Inlägg från: Bambusa |Visa alla inlägg
  • Bambusa

    Retrovagnstråden 19

    jagäraf skrev 2011-01-10 12:19:18 följande:
    N21, går det inte att fixa comforten du har? Jag minns inte vad det var för fel på den.
    alltså, de beror ju på vad man ska ha den till.. dagisvagn/sovvagn vilket ja anntar dom före mig haft den som, ja de duger den till nu med, men för att jag ska kunna använda den till de jag vill (vinter & stads körning) så skulle fjädringen behövas fixas,

    hantaget är för lågt(kan ju beror lite på fjädringen med iofs)

    sy ny klädsel hade ja tänkt (men tappa suget när de vart så mkt mer å göra)  inte supernödvändigt iofs...

    fixa nya sånna som håller i bygeln,för dom va borta..

    ryggstödet är knepigt med, sjlva inställningen för sittlägena.. så den behöver fixas me.. sen små rostfläckar här och där då..  tror de va allt..
  • Bambusa
    jagäraf skrev 2011-01-11 15:19:33 följande:
    N21, det låter inget vidare. Den såg ju helt okej ut på bilden om jag inte minns fel. Trist
    ja, de va ju de den gjortde, flera bilder har ja för mig med.. väldigt bra fotograf eller så är de gamla bilder/bilder på lika vagn i bättre skick.. hade dottern i brio sitty igår, vi va ute en halvtimme 45minuter, men blir så kall när hon åker frammåt :(  å även den har lite lågt handtag, men är annars i bra skick.. på sommarn kan den väl funka, men då är de solen ist då.. varför kan dom inte göra fler vättiga vagnar som man kan vända som man vill?? helt hopplöst, har även kollat på nya vagnar och allt därimellan.. men ska aldrig köpa osedd vagn av nån okänd igen iaf..
  • Bambusa
    jagäraf skrev 2011-01-11 16:02:28 följande:

    N21, om du inte absolut måste ha en retrovagn så tror jag att Brio Nova är en utveckling av Comforten. Den har gjorts i ganska många år nu och kan säkert hittas för en femhundring.


    okej, tackar.. ska kika vidare på den, vill ju inte ha ett stort skepp nu när hon är 2 år.. vilket många av sittvagnanrna som går att vända annars är.. hittar ja en fin retrovagn blir de den ist, men annars får de duga med en nyare, hennes välmående lär komma först.. gondol på buss va ingen hitt...
  • Bambusa
    jagäraf skrev 2011-01-11 17:01:16 följande:
    Brio Novan är iofs större än Comforten men inte sådär jättestor. Dessutom har den reglerbart handtag och ett härligt gung (tror jag).
    tack för länken, ska kolla om nån i närheten har en tillsalu så ja kan provköra.. hoppas på hitta en retro men de finns inte så många här omkring,iaf inte sittvagnar..
  • Bambusa

    idag köpte jag en grön/röd liten dockis,sittvagn,för 50spänn på loppis.. ena däcket saknas dock, lite mögel på insidan av sufletten, men har torkat med ättiksvatten, å hela vagnen står i badkaret och dropptorkar nu.. dottern skrek av förtvivlan när ja ställde in den i bilen och hon inte fick leka med den.. tjata om att åka hem... ville tom hem och sova..  (ja hade sagt att hon fick leka med den imorgon... haha)  tillsvidare tänkte ja ta vulktejp istället för däck, bara så de inte låter så illa hemma.. men om nån har ett litet dockis-däck till salu så hör gärna av er.. har dock inget mått än..  

  • Bambusa
    Uliise skrev 2011-01-13 21:42:01 följande:
    Ser att ni pratar om Comfort och Nova. Jag hittade den här (en brio Relaxie) och den tycker jag ser ut som en "modernare" Comfort

    www.blocket.se/malmo/Brio_Relaxie_barnvagn_me...
    ja, den såg smidig ut.. ska kika efter en närmare gävle så ja kan prova innan köp..  åkte buss och gorde stan med gondol idag igen.. va en liten unge på runt 4-5år som sa när ja kom ut från toa med vagnen, vilken stoor vagn... Tungan ute å där låg min 2åring nerbäddad i fårskinn för å inte frysa när vi skulle ut igen.. hon älskar den vagnen och har gjort de sen hon börja åka den runt 8-9månader, då vart hon för vild för liggdelen..
  • Bambusa

    jag har skurat dockisen och gjort mig ett nytt däck till den,vart kanon, får se hur slitstarkt de är med..  tog en kabel längst ner i spåren, sen lindade jag vulktejpen till lagom tjocklek,som dom andra däcken.. sen lär man pudra lite på den,annars suger den åt sig massa skräp å så.. lite potatismjöl på.. dottern är så nöjd med sin gröna vagn så.. har nyss fyllt 2 och fick flera dockor till, så dom får slåss om vem som ska åka, två retro sittvagnanr har hon nu, och en lite halvretro skulle ja säga liggvagn, men som är lite egenhändigt(fult) lagad men hon är nöjd.. nu kliar de i mammas fingrar om fler vagnar.. dockvagnar tar ju inte lika stor plats heller.. hon skulle ju kunna ha en hos mormor med Oskyldig

  • Bambusa

    de med lock/vindskydd/fotsack tycker ja beror på årstid, nu skulle ja inte vilja vara utan, men när de är varmare så vill man ju ändå öppna upp lite så barnet inte svettas för mkt..

  • Bambusa

    kanonfin sitvagn af, den ser lika ut som min bruna gondol (på bilden jag har i datan har den dock ett annat chassi..)  min dotter har älskat att sova i den, saknar dock fotsack/vindskyddet,då hade den varit ännu bättre nu på vintern, men många verkar sakna dom..

Svar på tråden Retrovagnstråden 19