• Memaja

    AVA klinik i Riga

    Idag kom "härlig" text ifrån BabyCenters veckobrev:

    "Nu är du tolv veckor gången.
    Gravid i trettonde veckan, 
    Du  är i fjärde månaden och början av andra trimestern."

    Tjohoo!!!   Detta kan jag bara hålla med om men texten som följde stämmer TYVÄRR inte:

    "och dina hormonstormar borde nu ha börjat lägga sej" (NOT - har gråtit en gång och rytit till ordentligen en gång bara nu på förmiddag...) "Förhoppningsvis kommer även illamåendet att minska" (I wish...)

    Från en lycklig, halv illamåendes och hormonell,
    Memaja

  • Memaja
    Ger aldrig upp skrev 2011-02-14 11:18:00 följande:
    Tea, tack för ditt svar.
    Kom på en anna sak jag undrar över... Av vad jag förstått så får man alla ägg från ett plock från sin donator? Finns någon "garanti" på hur många man kan förvänta sig, vore inte så skoj om man betalade rätt mycket pengar å så blev det  bara några få, Vad händer  om dom inte lyckas få något ägg befruktat?
    Om något "till frysen"  vad kostar återinfrande om det t.ex  inte lyckades första gången?
    "Garantin" är att om inga ägg lyckas bli befruktade behöver du inte betala något alls. Om bara ett ägg överlever befruktningen och blir ett embryo tror jag det är att du bara behöver betala hälften hälften.

    Om det skulle bli några brefruktade ägg kvar efter insättningen får du betala för att de ska bevara dem i frysen, men hur mkt sedan ett FET kostar kan jag tyvärr inte hjälpa dem med. Men prata/maila med AVA, de är väldigt hjälpsamma och svara på alla dina frågor.
  • Memaja

    Jag håller med Leia, förhoppningsvis får du fler befruktade ägg ifrån ditt första ET som du kan frysa in och sedan göra en FET (frozen Embryo Transfer) som, enligt Tea, "bara" kostar 10,000kr. Och då verkar det väl värt att betala ca 60,000kr för första gången? Jag vet fler som inte har lyckats på ET men sedan på FET.
    Om du vet att det är just problemet att inte äggen fastnar så har ju AVA en teknik som heter Assisted hatching som ska göra det enklare för ägget att fastna, man skrapar bort lite av 'skalet* runt ägget, som du kan bbe dem genomföra om aVA tycker det är lämpligt. 

    När du har gjort dina tidigare IVF har då du provat med Akupunktur inom kinesisk medicin? Jag vet att detta kan låta som lite hokuspokus men själv beslöt jag mig att tro på det och prova det. Alla sätt är bra inom de dåliga... Jag hade liknande problem och fick reda på genom en kollega som hade försökt att bli gravid i 2 år att hon hade tagit akupunktur och sedan blivit gravid och fått barn efter hon hade tagit akupunktur behandlingar. Jag gick dit, var mkt skeptisk, berättade som det var, att jag hade fått tid för äggdonation och fick då behandlingar enbart för att ägget skulle enklare fasta, genom bl a att öka blodcirkulationen i livmodern. Tog väl ca 10 behandlingar, egentligen ska man göra det under en längre tid för ett bättre resultat men då jag inte visste om detta tidigare så gjorde jag istället fler under en kortare tid. Och äggen fastnade i mig, båda två! Nu vet jag ju inte om det var exakt det som gjorde att äggen fastnade men jag är så glad att jag gav akupunkturen en chans, för vem vet, det kanske var det som gjorde skillnad.

  • Memaja

    Hinos, håller tummarna att alla är starka små kämpare!

  • Memaja

    Hinos, härligt att höra om Humle oh Dumle - håller tummar och tår för dig att de vill stanna kvar hos dig som inneboende nu. Ja, jag tror verkligen på det där med akupunktur.


    Själv var på UL i torsdags och fick se mina fd 'ostbågar' som nu hade utvecklats till 2 fina små babisar! Den ena tog det lugnt och var arbetsamvillig att bli mätt medan den andra vill inte alls bli mätt utan var "lite envis" ,enligt barnmorskan,  och ville ligga som h*n hade bestämt och, det gulligaste av allt, suga på sin tumme! Tänk att vara så liten, 6,4 cm, och redan vara en liten babis som suger på tummen. Då kom det en liten tår.

  • Memaja

    Igor, vad kul att se snart är det verkligen dags för dig!

  • Memaja
    Mirva skrev 2011-02-23 21:58:01 följande:
    Tack! Hon har redan betalt omkring 6000 euro för hela paketet förra gången hon var där. På deras prislista står 450 euro för embryo transfer.

    Sedan är det märkligt att embryona skulle vara 12-celliga efter ett dygn, som de sa till henne. Då ska det ju behövas fler dagar. Hm...
    Mirva, det verkar som om din väninna har missuppfattat det där med cellfördelningen efter en befruktning, för att det ska bli 12-celliga efter ett dygn är nästan helt omöjligt, och Dr. Violet på AVA berättade utförligt för mig hur cellfördelningen gick till och de hon på AVA Riga kan inte ha sagt ngt om 12-celligt på ett dygn. När började den här resan hittade jag följande dokuemenation från Sahlgrenska som jag tyckte var vädligt lärorik och pedagogisk när det gäller provrörsbefruktning, cellfördelningar, embryos, blastocyster mm.

    http://www.bioscience-explained.org/SEvol4_1/pdf/ivfsve.pdf
  • Memaja
    chockad skrev 2011-02-23 20:07:42 följande:
    Hej på er!

    Nu åker jag väldigt snart för insättningen av mina förhoppningsvis 2 blastisar=)
    Funderade på om man kan göra gravtest tidigare än 12 dagar efter om man satt in blastocyster eftersom dem utvecklats mer än 2 dagars. 
    Hej Chockad,

    Ett litet råd, testa INTE före utsatt tid för det kan bara "kosta" massor med tårar i onödan utan kämpa emot och följ AVAs plan. För tänk på att även om de har utvecklats mer än på 2 dagar så har de varit inne en kortare tid i din kropp och din kropp måste hinna med att "anpassa kroppen" att du är gravid med blastocyster och ska hinna med att producera hormoner för fullt som sedan ska göra utslag på ett gravtest. Om du testar för tidigt så är risken ganska så stor att din hormonnivå är fortfarande för låg och du kommer få ett negativt svar som inte behöver vara korrekt.

    Så håll ut, det är inte värt alla tårar och negativa energier innan det är dags för rätt testdag. Och då säger AVA t o m att man för säkerhets skulle ska testa 2 dagar senare också för att ännu få en chans att höja hormonnivån i kroppen!

    Lycka till!
  • Memaja
    Hinos skrev 2011-02-27 10:11:00 följande:
    Undra om jag fått en nidblödning? lite spottings idag... har ju gått halva tiden
    Det kan ju vara ett tecken att de har fastnat, då kan det komma lite spottings.
    Håller tummarna!

    Kram,
    Memaja
Svar på tråden AVA klinik i Riga