• Memaja

    AVA klinik i Riga

    Det är kombinationen av ägg- och spermiedonatorer som ni personligen har valt och dess embryon "äger" bara ni!. Om du sedan efter 5 år eller direkt efter ni har fått barn och vill ha inte ha fler barn men ni har kvar embryon i frysen kan du antingen be AVA  kassera dem eller skänka dem. Det är väl antagligen sådana embryon som Hinos hade lyckan att få. Mao kan det inte finnas någon risk alls att era blivande barn kommer vara syskon.

    Dessa skänkta/överblivna embryon är inget man kan "beställa" utan man väljer ju en egen sperma- och äggdonator, därför kan man säga att AVA inte gör embryodonationer, utan har bara ägg -och spermadonationer. .

  • Memaja

    Milou,


    Ring/sSkypa och prata med dem. Jag har varit där och träffat dem innan jag bestämde mig och de känns superseriösa, jag liter helt på dem. Sedan tror jag som Hinos att de flesta skänker sina kvarvarande embryos, dvs om de blir några kvar som kan tänka mig det sällan blir. Alla som kommer dit har oftast kämpat länge att skaffa barn och att sedan få ett eller flera fantastiska barn ,med hjälp av AVA ,tror jag att de har mycket svårt att kassera dessa embryon, de är ju en del av dessa som har blivit deras barn. Och då vill man nog hjälpa andra istället för att slänga.

    Jag förstår att man vill ha ett barn som är lik en själv men om inte det går så tycker jag att detta är en fantastisk hjälp. Ni kan sedan ha önskemål på båda donatorerna; hårfärg, ögonfärg, längd ochvikt (och t o m hobbys när det gäller äggdonatorn). Därefter kommer ni få förslag på ägg och spermdonatorer som matchar dina önskemål. Jag fick förslag på 2 olika äggdonatorer och 1 spermiedonator. Mao kan du här välja lite anlag som stämmer in även hos er. Detta gör ju det också svårare att någon annan skulle "ta/få" dina embryos, som du är orolig för, då många säkert har olika önskemål på donatorerna. 

    ET (Embryo Transfer) kostar 6450 € (Du väljer själv om du vill göra DET eller SET (dubbel eller singel), det är samma pris.
    Om provrörsbefruktningen bara klarar att "leverera" en embryo, dvs det blir bara ett embryo av befruktningen som överlever, behöver man endast betala 3225 £ Om det inte blir några embryon alls behöver du inte betala något.

    Om du får flera embryos som är fina kan du frysa in dem för en kostnad på 350 €. Och som Hinos skrev kostar sedan varje FET 1250 €.

    Donerad sperma 370 €

    Lycka till!

  • Memaja

    De nada!

    Första gången gör man alltid ET, dvs insättning av "färska" embryos, AVA ser till att synka donatorerna. Om det sedan blir kvar några av dina embryos efter ET kan du välja att frysa in dem. Nästa gång det är dags för insättning, dvs antingen för nytt försök då det inte gick första gången eller för syskonförsök, så bokar du en FET (Frozen Embryo Transer) med DINA embryos som du har valt att frysa in från förra gången.

    Om jag minns rätt så gör nu Hinos ett FET för ett syskonförsök (kommer jag ihåg rått, Hinos). Dvs Hinos har tidigare gjort en ET där det har blivit embryos över som de har fryst ner och nu har tinat upp för syskonförsök. (F'låt Hinos om jag skriver fel nu, men jag tror det var så).

    Som jag skrev igår och som Hinos skrev gör de inte direkta embryodonationer utan du väljer alltid äggdonator och om det behövs spermadonator. Du väljer donator utifrån kriterier och sedan gör de en provrörsbefruktning av dessa ägg och spermier. Därefter blir det (förhoppningsvis) embryos och de är BARA dina och då gör du en embryoinsättning (ET). Jag tycker att detta är mycket bättre för du har man ju chans att välja några anlag som är lik en själv. En del säger embryodonation men det är ju egentligen en ägg- ,och om det behövs ,spermdonation, då det inte går att beställa färdiga embryos. Hoppas att du förstår vad jag menar!

    Kämpa på!

  • Memaja
    Akkie77 skrev 2010-11-30 12:59:21 följande:
    Tack för uppmuntran Bette o Hinos!!  Cool

    På ett sätt går ju veckorna fort ändå. Men jag måste fixa nytt recept, då det kommer att saknas ungefär 20 vaggisar. Krångligt, men det får gå ;) Då kan jag passa på att tacka dem för hjälpen, de på Carlanderska alltså.

    Tablett Progynon ska jag bara ha i knappt en vecka till och kortisonet har jag ungefär en vecka till efter avslutade vaggisar. Men jag kommer sluta strax innan jul - yippie vilken julklapp hehe

    Jaja, bara drutten mår väl så!
    Akkie77, jag åker till AVA på måndag, är det något du vill att jag ska köpa hos dem till dig när jag är där?

    Memaja
  • Memaja

    Då var hemma igen ifrån Riga med 2 st inneboende i sig. Allt gick jättebra och de är så proffsiga och omtänksamma där. Jag var lite orolig när jag åkte dit då min gyn här hemma hade hittat en potentiell polyp som kunde vara i vägen för insättningen men tackochlov så var den inte det. Min donator hade 12 ägg och alla klarade befruktningen men 6 var av sämre kvalitet och fick slängas. Två 8-celliga embryon av toppkvalitet sattes in (kul att man fick en bild av dem, det känns helt overkligt att dessa små runda celler kan bli barn med alla dess kroppsdelar och organ) och de resterade 4 lades in i frysen. Så nu har man alltså blivit en ruvare.

    Men OJ vad mediciner man måste ta!!! Hur ska man komma ihåg att ta alla vid rätt tillfälle??? En tanke som blixtrade förbi var att man skulle skaffa en sådan där pillerdoseringsask men det känns för mycket sjukdom och "pensionärsvarning" så det får gå ändå.

    En kul grej med staden Riga var att deras julmarknad är även öppen dagtid på veckodagarna, så det blev lite julmys innan vi begav oss till kliniken.

  • Memaja

    Hinos, ja, det får nog bli det. Jag trodde att alarm på mobilen skulle räcka men det är för många piller att hålla reda på.

  • Memaja

    Grattis Tea!!!
    Hoppas att du mår bättre snart.

    Kram

  • Memaja

    Hinos, nää, vad tråkigt! Är ledsen för din skull...

  • Memaja

    Hej,
    Jag har en liten fråga...
    När man tar blodproven, får man reda på svaret (värdena) direkt? Jag ska ta det första blodprovet den 20 december och det vore ju jobbigt om inte fick svar förrän efter jul...

  • Memaja
    Hej, har uppdaterat listan lite. Någon som vet hur det har gått för Hösttjej?

    I
    nväntar start:
    Hinos syskjonförsök februari

    På gång:
    Hösttjej ET 29 nov
    Ungkvinna FET troligen 23 dec

    Ruvare:
    Memeja DET 6 dec , TD 20/12

    Gravid:
    Akkie77 DET 4/10 Testa +14/10 
    Tea75 FET 10/11 + 26/11

    Kram,
    Memaja
Svar på tråden AVA klinik i Riga