Inlägg från: levandecharader |Visa alla inlägg
  • levandecharader

    Vad ska ni äta i dag 25

    Super blondinen skrev 2011-03-16 14:28:27 följande:
    Kom över till oss och käka räcker nog till 2 till, :-P
    Tack, det låter lockande men jag har sjuka barn här hemma.
  • levandecharader

    Det blir en av barnens favorit idag, skåprensning. Perfekt att ta till när orken tryter.Det blir heta kycklingvingar, fetaostpuffar, soltorkade tomater, pesto, baugette, parmesan, räkor, hoummus, nachos, salsa, lufttorkad skinka, rökt lax, bläckfiskringar och en stor sallad. Så får alla ta det man vill ha

  • levandecharader
    DidleyDoo skrev 2011-03-17 09:17:53 följande:
    Wow, önskar jag hade det i skåpen!
    En del finns i frysen sen innan, tex kycklingvingar, räkor, bläckfisk och fetaostpuffarna.Några saker använder vi ju ganska ofta i vardagsmaten som parmesan, pesto, soltorkade tomater och några saker är rester från helgen tex nachos, salsan och laxen. Hoummusen fick jag av grannen igår. Så skåprensningen blir för det mesta god
  • levandecharader

    Heta curryräkor med ris och sallad.

  • levandecharader
    Smurfan 81 skrev 2011-03-18 09:02:42 följande:
    Ostfylld pannbiff med ugnsbakade morötter och äppelcurrysås.
    Vilken ost fyller du med och hur gör du äppelcurrysåsen?
  • levandecharader
    Bonanza skrev 2011-03-18 16:34:54 följande:
    Ikväll blir det hämtmat från Max eftersom jag har sammandragningar hela dagen och hoppas att något ÄNTLIGEN är på gång. Jag vill ha mycket mat, kolhydrater och fett. Och ingen orkar laga något.
    Vad kul, hoppas det kommer igång ordentligt nu

    Sugen på maxmat blev jag också... Får svänga förbi Max i helgen kanske 
  • levandecharader
    Mumu skrev 2011-03-19 05:41:39 följande:
    Tänkte äta lite gott med sambon ikväll... Chilipenslad oxfilé, hasselbackspotatis, god sallad, rödvinssås (eller kanske min bästa balsamicosås) och hemslagen bearnaise. Men ja glömde köpa smör. Och vinäger. Och salladsgrejer. Och kött. Håhåjaja, en tripp till affären idag igen då ...
    Hur gör du din bästa balsamicosås 
  • levandecharader
    Mumu skrev 2011-03-19 08:38:42 följande:
    Ett par matskedar socker karamelliseras i kastrull, sen slår jag på lite balsamvinäger (passa dig, det stänker och fräser och vispen fastnar i botten, men det gör inget för det löses upp snart igen). På med ett par dl rödvin och lika mycket vatten och så några msk kalvfond. Koka en kvart eller så, tills den "råa" tonen av vinet försvinner. Så här långt kan du förbereda flera timmar innan. Sen innan servering så kokar du upp såsen, reder av den med en matsked maizena majsstärkelse utrört i lite vatten och till sist rundar du av såsen med en klick smör. Helt underbar sås, mustig och god och framför allt skitenkel att göra!

    Jag TROR att jag brukar köra 2 msk socker, 1½ msk vinäger, 2+2 dl vin och vatten och 3 msk kalvfond. Men jag är lite osäker. Spelar säkert ingen roll om man missar nån msk hit eller dit, men jag har provat mig fram till det jag tycker är godast, jag är svag för lite balanserad sötma i mat. 
    Åh, tack Det lät väldigt gott! Jag älskar såser med balsamico i och den här varianten har jag inte provat, kanske ska föra det i helgen.
  • levandecharader
    levandecharader skrev 2011-03-19 08:46:06 följande:
    Åh, tack Det lät väldigt gott! Jag älskar såser med balsamico i och den här varianten har jag inte provat, kanske ska föra det i helgen.
    GÖRA inte föra...
  • levandecharader

    Vi åt en sen lunch bestående av rester. Till middag blir det våfflor med sylt, grädde och glass

Svar på tråden Vad ska ni äta i dag 25