jag sa till honom att jag hittat det extra billigt i affären. Jag värmde en tallrik åt mig själv och efter att jag ätit sa jag att jag inte klarar av att äta den något mer. Den har då stått öppnad i kylskåpen de senaste 6 dagarna och idag hade jag tänkt kasta bort det. Mannen upptäckte soppan då och frågade vad den gjorde öppnad i vår kylskåp. Han ansåg, att jag borde ha värmt upp allt på en gång, så hade han ätit resten samma dag. Jag sa emot och ansåg att jag inte gjort något fel och att eftersom jag sagt till honom om soppan - två gånger - så tänkte inte jag ta någon skuld.

    Då säger han först: "Näe, du behöver ju inte bära någon skuld...." Och sen flippar han helt ut skriker "Fan ta dig!" slår sitt näve mot sin egen hand precis brevid mitt ansikte och ber mig dra åt helvete. Därefter rusar han till vårt sovrum och smäller igen dörren efter sig.

    Jag fattar inte vad som flög i honom. Liksom, inte är det direkt mitt fel att jag inte klarar av att äta allt som han kan. Vad ska jag liksom göra? Inte äta mat alls här hemma då?

    Jag har bara lust att dra härifrån och aldrig mer komma tillbaka. Jag som hade planerat en mysig kväll tillsammans med honom... tydligen blir det inte så nu. Jag vill inte gråta, men tårarna bara rullar nedför mina kinder. Vill inte gå nära honom, eftersom han tydligen inte är direkt stabil just nu... och han verkar inte fatta, att graviditeten inte är något busenkelt. Fan vad jag hatar att vara i den här sitsen just nu...  
    Tråkigt att det blev bråk när ni egentligen skulle ha fredagsmys =(

    Antagligen är han också full av hormoner eller skengravid och brusar upp lätt. Men han bör komma till dig och be om ursäkt då du inte gjort något fel.
    Vi slänger ofta mat som blivit för gammal för att ingen av oss ätit upp den, inget problem tycker jag.

    Tröstkramar, hoppas det ordnar sig så ni får ha ert mys
    blääääääääääää
  • Chetti

    Grattis till alla som fått se era pyren idag!! Härligt.

    Önskar man kunde ha en ultraljudsmaskin hemma och kolla sig då och då Skrattande


    blääääääääääää
  • Chetti

    Är orolig. =(

    Jag tog ett gravtest idag bara för att kolla (dumt nu i efterhand) och ska vara i vecka 10+0 idag.

    Strecket var där men väldigt svagt, mycket svagare än det var i början. Vad kan det bero på? Kan det bero på att min HCG sjunker, MA??

    Jag hatar denna oro, jag är så ledsen nu Gråter


    blääääääääääää
  • Chetti
    Stinis83 skrev 2011-09-03 08:50:40 följande:
    Välkommen Tina, och grattis :) Vad spännande!

    Chetti, är det inte i v 10 (11) som hormonerna börjar gå ner och man har spökveckorna som det pratas om? Du var väl och gjorde ul för en vecka sen och fick se hjärtat slå? Då är risken för MA minimal som jag har förstått det, så oroa dig inte och försök slappna av :) Kram!
    Jo jag var på Ul förra veckan och då såg allt bra ut men oron är alltid där.

    Jag ska på inskrivning på tisdag och då tar de väl HCG test och allt möjligt. Jag som var orolig redan innan är nu ännu mer orolig =(

    Men ska försöka njuta av helgen ändå. Jag ska gå på bio idag med barnen och sedan blir det en tur till BR och McDonalds. Senare ska vi träffa vänner med barn.

    Tack Glad
    blääääääääääää
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)