• Ponja

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    MamaNikita skrev 2011-08-25 18:06:38 följande:
    vecka 12 enligt bm 13 enligt fl. men man vet aldrig helt föränn ultraljudet. min senaste mens va så konstig. bara 2 dagar o blödde lite brukar ha ca 6 dagar annars o blöda mycket så inte 100 säker vilken vecka jag är i. alla tecken på att ja va gravid va väldigt tidiga så... får vänta o se :)
    men hon sa vi kan testa  o se om  vi hör nåt men hon verkade lika chokad som jag :) 
    Va brukar man inte höra hjärtat i v12? Är det inte flera här inne som fått lyssna på det i v10-12??
  • Ponja
    nyponblomman skrev 2011-08-25 14:18:17 följande:

    Hej allihopa! Vad underbart att höra att det gått så bra för er som varit på ultraljud de senaste dagarna.

    Själv blev jag riktigt skrämd igår. På eftermiddagen när jag gick på toaletten så bara forsade blodet, rött, färskt och mycket. Är i vecka 11+3 och tänkte att nu är det kört. Hade ordentligt ont i ena sidan av magen och var verkligen livrädd. Ringde gynakuten och tack och lov fick jag komma in på kvällen. Läkaren kollade med vul och förklarade att det hade blivit en bristning mellan moderkakan och livmoderväggen (om jag förstod det rätt, var så skärrad). Bebis mådde tack och lov bra! Nu har jag fått sexförbud och skall undvika språngmarscher och tunga lyft. Vilken lättnad det var att se att det var okej med bebis! Tydligen så sitter min moderkaka nära mynningen till livmoderhalsen och läkaren hoppades att den skulle flytta sig uppåt när den växer så att den inte lägger sig i vägen när bebis sen ska ut. Han sa att jag förhoppningsvis skulle klara en vaginal förlossning, men det gick inte att diagnostisera i dagsläget utan man får se lite hur det utvecklar sig.

    Just nu försöker jag bara fokusera på den lycka och lugn jag kände när jag såg bebis och dess lilla snabba hjärta!


    Hua din stackare! Men gud vad skönt att få veta att det inte är något fel på bebis!
  • Ponja
    Chetti skrev 2011-08-25 19:07:46 följande:
    På MVC brukar de först lyssna på hjärtat långt senare, kanske runt vecka 20 och framåt. Just för att det är väldigt svårt att höra hjärtljuden och för att inte mamman ska blo orolig när de inte hittar hjärtljuden.
    Jag ska till sjukhuset till gyn avdelningen och göra UL. Tror du att dem kommer att försöka med så man får höra hjärtat eller brukar dem strunta i det helt?
    Men man brukar väl alltid se att bebisen rör sig, så då förstår man väl ändå att bebisen lever även om maninte hör hjärtat? Rynkar på näsan
  • Ponja
    Plockepinn skrev 2011-08-25 19:37:32 följande:
    Man ser hjärtats rörelse på UL, så det är okej även om den sover och inte vill röra sig alls. 
    Tack, nu känns det bättre Solig
  • Ponja
    enlitenbitkaka skrev 2011-08-25 19:37:54 följande:
    Tack för att du svarade

    Om det sista du skrev...man kan ALDRIG veta hur man kommer reagera. Vi har ju varit i en situation där vår bebbe hade skador som upptäcktes vid RUL och hade aldrig kunna sätta mig in i hur det kändes INNAN. Så håller helt med dig.
    Va?? Är det något dem på mvc/sjukhuset brukar säga innan dem gör ul? Att man ska förbereda sig för vad man ska göra om man får ett dåligt besked? Har jag förstått det rätt?
  • Ponja

    Jaha okej då förstår jag, tack för era svar!
    Nu ska jag ta och titta på True Talent, och gråta ikapp med dem som inte kommer med Solig

  • Ponja

    Vecka 13 idag! Otroligt skönt att man kommit förbi de 12 första.
    Nu är det bara en orolig väntan till måndag då man ska gå på sitt första ul.

  • Ponja

    Fy vad hemsk. En väninna är här nu, vi umgås inte alls ofta, hon bor 8 mil ifrån, men vi har kontakt varje vecka och vi har känt varandra i över 8 år. Hon berättade att hon var gravid men att hon var på sitt ultraljud i fredags och att fostret var dött. Jag är verkligen så otroligt ledsen för hennes skull, jag vet att dem kämpat länge för att få barn. Och sen att det slutar på det viset. Hon klarar inte av att umgås med sin sambo eller sin sambos barn. Så hon ska sova här nu iaf inatt, är väldigt glad över att hon känner detta förtroende för mig. Men detta är en sådan chock. Att inte ens veta att hon är gravid, till att nu fått veta att hon varit gravid i 14 veckor och fått ett MA.
    Jag är nervösare än nånsin inför mitt UL imorgon :(

  • Ponja

    Åh nej, hon lånade min profil och lade ut en egen tråd, jag berättade för henne att hon säkert kan få både råd och stöttning här. Men hon gjorde den inte anonym, så ni vet så ni inte börjar fundera om ni ser den .Hon är som sagt otroligt ledsen och hon pratar knappt, vet inte vad jag ska göra riktigt. Om jag ska låta henne vara, eller försöka prata?

  • Ponja
    Coriander skrev 2011-08-28 19:59:31 följande:
    Jag tror det är värre att inte prata. Du kan ju säga till henne, att du gärna pratar med henne och stöttar henne.. men sedan ger henne egen space. Beroende lite i vilken fas hon är i sorgarbetet, så behöver hon olika typ av stöd. Och alla sörjer ju inte på samma sätt. Signalera, att du är där och var öppen mot henne. Om och när hon sedan vill öppna sig och prata om det kommer hon att veta att du finns där. 

    Kram till din väninna som varit med om detta hemska. Och kram till dig också, för att du står där vid hennes sida när hon som mest behöver en vän. Hjärta 
    Ja jag tror du har rätt. Tack stumpan! Men är så svårt att veta vad man ska säga. Vet inte ens om jag vågar berätta om jag ska på mitt UL imorgon.
    Fy vad sorgligt allt är. Nej får gå och försöka umågs lite med henne nu. Ha det så fint ni andra så hörs vi imorgon! Hjärta
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)