Inlägg från: Medusan |Visa alla inlägg
  • Medusan

    Gravida i Västerås trakten

    Mirre10 skrev 2010-10-12 15:55:45 följande:
    Åh tjejer ja är inte den som klagar annars men ligger här med feber sen igår em/kväll 38.5 hade 38.7 i natt. Känner mig som en säck.
    Läste på internet att de kunde vara infektion i livmodern . Har ringt sjukvårdsupplysningen och om febern går upp till 39 efter två Alvedon måste ja till akuten. :( usch ja blir orolig..

    Hej oxox föresten :)
    Stackare, förstår att du är orolig. Har du ont i livmoderområdet? Rikliga flytningar som inte är som de brukar? Om man har sessa symtom tillsammans med feber bör man åka in akut. Du behöver inte svara på frågorna, ville mest bara göra dig uppmärkam på vad du kan uppärksamma själv.

    Hoppas det blir bättre snart...
  • Medusan
    MadeByUs skrev 2010-10-13 01:44:50 följande:
    Nu är hon här :)
    23:37 101012 föddes vår älskade lilla Edda. Sitter fortfarande och njuter i förlossningssalen. Edda sover i min famn och sambon har däckat i sackosäcken :) Snart bär det av upp till BB för lite vila...
    Kram på er så länge!
    Men oj vad snabbt det måste ha gått, stort grattis
  • Medusan
    Har en fråga om barnbidrag:

    Min lilla föddes den 7/9 men jag får barnbidrag för honom först den 20/10 (alltså inget för September tror jag). Är det så för er med? Tycker att det är snålt och konstigt om man missar en hel månads barnbidrag sådär liksom *muttrar*.
  • Medusan
    Mirre10 skrev 2010-10-13 16:31:35 följande:
    Ja har fortfarande feber som kommer och går. Va på BVC idag och hon pratade om non typ av mjölkfeber men hon sa att ja måste söka hjälp om de inte försvinner så ja får ringa familjeläkaren i morgon . Har inte lika hög feber längre och den går ju ner med Alvedon .

    Ja har iaf inte ont i livmodern så de känns skönt. Vi får väll se men de är irriterande..
    Jo det är vanligt att man har lite lätt feber när mjölken rinner till, det har jag haft med båda barnen (dock inte jättehög, men upp emot 38 i alla fall). Sen kan det ju också vara orsakat av mjölkstockning men det skulle du nog ha märkt om du har för det brukar göra ordentligt ont i brösten då.
  • Medusan
    Svampp skrev 2010-10-13 19:25:31 följande:
    Medusan: Barnbidraget får man från månaden efter barnet föds, oavsett om det föds tidigt eller sent i månaden. Lite konstigt kan jag tycka, men såna är visst reglerna.

    ByUs: Grattis! Och det verkar ju gått riktigt bra trots att det gick så snabbt!
    Ok, tråkigt men då vet jag, tack för ditt svar
  • Medusan

    Medusan: 7 september, Cornelis
    Pyttet: 27 september, Annie
    Mirre10: 29 september, Julia
    Lololo: 8 oktober, pojke

    --------------------------------------------

    Familjen Rockström BF 22 oktober

  • Medusan
    pyttet skrev 2010-10-15 14:36:46 följande:
    Min lilla har helt plötsligt börjat kräkas efter amningen, tidigare har hon på sin höjd dreglat lite (hur mycket hon än ätit). Samtidigt verkar hon fortfarande hungrig fast hon har spytt och kan fortsätta äta dubbla mängden mot det som kom upp. Hon får oftast inte upp några jättemängder, så det är knappast så att magen är tom igen... är det samma för nån av er? Jag tycker det verkar konstigt eftersom jag tänker att de spyr när de fått i sig för mycket... men jag kanske har fel?
    Att hon spyr kan bero på att det finns en massa luft i vägen som behöver komma upp, rapar du henne ordentligt?
  • Medusan
    bebbe2008 skrev 2010-10-18 12:09:53 följande:
    Hej får man hoppa in här? Bor i västerås och har en liten Otto som föddes 28/7 och Max som blir 2 i december.
    Klart du får
  • Medusan

    Idag har vi varit inne på barnakuten med Cornelis. Han hade hög feber inatt och då ska man alltid åka in och kolla upp det tydligen (när barnet är under 3 månader). Sänka och urinprov var utan anmärkning och febern hade gått ner till 38 så det är nog lugnt men gud vad synd jag tycker om honom sötnosen som inte alls är på sitt vanliga intensiva och sprudlande humör och ligger och gnyr

  • Medusan
    Mjuik

    Jag tänker på dig....

    MigLin

    Stort grattis, Samuel är ett jättefint namn, vår lilla skulle ha hetat det om det inte vore för att hans pappa heter Sam
  • Medusan
    Familjen Rockström skrev 2010-10-26 13:11:22 följande:
    Hej tjejer!
    Inatt har jag legat med hemska pinvärkar, åkte in till förlossningen vid 4, men var bara öppen två cm och var i latensfasen.
    Fick sovdos och har sovit några timmar, värkarna har kommit nu igen. Åker in ikväll och håller tummarna för att allt går bra. Kramar 
    Åh vad spännande, lycka till
  • Medusan
    Familjen Rockström

    Stort grattis till sötnosen

    Nu tror jag alla har fött i tråden *funderar*

    Mysig helg på er alla....
  • Medusan
    MadeByUs skrev 2010-11-01 14:13:58 följande:
    Visst är det den 10 november ni pratar om gällande Råby ÖF?
    Lämnar stora tjejen på dagis vid 09 men ska försöka komma så fort som möjligt :)

    En fråga:
    Hur sov era små på natten när de var ca 3 veckor?
    Vi har haft problem med både mat och sömn sedan lillan föddes och har först nu fått henne att äta ordentligt.
    Men sömnen är det kaos med. Är helt slut och det har bara gått 3 veckor. Det är en skrikig liten tjej vi fått till oss.
    Hon har väldigt svårt att lugna ner sig och komma till ro. Någon som har någon idé eller råd att komma med?
    Ang. sömnen; har du testat bärsjal? Det är det enklaste sättet för oss att "söva/lunga" vår bebis när han är för uppvarvad för att kunna sova. Fungerar också bra att gå runt med honom och skumpa lite  och säga sscchh ganska högt. Även att gå ut och gå med vagnen brukar alltid få honom att somna.
  • Medusan
    MadeByUs skrev 2010-11-01 14:51:45 följande:
    Bärsjalen funkar ganska bra men just nu är det lite krångligt då vår tjej har en Campskena.
    Vagnen och bilen funkar också bra.
    Dock är det sena kvällar och nätterna som är värst och det är ju då man själv vill sova :/
    Helst inte köra bil eller ut och gå :)

    Hade man bara haft ett barn så skulle man kunna sova när lillan väl sover men när stora tjejen måste vara hemma från dagis vissa dagar samt hämtas och lämnas de andra dagarna så är det inte lika självklart att få till den där sömnen man behöver. Sen bor vi ganska litet så det är svårt att komma undan skriket. Det börjar också märkas på stora tjejen tyvärr :(
    Åh, förstår att det försvårar med skenan. Verkar det som att hon har problem med magen? Det är ju ofta i den åldern som man brukar märka om barnet har "kolikliknande" besvär och då finns det ju en del tips man kan testa för att förebygga det (att det är mest på kvällar och nätter kan ju tyda på det menar jag). Det fungerar inte att låta henne sova på bröstet? Vagna till sömns/alltså ta med vagnen till sovrummet och vagna där. Vyssanlulltassar till spjälsäng?

    Känner igen det där med att det inte alls är lika lätt att sova när bebis sover när man har två, det går helt enkelt inte. Däremot är det JÄTTEVIKTIGT att man delar jobbat med sin partner och turas om att sova, här sover vi i skift, men det är ju kanske inte heller så lätt om ens partner är borta och jobbar hela dagarna.
  • Medusan

    Vår bebis har också varit strulig med maten sista veckan här och de har ju ett utvecklingssprång runt 8 veckor så jag har utgått ifrån att det beror på det. Allt känns mycket lättare när man vet att det är något övergående och mitt mantra under alla dessa språng är att mantrat "det är bara en fas" faktiskt stämmer

  • Medusan
    Finns någon i tråden men ett större barn i 3-5 års åldern som känner för att hänga på tu man hand? Jag är inte så förtjust i att ta med min stora kille till öppna förskolan och det funkar bättre att umgås i mindre grupper (för att undvika kaos och slippa bolla med bebisen samtidigt som jag ska hålla efter en vild 4 åring *förklarar*...)

    Hör gärna av dig isåfall, ses gärna någon onsdag eller fredag då min stora kille är hemma från dagis.
Svar på tråden Gravida i Västerås trakten