• Ponja

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Chetti skrev 2011-08-29 17:03:48 följande:
    Hurra! Underbart att läsa just för att du var så nojig och orolig Skrattande
    Ja känns verkligen jättebra! Tack vännen!
  • Ponja
    faceprimer skrev 2011-08-29 16:51:26 följande:
    Ponja, vad underbart att allt var bra. Vad glad jag blir!
    Blir en lättnad för mig också när jag läser att det går så bra för er alla, man går ju och tänker på er som ska göra UL och KUB etc och hoppas att allt ska gå bra, så det är så härligt att höra att alla hittills har fått bra nyheter
    Tack! Ja visst blir man? Jag var om möjligt ÄNNU mer nojig innan alla dem fem som var på sitt ultraljud för några dagar sedan. Men sen när alla dem kom hem med bra med besked så fick man större hopp på något vis.
    Helt underbart att det går så bra för oss alla! {#emotions_dlg.flower}

    Men jag undrar hur det gått för Linna?

    Och jag blev framflyttad en dag så är 12+3 idag, BF 8 Mars :)
  • Ponja
    LillaQ skrev 2011-08-29 18:02:40 följande:
    Nu har vi äntligrn fått se den lilla i magen. Allt såg väldigt bra ut, hjärtat, magsäck, njurar osv. Var en väldigt aktiv liten krabat som gärna sprattlade och sparkade därinne så det var svårt till en början att mäta nackspalten. Hon passade då på att mäta och kolla på andra saker och ta lite bilder så tillslut la den sig i position för mätning under några minuter så då passade sköterskan på att mäta. Fick väldigt bra värden 1:20000 på alla trisomier, känns så skönt och bra just nu!

    Nu ska jag bara njuta av graviditeten!
    Grattis! Vad skönt att ha fått se att allt är som det ska, är så befriande!
  • Ponja

    Fick även veta att jag har en muskelknut precis i närheten av där bebisen ligger. Dem upptäckte det på ultraljudet. Dom skulle följa och se så den inte växer, risken fanns att den gör det nu när man är gravid och så sa dem. För skulle den växa och hamna i vägen för mycket så vart dem tvungna till att vidta åtgärder. Men dem ville inte säga vad, fast jag frågade. Men dem sa att det absolut inte var något att oroa sig för, att många fick sådant, fast kanske inte på just det dumma stället.

    Jag har varit öm i magen i flera år, och dem sa att det var väldigt troligt att det berodde på detta!
    Konstigt egentligen att man inte gör något åt det då.. Inte för att jag vill det NU, men senare efter förlossning och så.. Skulle vara skönt att sambon skulle kunna ha sin arm på min mage utan att jag måste spänna den för att jag är så öm.

  • Ponja
    Lyckobebisen skrev 2011-08-29 19:16:09 följande:
    Vi är också i 12+3 BF 8 mars!
    Haha oj vad kul! Känns jätte roligt när man har samma BF som någon annan, har velat ha det hela tiden här i tråden ju, och så kom ni HjärtaSolig
  • Ponja
    Lyckobebisen skrev 2011-08-29 19:22:23 följande:
    jaaa jätteroligt, och visst hade ni gjort ivf? Hjärta
    Ja verkligen! Nej det gjorde vi inte, men däremot så tog det oss ett par års hårda försök innan det tog sig.
    En vecka innan vi hade tid för undersökning om varför vi aldrig blev gravida, så blev jag gravid! Rätt otroligt :)
  • Ponja

    Grattis Linna {#emotions_dlg.flower} Undrade så mycket varför du inte skrev, men antar att alla inte är som jag och sitter här och hänger hela dagarna Glad

    Det där med nysningar, på mig hugger det till riktigt ordentligt när jag nyser. Riktigt ont gör det. Men slätter efter några sekunder. Men nu har ni nog gett mig svar på vad det är iaf, har oroat mig lite över det :)

  • Ponja
    faceprimer skrev 2011-08-30 11:59:00 följande:
    Fick ett brev hem på posten idag från Mödravården, där jag har blivit kallad på MÖTE FÖR ÖVERVIKTIGA GRAVIDA?! Jag har sen jag blivit gravid gått upp ca. 6kg, det tycker jag är fruktansvärt mycket. Jag har aldrig vägt såhär mycket nånsin. Innan jag blev gravid hade jag några få kilo för mycket men inte överdrivet, och nu när jag har gått upp så har jag blivit inbjuden att delta på möten för överviktiga, alltså grovt överviktiga med BMI över 30. Hm... vet inte hur jag känner alls inför det. Känns lite som ett slag i magen. Så tjock är jag definitivt inte. Tror ingen skulle kunna gissa att jag väger såhär mycket när dom väl ser mig. Hoppas jag verkligen inte iallafall! Och jag skulle ju inte väga såhär mycket om jag inte vore gravid.
    Vet inte riktigt varför jag får det nu? Jag hade redan i v.6-7 gått upp ett par kilo där med, men innan jag blev gravid så låg jag på en stadig vikt några få kilo för mycket men inte överdrivet... jag har alltid haft lite hull och har lärt mig acceptera det.
    Åå.. vad sur jag blir nu! Jag menar, jag äter knappt godis, det enda är att jag är väldigt hungrig så jag kan äta ganska mycket men sötsaker försöker jag undvika... Min BM vet att jag inte äter mycket onödigt och rör på mig men ändå blir jag kallar till detta. Vet inte om jag ska gå... Liksom, detta är ju pga graviditeten som jag gått upp, inte att jag var överdrivet överviktig innan...? Dessutom har dom vägt mig med alla kläder på, precis efter maten dessutom, då väger man ju kanske 3 kg mer än vanligt och utgår från den vikten..
    Nej... lite stött blir jag. OKEJ om jag hade vägt mycket från början men nu har jag ju gått upp och inte kan jag ro för det.
    Det handlar inte om viktnoja på något sätt, siffran för mig är relativt oviktig, det är att jag blivit kallad dit... så titttar jag mig i spegeln och känner att "nej, så tjock är jag väll inte...."
    Jag hade också blivit rätt stött. Okej om du var rätt överviktig INNAN du blev gravid. men inte för att du gått upp några kilo under din grav. Och hur många väger inte ett par kilo mer än vad man "ska"?
    När jag var på inskrivning så vägde jag mig, vägde 69 till min 163 cm. Väger alltid 67 på morgonen, och detta var ju så typiskt med, hade precis vart på kalas och ätit en massa onyttigheter så självklart väger man ju mer än vad man egentligen gör.
    Och min BM sa något i stil med att " du har ett BMI på 26 och över 25 så är man överviktig, men det är inget vi gör något åt, det är ju inte så mycket" Jag blev ordentligt paff. För EGENTLIGEN väger jag 67, och då är jag INTE överviktig. Och sen trodde jag ALDRIG att dem skulle "gnälla" över så lite! Typ ett kilo övervikt liksom! När man har ätit och med kläder på!
  • Ponja
    Sonrisa skrev 2011-08-30 20:46:26 följande:
    Måste tyvärr säga hejdå till er, mina vänner. Var på ultraljud idag och vår älskade lilla ärta hade givit upp i v.8+6. Känns otroligt tungt idag.
    Fy.. Jag vet inte ens vad jag ska skriva.. Detta har hänt med så många är nu Gråter
    Jag beklagar verkligen, och är otroligt ledsen för er skull!
  • Ponja

    Hej mina vänner!
    Jag är verkligen så orolig.Min mage ser helt skev ut, jag har en stor bula ovanför blygdbenet.
    Kan det vara livmodern? Jag har till och med mätt den nu. Den är 10 cm lång ifrån blygdbenet och upp mot navlen, och nästan 8 cm bred. Är livmodern verkligen så stor??

    Är så orolig för att det är den muskelknuten dom hittade på mitt UL som växt. Den sitter ju i livmodern. Och om den växer så pass mycket så måste den ju till slut kväva bebisen? Och BM sa ändå att den mycket möjligt kunde börja växa. Och dem vet ju inte om den redan hade växt, dem vet ju inte hur stor den var innan UL.

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)