Inlägg från: Miralicia |Visa alla inlägg
  • Miralicia

    Allergitråden

    mithrandil skrev 2011-03-15 09:00:52 följande:
    Vad kan man kolla efter för allergier på tex pricktest?
    efter som läkaren ska resa bort dagen efter vi är där så kommer de ju säkerligen inte kunna göra ett patchtest men jag skulle ändå vilja se om det är något som visar.

    Har skrivit upp en lista med symtom hon haft enda sen nyfödd.
    Att vi testat både nutramigen och althera och att hon fick reaktioner på båda.
    Skrev ner doseringen av airomir de rekomenderade oss på barnakuten och även en fråga om varför läkaren tror att de avrådde oss från att börja med pulmicorten hon fick på vc.

    Vad mer ska man ta upp?
    Bara för att läkaren ska bort behöver inte det innebära att ni inte kan göra patchtest. Här är det i varje fall en av sköterskorna som specialiserat sig på det och både sätter dit och läser av patchen, så det läkaren får är ju sen bara ett papper från sköterskan med resultatet på patch för de olika sakerna som man testat där.
    Allergimatblogg: utanallt.blogspot.com
  • Miralicia
    tes 75 skrev 2011-03-16 12:13:55 följande:
    visst är det så att glukossirap har högre halt av sitt "ursprung" än maltodextrin? dvs om det är högre koncentration av t ex majs eller vete i glukossirap än i maltodextrin av samma råvara.
    har för mig att det är ordning glukossirap - dextros - maltodextrin i ordning mest - minst, har för mig att maltodextrin är mer "förädlat" än dextros. glukossirap är dock mest
    Allergimatblogg: utanallt.blogspot.com
  • Miralicia
    Lalalong skrev 2011-03-20 22:20:47 följande:
    Ja, jag ska kolla kartongen sen... Har inte kommit så långt. Ska erkänna att jag inte läste på förpackningen mer än att det stod stort på framsidan att dom var mjölkfria. Blev så glad över det (för er veteraner är det säkert helt vedertaget att gräddbullar är mjölkfria ) så jag glömde av att kolla om det kunder finnas nötter i. Hade hon varit superallergisk hade jag ju så klart varit mer noggrann. Det måste jag skriva så ni inte tycker jag är vårdslös! 
    De flesta "gräddbullar"/skumbollar (såna antingen med kokos och/eller choklad) innehåller ju vanligtvis ägg och det är ju betydligt vanligare att reagera på än kokos
    Allergimatblogg: utanallt.blogspot.com
  • Miralicia
    Miralicia skrev 2011-03-20 22:27:48 följande:
    De flesta "gräddbullar"/skumbollar (såna antingen med kokos och/eller choklad) innehåller ju vanligtvis ägg och det är ju betydligt vanligare att reagera på än kokos
    I synnerhet eftersom det normalt sett är rå äggvita som vispats (eller i varje fall inte värmebehandlad om det är i torrvariant) och rått ägg är betydligt mer allergent än vad tillagat ägg är.
    Allergimatblogg: utanallt.blogspot.com
  • Miralicia
    Lalalong skrev 2011-03-20 22:32:53 följande:
    Fast ägg äter vi ganska ofta och hon har aldrig reagerat på det. Det enda som var nytt med gräddbullen var just kokos som K aldrig ätit förut, det var därför jag tänkte på det... 
    Fast det ägg ni äter är väl förmodar jag oftast tillagat. Det kan vara så att man reagerar på otillagat ägg men kan äta tillagat utan problem pga att proteinerna i ägg är de minst värmestabila, det är alltså väldigt stor skillnad på proteinstrukturen i tillagat respektive rått ägg. Och ju längre det har varit utsatt för värme desto mer förändrat är det.
    Allergimatblogg: utanallt.blogspot.com
  • Miralicia
    Kavat skrev 2011-03-21 21:19:42 följande:
    MIRALICIA???

    Hittar inget bra när jag letar...
    Sorry, har tyvärr ingen koll på ngr länkar i nuläget. Nyligen bytt dator och har inte fått in alla gamla länkar än på nya datorn.
    Öroninflammation och gluten vet jag inte att jag hört något om vad jag kan påminna mig just nu i varje fall - däremot mjölk nån stans, men då snarast kopplat till allmän allergsk reaktion (även om mjölprotein också nämndes) som gör att slemhinnor svullnar och då om örontrumpeten är trång att den av allergireaktionen täpps till tillräckligt för att bakterier ska växa till och orsaka öroninflammation
    Allergimatblogg: utanallt.blogspot.com
  • Miralicia
    Tibell skrev 2011-03-23 20:35:28 följande:
    Mithrandil : står det mjölkfritt på? Isåfall är det inte den Bella har på dagis.
    Tänkte om det kanske fanns spår av tex mjölk i margarinet..
    Milda Eko har jag för mig inte har ngn mjölk i innehållsförteckningen, men kontamination vet jag inte hur det är med. Lär ju knappast vara garanterat mjölkfritt eftersom de har "mjölkfritt-märkta" produkter i sitt sortiment.
    Allergimatblogg: utanallt.blogspot.com
  • Miralicia
    Tibell skrev 2011-03-25 17:12:14 följande:

    Visst måste det vara den sockerkulören hon reagerat på?
    Hon tål ju inte soja och det är just soja och ägg hon får dessa vatten diarréer av .
    För något annat ser väl inte knas ut ?

    Hon bajsade ju som sagt inget igår och idag var det vatten igen =/
    Dessutom har hon mer eksem idag..


    Det finns ju lite olika varianter på såskulör, Ekströms Collorit (liten svart plastflaska) är saltvatten med bränt socker som färgämne i princip men det finns de som heter såskulörer som innehåller någon procent vanlig sojasås.
    Allergimatblogg: utanallt.blogspot.com
  • Miralicia
    Kavat skrev 2011-03-25 18:26:57 följande:
    Tål hon Rapsy är min fundering? Alltså om hon är dålig varje dag på dagis så borde hon äta det det varje dag tänker jag?

    Har de det mörkblå Carlshmans mjölkfria eller det ljusblåa och vad har ni hemma?

    Det ljusblå tål inte mina barn, de får mer eksem av det.
    Den ljusblå är ju kaliumsorbat i (om de inte ändrat nyligen)
    Allergimatblogg: utanallt.blogspot.com
  • Miralicia
    trållmor skrev 2011-03-25 19:15:32 följande:
    Ekströms collorit innehöll förr soja, min mamma har fortfarande kvar den i kylskåpet. Så förskolan kanske har kvar den gamla sorten?
    Men då är den väldigt gammal, den har varit sojafri åtminstone de senaste 4-5 åren
    Allergimatblogg: utanallt.blogspot.com
Svar på tråden Allergitråden