• L E A

    Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*

    Dom flesta länder i eu tar gbs odling som rutin i Sverige handlar det om en kostnads fråga. Det kostar ca 100:-/ odling. Tror att alla helt frivilligt skulle betala för sitt prov för att vara på den säkra sidan. Folk betalar flera hundra för olika ultraljud, flera tusen för barnvagnar så 100:- är inga pengar när man faktiskt kan rädda liv!

    Det går inte att säga vilken antibiotika det är som biter bäst på gbs, det är individuellt från person till person. Själv fick jag selexid alla gånger och det gick bra. Det som min bm sagt är att man inte bör få samma sort mer än 5 gånger om man fått det under mindre än 6 månader. Blev rörigt här hoppas ni förstår.

    Jag snittades och på morgonen när kateten skulle tas bort kände jag att det stavk till när jag kissade. Dom sa att det var på grund av kateten men jag gav mig inte. Fick kissa på uvi sticka som visade positivt. Fick dom att lämna gbs odling på morgonen som visade skyhöga halter gbs. Dubbel dos av selexid i 2v. Ny odling lämnade jag 10 dagar efter jag slutade med pencillin och den var ok.
    Bebis var opåverkad, jag helammade dessutom...

  • L E A
    bonzo skrev 2011-05-27 15:09:28 följande:
    Har även läst att man inte ska äta Furadantin i anslutning till förlossning, Men det kanske inte gäller för kejsarsnitt.
    Det som är annorlunda vid kejsarsnitt är bara behandlingen man får innan förlossningen startar. Jag tänker på detta kring antibiotikan i rätt tid osv om man ska föda vaginalt. Sånt är ju inte aktuellt vid ks men allt annat är som vanligt.

    Jag snittades och fick bara behandling efter snittet. inget under själva snittet.
  • L E A
    sherry skrev 2011-06-01 14:49:43 följande:
    Nu har den inte funkat på mig heller.min bm sa idag att jag har höga halter gbs så nu blir det kåvepenin igen.furadantin suger!;)
    Bra att du har koll, hoppas dom hittar en som hjälper. Det man bör komma ihåg är ju att det är den oupptäckta gbsen som är farlig. Har man upptäckt så finns det vård att få, men tyvärr så måste man bara slåss för den!
  • L E A
    sherry skrev 2011-06-06 22:22:57 följande:
    Nu har våran lilla kille kommit:)
    grattis hoppas det gick bra!
  • L E A

    Iasofia, jag fick min i v4 och hade besvär från och till under hela grav. Kom ihåg att det är den gbs som inte är upptäckt som kan bli farlig. Nu ska du lyssna på din kropp och vid minsta misstanke söka hjälp.
    Min gbs yttrade sig också i uvi. Se till att du får lämna en odling regelbundet under hela grav. Gbs kan bara odlas fram.

  • L E A
    sofiaia skrev 2011-10-28 19:31:24 följande:

    Hej LEA!


    Tack för ditt svar! Det lugnade mig något. De flesta man läser får det mycket senare. Fick du pc-kurer vid positiva odlingar. Hur ofta lämande du urinprov. Jag får svar på min senaste odling nästa vecka men är nästan helt säker på att det kommit tillbaka eftersom jag har samma besvär som innan..



    Jag fick pencillin varje gång halterna var höga. Mitt upptäcktes också långt senare än det borde. Jag blödde och hade ont fram till jag sökte mig till en privat klinik. Fram till dess sa dom hela tiden att det var ett missfall på g och gjorde inte ett skit åt saken. Jag ska nog va gad för jag fick uvi direkt när halterna började stiga för då var jag säker på att få pc för gravida ska behandlas för uvi direkt.

    Odlingar fick jag lämna 10 dagar efter varje pc kur och om jag var besvärfri 1 gång i månaden. Det tjatade jag mig fram till. Nu så snittades jag och behövde inget under själva snittet men direkt efter förlossningen så fick jag uvi. Dom förklarade det hela som att det kom från kateten men jag gav mig inte istället fick jag dom att skicka iväg en odling som visade skyhöga halter. Fick dubbeldos av pc direkt.

    Tyvärr är det tjat som gäller och kom ihåg att vården är till för dig!
  • L E A

    Jag fick min bm till att godkänna så jag fick lämna odling var fjärde vecka vare sig jag hade besvär eller inte. I och med att gbs är ganska lömsk bakterie så kan den liksom gnaga o skada utan att ge besvär men det är ju halterna som man oftast går efter när man behandlar. UVI ska ju ALLTID behandlas hos gravida oavsätt om det ligger gbs i grunden eller inte.

    Tjata tyvärr så är det bara tjat som går hem. Sorligt nog!

  • L E A
    ja88 skrev 2011-11-06 13:37:18 följande:
    Precis men det verkar inte varesig läkare eller BM på min MVC tycka vilket inte känns bra. Första UVI jag hade förra grav fick jag ljuga om att jag hade sveda för att få behandling. Jag har ALDRIG sveda vid UVI så hur sjutton kan de gå på bara det?? Så jag sa som det var först och fick höra att men då behandlar vi inte. Ringde tillbaka dagen därpå och sa att jag fått sveda = fick medicin. Efter det lärde man sig vad de ville höra... Imorgon har jag första träffen med BM denna grav, tänker trycka på att denna problematik var det klart jobbigaste under förra grav och att jag vill ha bättre support denna gång, åtminstone inte bli motarbetad...

    Här kan du läsa:
    http://www.lakemedelsverket.se/malgrupp/Allmanhet/Att-anvanda-lakemedel/Sjukdom-och-behandling/Behandlingsrekommendationer---listan/Nedre-urinvagsinfektion-UVI-hos-kvinnor/
  • L E A

    Där står det bla vilka risker en gravid kvinna med uvi utsätts för. Kämpa vården är till för dig!

  • L E A
    ja88 skrev 2011-12-19 10:52:28 följande:
    Trött och less. Lämnade första urinodlingen för denna grav i förra veckan och visst, GBS igen, bara att hämta ut kåvepenin. Är bara i vecka 14 (13+) Rynkar på näsan det är måånga månader kvar att oroa sig... Min BM var inne på att jag kanske skulle lämna en gång per månad och det tänker jag definitivt trycka på nu för att ha koll på skiten, hoppas bara det är tillräckligt. Rynkar på näsan

    Hej!
    Jag säger det igen och det tål att upprepas. Vet inte om det ger dig någon tröst men det är den oupptäckta gbsen som är farlig. Tänk vad många det är som går omkring med gbs utan några som helst känningar. Sen så slår den till då man minst anar. Nu ska du bara lyssna på din kropp. Så fort du är orolig sök hjälp.

    Jag började behandlas när jag var i v8-9 och behandlades i princip under hela graviditeten. Jag fick dessutom svininfluensa i v19.

    Tråkigt dock att man behöver tjata till sig men vården är till för dig!
Svar på tråden Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*