saffe skrev 2010-11-11 14:22:51 följande:
Hej! Tänkte höra med er som har barn som går på dagis.. Kan dom köpa in vilka produkter som helst eller har dom bara vissa produkter? Får ni köpa in själva och lämna till dagis? Bakar ni eget bröd i de fall det inte finns nåt att köpa? Mina barn ska börja dagis i mitten på januari, men jag har inte fått klartecken till 100 % att dom får gå där jag sökt. Jag har talat om flera ggr att dom är allergiska, men ingen verkar intresserad av att veta vad dom kan göra för att underlätta. Dom säger bara att det inte är några problem och att dom har haft barn med dom allergierna. Men grejen är ju den att det är ju skillnad på att ha ett barn med mjölkallergi, ett med veteallergi och ett annat med äggallergi mot att ha ett barn som är allergisk mot allt det. Blir ju en väldig skillnad på matlagning... Men jag får väl ringa själv och be att få prata med kokerska och personal... Tänkte bara hur ni andra har det, vad man kan begära av dom. Å andra sidan vet jag inte om jag vill att det ska bakas åt mina barn i samma lokaler som dom bakar med vetemjöl och ägg...
Nu går mina bara 15 timmar/v och äter endast lunch där. De åt kokt ägg en dag i veckan innan han började men det var en kille som reagerade luftburet (?) så de tog bort det. Men de har kvar såser som är majonäsbaserade som de andra verkar få någon gång i veckan. Make no sense to me!
Det är just det där med såser som jag tror är klurigast. Alltså de flesta vet att pasta är gjort av vete så pasta har de koll på. Men att alla såser är vetebaserade om de inte är majonäsbaserade är lätt att "glömma" då det inte "syns".
Jag bakar eget bröd hemma. Jag köper även in risdryck och pasta, som inte fanns i deras "sortiment".
Vi fick heller ingen info i början och undrade hur det skulle gå. Sen hade vi ett möte med personalen, städ och rektorn någon vecka innan han började. Vi ska ha ett uppföljningsmöte efter ca 1 månad.
Kokerskan på dagiset och de som gör maten i ett annat kök (en del chill and cook, eller vad det heter och även allergimat) har jag inte haft möte med. Men jag är inne hos kokerskan titt som tätt och "tjötar".
Har även haft lite telefonkontakt med de i allergiköket. Men alla de är toppen och kryddar typ bara med salt och peppar för att inga fel ska uppstå samt lagar enkel mat. De har heller inte ägg eller vete i det allergiköket.
Däremot så hade de vikarie och då blev det fel. Så riskerna ligger nog inte hos ordinarie personal utan när det är vikarie i vårt fall.
Samma personal sitter med under måltider, blir de sjuka så ingen ordinarie kan sitta med så ska de ringa så får vi ha honom hemma om vi inte vill chansa.
Det är ju lätt åtgärdat när jag ändå är hemma, men svårare så klart om jag hade jobbat. Sen har de satt in extra städ efter att jag tjötat en del
.. Golven städas och våttorkas alltså innan han kommer på morgonen (de äter frukost i samma lokal som de leker i) Även stolar och bord och ja, städerskan gör ett jätte jobb!
Och så har han ett eget handfat med egen tvål. Hum, det är nog det jag kan komma på såhär...
Lämnade över lååånga listor på vad han inte kan äta och vad t.ex vete dols under för namn (kolla Miralicias blogg).