helene306 skrev 2011-05-05 16:08:29 följande:
Jag åt lågkolhydratkost under min andra graviditet men jag var inte strikt. Det funkade alldeles utmärkt. Om jag jämför mot min första graviditet där jag åt kolhydratrikt (husmanskost) och godis kan jag nämna följande skillnader:
Husmanskost:
Svullen from hell
Foglossning from hell
Carpaltunnelsyndrom
Svullna, onda fötter, ökade 2 skostorlekar
Kunde inte promenera längre sträckor från v 34
+28 kg
Lågkolhydratkost
Knappt någon svullnad
Knappt någon foglossning
Ingen carpaltunnelsyndrom
Fötterna svullnade på slutet men jag kunde ha mina skor utan att sno morsans
Promenerade hela graviditeten utan problem
+ 18 kg
Dessutom tog jag inga järntabletter under andra graviditeten och jag hade inte problem med hård mage som jag hade första. Jag orkade mycket mer, jag hade lägre blodtryck och min bm påpekade hela tiden hur pigg jag såg ut, vilket jag också kände mig hela tiden. Under förlossningen förlorade jag mycket blod och fick ett lågt hb men jag tog väl 10 järntabletter sen "glömde" jag det. I ägg finns allt man behöver utom vitamin C
Du kan alltså börja redan nu med att få bort ditt godissug och plocka bort kolhydrater, en graviditet är ingen "ursäkt".
Okej, tänkte bara att de säger ju att det inte är bra att gå på en diet som gravid men om det funkade för dig så:)