Inlägg från: Stinis83 |Visa alla inlägg
  • Stinis83

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    JN, men för fort är väl inte heller så skönt? :S Nej det var ett maratonlopp minst sagt, men jag hade inte riktigt nån tidsuppfattning ;) Den här gången blir det planerat snitt eftersom jag fick väldigt omfattande skador sist, så det känns rätt skönt. Men ändå dubbelt såklart.

    I fredags lagade jag en jättegod pasta som var superenkel! Ca 600 gr fläskfilé, 1 röd lök, 1 röd paprika, ca 4 dl matgrädde, 4 msk kalvfond och så tagliatelle. Strimla lök och fläskfilé och stek tillsammans med salt och peppar (och smör eller olja). Koka pastan nästan färdig och häll av vattnet. Häll på matgrädde, kalvfond och paprika, och lägg i pastan. Låt koka upp och voilá - middagen är färdig!

  • Stinis83

    JN, visst bodde du i Sollentuna va? Jag bor i Täby :)

    Ja jag älskar det! En sån dag väger upp för 10 trotsiga dagar och mammahjärtat smälter :) Det är livet på en pinne!

    Ja alltså, än så länge pratar vi bara om det, sen får man se när han får tummen ur ;) Jag har alltid drömt om ett stort prinsessbröllop, men sambon vill helst gifta sig borgerligt bara han och jag. Och nu när jag har kollat upp det lite mer och ser vad allt kostar och vilken otrolig planering det kräver så börjar jag tänka att ett väldigt litet bröllop och en stor fest senare kanske inte är så dumt? Så kan man lägga pengarna på bröllopsresan sen istället :) Men jag vet inte... det är samtidigt inte vad jag drömt om... :)

  • Stinis83

    Tack tjejer för era bröllopsberättelser!

    Qatteriin, när det gäller bröllop är det helt okej med uppsatser ;)

    När vi skulle döpa dottern frågade sambon om vi skulle passa på att gifta oss, men tro det eller ej - jag sa nej! Dels var jag inte i den formen jag ville vara, och dels så gifte sig mina två bästa vänner den sommaren och jag var tärna på båda bröllopen. Jag ville inte ta "deras år" ifrån dem, och ville fokusera på deras bröllop och dottern fullt ut. Men kanske den här gången då, då är ju alla samlade ändå och det behöver inte bli superfancy.

    Kommer inte ihåg vem som skrev det, men jag tycker också att det är äktenskapet och inte bröllopet det handlar om. Jag vill vara gift med mannen jag älskar och tänkte dela resten av mitt liv med :) Ungefär som om förlossningen vore det viktigaste, och inte barnet som kommer ;)

  • Stinis83

    Qatteriin, jag har också en sån släkt där bara de närmaste blir typ 60 pers. Och då har vi varit hårda med vilka som är "närmast". Men det är människor vi absolut vill ha där. På dotterns DOP tror jag vi var runt 70 pers... på ett dop!

    Canjjj, ja men det vore väldigt roligt att göra det till en överraskning :) Ska prata med sambon om det där ikväll tror jag ;)

    Lyckobebisen, ibland är det kanske det som skrämmer en, att man inte vet varken ut eller in om något. Och det kräver ju rätt mycket av kroppen, det kanske man inte är bekväm med :) Ja jag tror absolut att man kan påverka datumet, speciellt om det skiljer så lite som mellan 27 feb och 1 mars :) De ville ge mig 29 feb, men jag sa nej ;) Jag och läkaren förde en diskussion om datumet, jag kände mig högst delaktig i beslutet och det var skönt :)

  • Stinis83

    Godmorgon tjejer!

    Hmm, efter nattens inlägg känns det lite taskigt att vara glad för att jag sovit rätt bra inatt... :) Och jag sover på rygg igen - och det går bra! Jag är så glad, för jag sover verkligen bäst på rygg :) Jag hade lite förvärkar igår men idag är det bara sdr än så länge. -17 grader ute, och när jag kom ner hade vi 16 grader inomhus, så nu eldar jag för fullt i kaminen :)

    Lyckobebisen, varför vara som alla andra när alla andra redan är det? :) Ni är väl inte ovanliga på nåt sätt, ni har funnit den ni vill leva resten av livet med, bilda familj med. Och det är väl vanligare att ta reda på könet nu än tvärtom? Jag är glad att det blir vanligare och vanligare med regnbågsfamiljer, det är inte en sekund för tidigt! :)

    Vad roligt att det är så många som bor i Sthlm och runtomkring, och som vill ses sen! :) Ni som bor längre bort är ju självklart också välkomna, men ni har det lite bökigare att ta er hit :(

  • Stinis83

    JN, åh, det värsta är ju att man får så ont i så många dagar sen! :( Hoppas det går över fort :)

    Jag tror att jag börjar bli förkyld igen, jag som precis lyckats sluta med nässprayen :( Sambon har gått och snorat och varit halvdan, och nu verkar det vara min tur igen.

    Yippie-ki-yay - på lördag är det Melodifestivalen! :)

  • Stinis83

    Allt kommer samtidigt :(

    Det här är lite pinsamt... men jag har börjat få svårt att hålla gaser :S Jag vet inte om det är bebisen som trycker (det gör ont i magen precis hela tiden, längst ner) eller om det är min skada. Eller kanske en kombination? Pinsamt är det iaf... Är det nån mer som har så?

  • Stinis83

    Karol, jag önskar verkligen att jag hade kunnat jobba, och att jag hade kunnat fixa och dona nu när jag är sjukskriven. Men foglossningen sätter stopp för det rätt rejält, sammandragningarna också... :) Jag skulle byta vilken dag som helst :)

    Men jag förstår att du vill vara hemma mer än 9 dagar innan bf. Min dotter föddes 10 dagar innan bf... ;) Hoppas du hinner vara hemma och boa innan bebisen kommer :)

  • Stinis83

    Nu har ja läst ikapp dagens inlägg :)

    Qatteriin, tack du är alltid så söt! Jag blev helt överlycklig när jag vaknade och insåg att jag faktiskt hade sovit bra :) Ja det var natten till igår som jag låg och födde barn hela natten ;)

    Vad skönt, eller snarare tråkigt såklart, att det är fler som har mitt lilla problem. Alltid skönt att inte vara ensam :)

    Karol, klart du får klaga :) Allt är relativt, och det är ju inte så det känns bättre bara för att nån annan har det värre ;) Det finns alltid någon annan någon annanstans i världen som har det värre ju :) Vilket häftigt yrke! Det är min dröm, att ha ett yrke där man verkligen kan göra - och gör - skillnad. Stor eloge till dig!

    Lyckobebisen, ja vi vill ju träffa er alla tre :)

    Idag har jag varit iväg och haft en trevlig dag med en kompis jag lärt känna här faktiskt :) Nu är jag heeeelt slut, och fogarna också. Hämtade dottern tidigare på dagis, och när vi kom hem fick jag världens utskällning av henne och hon började slå mig. Både med händerna och med saker. Hon skrek helt hysteriskt och grät och grät. Jag ser inte fram emot hennes tonårsår.

    Tänkte trösta mig med en hembakad semla när hon somnat sen ikväll, men då var grädden slut... Sambon jobbar extra, får nog be honom köpa med sig grädde, eller varför inte en biskvi? :) Jesus vilka sdr jag har...

    Carla, skönt att sonens förkylning verkar bättre, men jobbigt att du inte sovit bra inatt. Hoppas på bättre lycka den här natten!

    Nej, laga sig lite mat kanske? Hej och hå vad jag inte orkar.

  • Stinis83

    Tack för gratulationerna förresten, men han har inte friat ännu, vi har bara pratat om det ;) Och vi pratade mer om det igår, han blev överlycklig över mina funderingar sa han :) Så vi får väl se när det blir!

    Marielle, hua, lycka till!

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)