• Ponja

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    HLinna skrev 2011-08-30 21:44:26 följande:
    Tack! Vi gick ut och åt för att fira, så det tog ett tag innan jag kom hem till datorn
    Det gjorde ni rätt i! Grattis igen! Solig
  • Ponja
    Daysis skrev 2011-08-31 11:42:54 följande:
    Vet inte riktigt hur stor livmodern är men muskelknuten kan väl inte ha växt jättemycket sen UL det är ju bara några dagar sen? Sa dom vad som skulle göras om den växer? Men jag antar att de kommer att göra fler ultraljud för att kolla att allt är okej om du misstänker att den har växt..
    Livmodern vet jag inte alls, men känns konstigt att den skulle vara så stor redan?
    Muskelknuten skulle dom kolla på nästa UL i mitten av oktober, så jag får väl hoppas att dom vet vad dom gör, och inte tar några onödiga risker.
    nej jag frågade vad man kunde göra om den växte, men dem svarade inte på det.
  • Ponja
    Wielkip skrev 2011-08-31 18:13:23 följande:
    min sista mens var 29/5, men blev flyttad från bf 4/3 till 6/4, trodde jag var 12+3 på vulet förra onsdagen men var bara 12+1 :>
    hmm skumt jag hade sista men en dag senare än dig, och ändå är du en vecka längre gånget än mig? Blir inte klok på detta konstiga räknande Solig
    Var du i v 12+1 förra onsdagen så borde du ju vara  ett par dagar in i 13 nu? Alltså nästan en vecka längre än mig.. Men ändå har du BF bara 2 dagar innan mig?? Förstår inte hur det går ihop alltså, jag blir så snurrug :)
  • Ponja
    Wielkip skrev 2011-08-31 20:01:42 följande:
    12+1 förra onsdagen enligt vul:et, och eftersom det är onsdag idag igen, så är det ju 13+1 Flört

    Du blev flyttad efter UL eller? Du kanske bara hade väldigt sen ägglossning? Eftersom det räknas ut enligt storleken på bebisen så måste det ju nästan betyda det, att din bebis fäste senare än min :)
    Blev flyttad en dag FRAMÅT på UL, Men det borde ju inte spela någon roll, vi har ju ändå våra BF dagar.. Och enligt storlek på bebis då alltså så borde du ju bara vara 2 dagar längre gånget än mig? Haha jag blir tokig på att inte förstå mig på detta ;)
  • Ponja
    Wielkip skrev 2011-08-31 20:05:00 följande:
    men konstigt det där med bf, fast det spelar ju itne så stor roll, bebisen kommer när den vill ändå, kan ju diffa på flera veckor!Tyst
    Ja det har du väldigt rätt i, jag försöker bara förstå detta konstiga räknesätt, men går inte så bra :)
  • Ponja

    Tog en bild på min mage imorse, hoppas det är OK att jag läger den här och inte i bildtråden.
    Det kan ju bara inte vara normalt att se ut så här?
    En jätte bula på vänster sidan av magen! Detta är i och för sig innan morgontoan så den syns mycket mer på bilden än vad den gör resten av dagen, men ändå? Den känns väldigt väl hela dagen, och syns en del med.
    Vad tror ni det är? Är det normalt??


  • Ponja
    Stinis83 skrev 2011-09-01 10:46:00 följande:
    Nu är ultraljudet klart och vi har fått se vår lilla bebis! Jag hade räknat rätt på dagen så jag blev inte flyttad :) Det var en aktiv liten en därinne, låg och sparkade och slog efter ultraljudsdosan, och jag kände det! Moderkakan ligger bak, så hon sa att det är fullt möjligt att jag känner den redan nu.

    Och vi frågade om hon kunde se vad det var för kön, och hon sa att det kan man inte såhär tidigt. Men efter en stund sa hon "Jo... Jag vågar faktiskt gissa! Titta! Pojke!" :)

    Jag är i sjunde himlen, svävar på moln och är överlycklig! Bebisen mår bra, var lite kissnödig sa hon, och vi fick absolut lägsta sannolikheten :)
    Grattis!! Haha ni fick till och med redan på kön? Gud vad roligt!! Solig
  • Ponja
    faceprimer skrev 2011-09-01 11:33:32 följande:
    Ser ju precis ut som när man gått in en bit i graviditeten och bebis ligger ena sidan och putar, men det är ju för tidigt så de kan ju inte vara det. Men håller med att det ser ganska ovanligt ut. Jag har fakitkst ingen aning om vad det kan vara. Du borde kanske kontakta MVC och kolla upp det? Eller ring vårdcentralen eller liknande. Bara för att få reda på vad det kan vara.
    Ja jag tycker att det ser väldigt konstigt ut. Men det är som sagt bara på morgonen den är så stor, och jag funderar på om det kan vara urinblåsan som trycker mot livmodern som gör att det blir en sådan stor bula? För urinblåsan ligger väl precis bakom livmodern? var bara en tanke, eftersom bulan försvinner mycket efter att jag kissat.
    Har i sett min bild på mitt UL? Över bebisen huvud så har jag ju muskelknuten, den syns väldigt väl. Det kan väl inte vara den som växt så mycket? Blir ju jätte orolig. Tänk om den växer och kväver bebisen?

  • Ponja

    Godmorgon! Var på kalas igen häromdagen och drack flera glas cider, som jag idag fick reda på innehöll alkohol!!
    0,7%. Är det någon som helst fara tror ni? Så jäkla klantigt av mig att inte kolla det, men jag hade verkligen inte en tanke på det. Jag har väl inte riktigt kommit in i de tankebanorna än så man håller koll på allt man får i sig.

    Så har jag ringt mvc idag också, dem skulle ringa upp runt tolv, så får vi se vad dem säger ang bulan på min mage.

  • Ponja
    TheCoopers skrev 2011-09-02 09:31:13 följande:
    Godmorgon !

    Nej det är klart det inte är någon fara Du kan vara lugn ! Du behöver dricka bra mycket mer kontinuerligt för att skada fostret /barnet .

    Trevlig fredag !
    Pju du har just räddat mig från en dag med magknip, tack! {#emotions_dlg.flower}

    Tack detsamma!
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)