Inlägg från: mugglesfan |Visa alla inlägg
  • mugglesfan

    Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!


    Här är våra småtjejer på bild. Saga till vänster (minst, kom etta) och Clara till höger (störst, kom tvåa).
  • mugglesfan
    Stormkast skrev 2011-05-23 06:50:51 följande:
    Grattis till er alla som fått era små!

    Det börjar närma sig för mig också så småningom men jag hör hemma i julitråden. Tänkte bara passa på att fråga vilken storlek på kläder era små hade nu från början. Bör man införskaffa plagg som är mindre än 50 tro? Vad hade ni med er för storlekar till sjukhuset?
    Jag födde i v38 (37+0) och de vägde 2,4 / 2,8 kg och var 46/48 cm långa. På BB använde vi deras kläder i stl 40 och hemma (då hade de inte gått upp ngt utan snarare gått ner när vi kom hem) har vi kört stl 50. Det är lite stort men funkar. Stl 40 på BB var precis lagom och höll på att bli för litet. Jag skulle inte köpa 40/44 för det växer de ur på en vecka el två. Det gör ju inget att bodyn är lite stor tycker jag...

    Yasmin: söta pojkar!! Kul att se bilder på de små underverken äntligen

    Vår dotter (blir 4 i aug) är också jobbig nu. Stackaren tycker att vi inte är roliga som inte har tid att leka med henne längre och "då blir jag ledsen".
  • mugglesfan

    Håller tummarna Annelian - jiiiihoooo! Sista kvinnan till rakning

  • mugglesfan

    Grattis Annelian! Surt med akutsnitt men vilka stora och fina barn! Jag svettas också tokmycket och blöder fortfarande en del, kommer en rejäl skjuts efter varje amning/pumpning. Har haft sjukt ont i ryggen också, antagligen pga dåliga magmuskler men det har gett sig nu. Lite ont i framfogen på nätterna, annars känner jag mig återställd. Och magen blir mindre för var dag...

  • mugglesfan
    annelian skrev 2011-05-24 00:38:20 följande:
    Nu är de här Jag sattes igång kl 12,00, var öppen 3 cm då. Kl 18,30 ca kom Ville "vanliga vägen", vägde 3200 g och 50 cm lång. Ca kl 18,45 kom Tuva via akutsnitt (hon tänkte komma med händer och fötter först), och hon vägde 3000 g och 50 cm lång hon med. De mår bra, och jag med. Toksvettas bara, så har svårt att sova just nu...
    Hade du ingen som stod och höll i din tvåa? Det gjorde de på mig - en BM stod och "höll fast" Clara när Saga kommit ut, så att hennes huvudläge skulle bestå.
  • mugglesfan

    Love: usch rs-virus nu?! Trodde säsongen var slut för det... Läskigt. Hur har det gått med öronen, var det ngt fel el bara falsklarm?

    Annelian: fy vad otäckt med andningen!!! Vilka sötnosar!

    Jag har inte lyckats helamma mina två utan de har fått ersättning från dag 1 (på BB redan, för att inte tappa för mkt i vikt). Jag pumpar ur två mål per dag till dem och i övrigt mysammar jag lite på kvällarna när de är "sugiga". Men de suger inte så effektivt på bröstet trots att de har rätt tag (jag har tex inte alls haft såriga vårtor denna gång pga deras fina teknik), så de får inte i sig så mkt när de diar. Därför är pumpen bra att ha. Men jag har inget problem med att ge ersättning för det fick jag ge min dotter också, jag hade inte ens så det räckte till henne. Jag upplever dock att de är mätta längre på min bröstmjölk än på ersättningen (BabySemp 1 är ju väldigt tunn). (?)

  • mugglesfan

    Jag pumpar ur med en elektrisk Medelapump som jag hyrde på BB så våra tvillingar får 2 mål bröstmjölk (ca 100 ml/gång/tvilling) varje dygn. Resten ger vi ersättning (samma mängd). Jag är glad att jag kan ge dem så pass mkt mjölk ändå med tanke på att jag inte ens hade tillräckligt till min dotter. Mjölken håller deras magar i gång på ett bra sätt och dessutom får de immunförsvaret, så det känns bra. De ammar någon gång på kvällen när de är "sugiga" och lite mer oroliga, men de suger inte i sig så bra vid bröstet, så att amma fungerar inte för att de ska bli mätta. Och dessutom är flaskan bra på så sätt att vi kan hjälpas åt att mata dem (speciellt på natten).

  • mugglesfan
    Mamma till 3 M skrev 2011-06-14 10:33:29 följande:
    Love83: Härligt att dom går upp så fint så du slipper gå o oroa dig över vikten ialf :)
    jag har också funderat över de med NAN2 men pga deras magar så väntar jag.. våra små äter med ca 3½.4 timmar imellan på dagen o 4-5 timmar imellan nattetid så dom verkar hålla sig mätta .. prata med BVC o se vad dom säger =)

    Ikapika81: Vi hade NAN1 från första början.. gick över till semper när dom började bli hårda i magen.. har kört varianten från apoteket, lemolac,den vanliga.. magen blev bara värre så vi bytte tillbaka o kör nu på NAN HA o magarna har blivit mycket bättre.. dom är ialf inte förstoppade längre.. skriker mycket mindre nu när vi börjat med sempers magdroppar för ca 4 dagar sedan..Dom är fortfarande väldigt bökiga o stonkar o stönar ett bra tag efter matning o får ibland fortfarande ont i magen, men skrik o magknip har minskat massor.
    Om de stånkar efter matning så pröva att få upp en rap till!

    Har bebbarna förstoppning el hård mage av ersättning kan man hälla i lite rapsolja i ersättningen.  Börja med en klick av en enkronas storlek, öka efter behov. Detta är ett tips från min BVC-sköterska så helt ofarligt. Rapsolja innehåller dessutom mkt omega3 vilket bara är bra för deras hjärnor och dess utveckling.
  • mugglesfan
    annelian skrev 2011-06-16 18:00:47 följande:

    Fråga om mat/amning: Mina helammar än, men nu äter de med bara 1½ - 2 timmars mellanrum... Undrar om man borde ge ersättning också, eller ska man låta det vara så...? (ska fråga på bvc när vi ska dit på måndag, men tänkte höra lite tips av er också)...


    Känns som att de hinner bara amma, ev rapa och ev kräkas lite, bajsa och sen slumra in ca 15 min och så börjar det om igen med amning... :-S


    Om det bara har varit så här i några dagar, så kan de ha sk ökningsdagar när de behöver mer mat och då kommer du att öka din mjölkproduktion tack vare att de äter ofta. Har det hållit i sig mer än en vecka så verkar det som om maten inte räcker och då kan du pröva att ge ersättning efter att de ammat, så att de blir riktigt mätta.
  • mugglesfan


    Annelian: oj såg att Love redan svarat samma sak

    Vi är hemma båda två fram till augusti - såå skönt. Just nu sover maken på övervåningen, bebbarna i korgen och stora tjejen är på förskolan. För tillfället lugnt alltså!

    Våra tjejer verkar hittills (peppar peppar) vara av den lugna sorten - de mest äter och sover.

    Våra tjejer är så lika så vi har svårt att hålla reda på dem! Vi kör röda strumpor på Saga - enklaste sättet att se snabbt (hon har ett födelsemärke på ena armen också men de har ju långärmat så det är lite krångligare att se).
Svar på tråden Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!