• ungkvinna81

    AVA klinik i Riga

    Hej!

    Jag är 28 år och har efter flera blodprover och undersökningar fått diagnos förtidig Klimakterium. Innan jag fick denna diagnos fick jag prova Pergotime 2 ggr, en gång med 1 tablett och den andra gången två tabletter. Men det gav mig inga resultat{#lang_emotions_frown}. Sen gjorde jag en AMH -test som egentligen visar hur mycket ägg en kvinna har kvar i kroppen och mina resultat var under den normala gränsen. Det innebär att jag inte kan skaffa barn med mina ägg. I sverige fick jag stå i kö för en äggsdonationsbehandling och min tur är räknat till 2012. En jäkla låååång tid att vänta för ett ägg..... Min läkare på St: Göran sjukhus rekommenderade AVA klinik. 

    Jag och min man valde AVA kliniken i Riga- Lettland eftersom de har INGA köar{#lang_emotions_laughing}
    Jag åkte med min man till Riga under mars 2010 och träffade en jätte trevlig läkare. Klinken i sig var jätte fräsch och de hade jätte moderna ultraljudsapparater och professionella, hjälpsamma sjuksköterskor så jag fick en jätte bra intryck av de. Behandligen kostar 65 000 sek och de har även en möjlighet att skicka läkemedel till mig om jag vill det med DHL.

    Efter bara första mötet fick jag sätta igång med behandligen. Jag har tagit en Zoladex spruta i buken förra veckan "aj aj!{#lang_emotions_undecided}", progynon tar jag nu och innan min embryo transfer ska jag påbörja intaget av progesteronet. Räknat tid för min embro är 21 maj 2010 så det gick ganska snabbt. 

    Vi har redan valt en donator, vi fick inte se bild eller veta namn utan vi fick fylla i våra önskemål om hårfärg, ögonfärg, längd, vikt m.m. och vi fick två kandidater sedan fick vi välja en av de. All kommunikation mellan mig och kliniken i AVA sker via mejl och jag tycker att det har funkat bra man kan även riga dit om man vill.        

  • Svar på tråden AVA klinik i Riga
  • The75

    Hej

    Bengalen vi har inte gjort ED vi har "bara" fått en donator som donerar ägg och en som donerar spermier dom har valt ut dessa två efter att ha sett våra bilder och sett våra kriterier/önskemål.
    Vid ED får man ett färdigt "paket" embryon som blivit över efter att någon lyckats och inte vill kassera sina embryon dom har kvar :O)
    Vi kommer nog göra så vi har 9 embryon kvar i frysen och om det blir några kvar när vi fått dom barn vi vill ha vill vi inte bara kasta bort dom utan då har vi tänkt "ge" dom till ED

    Hinos  konstigt att dom inte gör det för dom papper vi har fått skriva på när vi frös ner våra embryon hade det som alternativ om vi efter 5 år inte vill fortsätta frysa dom så kunde dom antingen kasseras eller så kunde man "ge" dom till ED,men det kan ju vara så att man då flyttar dom till en annan klinik inom AVA.

  • EMND

    TAZTY , tack för uppmuntran. Jag hade 6, 9 mm igår på dag 19. Nästa Vul blir om 4 dagar. Sedan tror jag att vi tter in iaf.

  • milou67

    benglen o tea: Vad kallas det då? om man får både donerade spermier o ägg...Ebryoadoption eller?
    jag tänker lite som så...OM du nu får barn Tea och vi sedan åker dit så kanske vi framöver får samma ägg o spermier som du... då blir ju dina och mitt barn helsyskon.. Och ni bor inte så längt från oss... tänk om dom träffas i högre ålder och blir kära ivaranndra och skall ha barn... Herregud ;) nu funderar jag....Lite scary är ju detta mixtrande trots allt...


    Jag fick ett brev översatt på engelska igår från läkaren på Ultragyn där han beskriver min livmoder och att det absolut inte finns några hinder för att en insättning skall gå lätt. Så jag skall skicka detta brev till sammans med ett brev från mig och  min gyn att läkaren på den andra kliniken inte är tillräckligt skicklig och att han måsteha gjort fel.. så vi vill ha pengarna tillbaka. Tänk att två läkare här i sverige står på min sida.. OM jag får några pengar tillbaka så kanske jag kan övertal min sambo att prova Ava istället. Men jag blev lite förvånad över att Hinos skrev att dom ej gör ED där ... stämmer det? måste surfa in på deras hemsida..


    så länge jag andas så hoppas jag...
  • Bengalen

    Jag förstår inte riktigt heller skillnaden då mellan embryodonation och att få både spermier och ägg donerade. Är det skillnad när det är en beställning på både och så att säga och när det handlar om överblivna embryon från något annat par?
     

  • Hinos

    Vi fick nog överblivna embryo men de är från i maj i år...
    De gör nog bara så här i undantag för de har ingen bank för embryor och därför ville de inte att vi skulle berätta om det!!

  • Memaja

    Det är kombinationen av ägg- och spermiedonatorer som ni personligen har valt och dess embryon "äger" bara ni!. Om du sedan efter 5 år eller direkt efter ni har fått barn och vill ha inte ha fler barn men ni har kvar embryon i frysen kan du antingen be AVA  kassera dem eller skänka dem. Det är väl antagligen sådana embryon som Hinos hade lyckan att få. Mao kan det inte finnas någon risk alls att era blivande barn kommer vara syskon.

    Dessa skänkta/överblivna embryon är inget man kan "beställa" utan man väljer ju en egen sperma- och äggdonator, därför kan man säga att AVA inte gör embryodonationer, utan har bara ägg -och spermadonationer. .

  • milou67

    Man undrar ju om man värkligen kan lita på klinikerna att dom kasserar äggen om man säger att dom skall göra det. Dom behöver ju ägg och vill tjäna pengar. Efter att ha lästa om alla kliniker i över ett år nu så litar jag inte helt o hållet på någon längre. MEN huvudsaken är väl att vi blir gravida eller hur? man skiter i allt etiskt snart utan vill bara ha barn till vilket pris som helst...
    Jag kan inte sova på nätterna , vet ej hur jag skallkunna prata med sambon om embryodonation. Vi vill ju så gärna ha ett barn som åtmindstonde är lik någon av oss men jag är nästan säker på att det är hans spermier som är dåliga efter så många insättningar med både egna ägg och Äd så kan det inte vara något annat då läkarna inte hittar några fel på mig.
    Hinos: vad kostade ED för er? kostade det mera med 2 ägg?


    kram alla


    så länge jag andas så hoppas jag...
  • Hinos

    Jag vet inte vad en en embryo donation kostar, det var ett undantag att vi fick embryo, de gör inte så i vanliga fall. Vi betalade 1250 euro som det kostar att göra ett FET. Det finns nog andra som kan hjälpa dig.
    Jag litar på AVA kliniken men jag kan tänka mig att det är par som skänker sina embryon för de vet hur det är... det skulle jag också kunna göra.

  • milou67

    det är fantastiskt att folk ger bort sina ägg. Lycka till nu Hinos. Känner på mig att det blir tvillingar ;)


    så länge jag andas så hoppas jag...
  • Memaja

    Milou,


    Ring/sSkypa och prata med dem. Jag har varit där och träffat dem innan jag bestämde mig och de känns superseriösa, jag liter helt på dem. Sedan tror jag som Hinos att de flesta skänker sina kvarvarande embryos, dvs om de blir några kvar som kan tänka mig det sällan blir. Alla som kommer dit har oftast kämpat länge att skaffa barn och att sedan få ett eller flera fantastiska barn ,med hjälp av AVA ,tror jag att de har mycket svårt att kassera dessa embryon, de är ju en del av dessa som har blivit deras barn. Och då vill man nog hjälpa andra istället för att slänga.

    Jag förstår att man vill ha ett barn som är lik en själv men om inte det går så tycker jag att detta är en fantastisk hjälp. Ni kan sedan ha önskemål på båda donatorerna; hårfärg, ögonfärg, längd ochvikt (och t o m hobbys när det gäller äggdonatorn). Därefter kommer ni få förslag på ägg och spermdonatorer som matchar dina önskemål. Jag fick förslag på 2 olika äggdonatorer och 1 spermiedonator. Mao kan du här välja lite anlag som stämmer in även hos er. Detta gör ju det också svårare att någon annan skulle "ta/få" dina embryos, som du är orolig för, då många säkert har olika önskemål på donatorerna. 

    ET (Embryo Transfer) kostar 6450 € (Du väljer själv om du vill göra DET eller SET (dubbel eller singel), det är samma pris.
    Om provrörsbefruktningen bara klarar att "leverera" en embryo, dvs det blir bara ett embryo av befruktningen som överlever, behöver man endast betala 3225 £ Om det inte blir några embryon alls behöver du inte betala något.

    Om du får flera embryos som är fina kan du frysa in dem för en kostnad på 350 €. Och som Hinos skrev kostar sedan varje FET 1250 €.

    Donerad sperma 370 €

    Lycka till!

Svar på tråden AVA klinik i Riga