Inlägg från: Nyfiken gul |Visa alla inlägg
  • Nyfiken gul

    Ge mig dina bästa städtips! Total oordning här hemma...

    frukt ska förvaras i fruktkorg och inget annat - för många fruktflugor kommer med redan från affären.

    Däremot ska man alltid ta för vana att kolla igenom frukten dagligen och ta bort frukt som är för mjuk, dålig eller på annat sätt inte verkar okej. Köp inte mer frukt än vad som går åt är mitt bästa tips. Äpplen avger en gas som påskyndar mognadsprocessen så lägg äpplen i en helt egen skål.

    och ta bort skräpet och skölj frukten innan du lägger det i skålar.

    var även noga med att bort bananskal, skruttar och struntar efter frukt när du ätit klart, låt det inte ligga kvar öppet någonstans. Släng direkt i soppåsen - INTE i soperna under något skrivbord!!!

    glöm inte heller bort att dagligen rensa fickor och väskor från kvarglömd frukt från skola/utflykter eller liknande. Flugorna hittar även dit.


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    Luktärten skrev 2011-06-19 22:53:43 följande:
    Vilken underbar tråd! Håller på att försöka läsa ikapp, är på sidan 50 så jag har en hel del kvar att läsa.

    Ni som har så mycket bra tips. Vad gör man åt ett kontor där det är total kaos. Har idag för 17e gången börjat att rensa därinne och hoppas att jag denna gång ska nå i mål.

    Har idag rensat bort 1 pappkasse med papper/tidningar och en ICA-kasse med skräp. Och det känns otroligt skönt.

    * Hur gör ni med kvitton?
    * Barnens alla alster i form av teckningar mm?
    * Födelsedagskort, Diplom, udda foton mm?
    * Urklipp såsom recept från tidningar?
    * Tips på någon snygg paktisk bokylla eller liknande gärna med dold förvaring?
    Hinner inte skriva så mycket just nu men min första tanke är att ett kontor ska vara ett kontor och inget annat.

    Så börja med att rensa ut allt som inte alls hör hemma där (klädhögar, strykbrädor, cyklar, barnvagnar, leksakslådor, skräp, träningsredskap osv osv )
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    Luktärten skrev 2011-06-20 12:21:20 följande:

    Tack för era svar om förvaring på kontoret.

    Att sätta in i receptpärm samt kvittopärm är just nu bara en dröm. Alla mina recept ligger just nu osorterade i en tidskriftsamlare. Alla kvitton ligger osorterade i en låda. Lite positivt iaf att de inte ligger i en hög på skrivbordet som de gjorde tills igår. Någon med tips på hur man sorterar det lättast. Har ni någon form av register i receptpärmen eller sätts det in varefter de rivs ut ur tidningar?

    Jag har just nu lyckats få ut allt som inte tillhör kontorsverksamheten. Kläder på tork var tidigare ett stort bekymmer, men iom en renovering av grovköket för två år sedan löstes det. En torktumlare samt en smart vägghängd torkställning fixade det.

    Annars så är det lätt hänt att det blir ett "skräprum". Saker som ska säljas hamnar här, kassen från IKEA som man ska packa upp sen hamnar här osv.

    Någon som har tips på bra hyllsystem/förvaringsmöbel för kontor? Just nu har vi Billy bokhyllor. De slukar ju en hel del men det ser väldigt "oroligt" ut i rummet. Så gärna någon förvaring med dörrar el likn.


    Jag köpte en vanlig anteckningsbok med hårda pärmar.

    Sen klistrar jag in recept vartefter jag klipper ut dom, numrerar sidorna och gör ett register längst bak.  ( sid 3, grönsakssoppa, sid 4 - matbröd, sid 5 - dajmkulor osv osv... )

    Jag har ingen särskild ordning men ett numrerat register gör det lätt att hitta i boken.  När boken är slut fortsätter jag med en ny bok på samma sätt.

    Kvitton:; Dom du måste spara - häfta ihop kvittona med tex garantibevis, instruktionsbok eller liknande och sätt in det i en pärm  så blir dom lättare att hitta.

    Tänk så här också att ett kvitto har inget värde och ingen funktion om du inte kan para ihop det med vart det tillhör.
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul

    eftersom det tipsas om diverse saker här i tråden också så kan jag bidra med ett tips så här i sommartider och semestertider.

    En kul grej för hela familjen på campingen eller för den långa bilresan är om man gör en pärm med plastfickor. sen fyller man pärmen med diverse roligheter som passar för hela familjen.

    *sätt in korsordstidningar och pysseltidningar
    *klipp ut noveller och kortare romaner från tex veckotidningar
    *kanske lite roliga recept på drinkar och enkel mat som passar resmålet
    * lite urklipp kanske från tidningen om diverse sevärdigheter dit ni ska resa
    *lägg in små spel som tex plockepinn, yatzy, kanske något tärningsspel från nån tidning osv
    *så här i sommartid har många veckotidningar roliga bilagor man kan riva ur och spara - perfekt att sätta i pärmen.
    *ett tunnt skrivhäfte som är randigt går att använda till tex brevskrivning, spelprotokoll, kom-i-håg-listor osv
    *i en plastficka kan man även slänga med lite gem, några blyertspennor, suddgummin och en kortare linjal för sitt pysslande.

    Enkelt och kompakt sätt att ta med sig lite nöje till hela familjen utan att släpa med sig hela bohaget. Alla får något att göra och det är enkelt att byta ut sakerna vartefter man tröttnar. Och pärmen får enkelt plats i den vanliga resväskan.

    Och man slipper trasiga och fläckiga tidningar i hela bilen/husvagnen/tältet


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    Luktärten skrev 2011-07-04 17:28:23 följande:

    Ni som har så bra tips här i tråden... Var gör ni av alla använda träningskläder som ska användas igen?


    Själv använder jag dem bara en gång och sen tvättar jag men mannen använder sina träningsbyxor flera gånger. För min del brukar det bli ett dygn över tvätthon för att svetten ska torka och sen i tvättkorgen. Mannens däremot ligger i en hög på golvet dag ut och dag in tills han använder dem igen.


    Idag blev jag så trött på att se dem så jag hävde allt i två papperskassar och ställde in i tvättbänksskåpet.

    Någon som har bra tips på hur man lär gamla hundar att sitta eller om det finns någon form av förvaring för dessa kläder?


     


    beror väl lite på hur man bor förstås... Vi bor i hus och har egen tvättstuga, träningskläderna och handdukar hängs på tvättlinan tills dom är torra - ska något plagg användas igen typ träningsbyxor så viks dom ihop och läggs tillbaka i väskan tillsammans med den torra handduken och övrigt.


    Kläder som ska tvättas efter träning läggs direkt i tvättmaskinen och körs på en gång. Det behöver inte torka.


     


    När jag bodde i lägenhet hängde jag upp våt handduk i badrummet och byxa och topp fick torka över ett varsitt element. När det sen var torrt la jag det i tvättkorgen eller vek ihop och la tillbaka i väskan.


     


    Om din man har flera uppsättningar träningskläder finns det väl ingen anledning att allting ligger framme. Få honom att lägga det i tvättkorgen på en gång så finns det ju alltid rena kläder till nästa träning.


     


     


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    Pigeon skrev 2011-07-05 12:52:04 följande:
    Nyfiken Gul - får jag använda ditt tips om pärmen man kunde ha med på resor till min blogg (smartavardagstips.blogspot.com)?

    Javisst varsågod!
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    Kalycia skrev 2011-07-07 22:30:24 följande:
    Vi får inte bort alla fula fläckar på diskbäcken. Den var ny och skinande ren när vi flyttade in och vi har varit duktiga med att hålla efter och torka. Vi har provat diskmedel, andra köksrengöringsmedel och såpa, men inget får bort fläckarna. Vill gärna ha lite tips.
    om det är kalkfläckar (vita) så beror ju det på vattnet. Kanske testa nån form av kalklösare och spraya på och torka av?

    annars finns det ju lite dyrare rengöringssprayer för rostfria kyl och frys som du kan använda även på diskhon.
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul

    Har någon vänlig själ tips på hur man får ordning på och omkring altanen? Ni som bor i hus vart gör ni av alla prylar? Eller framförallt - ni som är trångbodda - hur gör NI? Kanske har jag missat något bra tips....

    (filtar, ljuslyktor, bordsdukar,blomkrukor, trasmattor, sidenblommor, blomrankor, kuddar.. you name it)

    Sommartid går det ju an att fixa lite snyggt - men vart gör man av allt under vintern då sakerna inte tål kylan och snön?

    Möblerna i sig är inget bekymmer - men allt annat?      


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    M och M skrev 2011-07-12 11:43:39 följande:
    Vår familj, utom hunden, är bok- och tidningsfanatiker vilket resulterar att vi har böcker och tidningar i alla rum. Vad har ni för tips för det? Har tänkt jag ska gå igenom alla tidningar och bara klippa ut och spara det som verkligen är läsvärt i en egen pärm. Men känns som ett rätt stort projekt som måste bokas in tid för. Så vad ska vi göra tills dess? Finns det andra med dessa saker drällaldes framme överallt?

    i köket har jag köpt en stor trådkorg i metall där jag lägger veckotidningar och månadsmagasin. En gång i månaden rensas den ur. Min svärmor ärver mina tidningar så det är hon i så fall som får stå för att klippa ut recept eller liknande.

    Är det något jag verkligen vill klippa ut gör jag det direkt när tidningen är läst - sen slänger jag tidningen på en gång.

    Böcker har jag i en bokhylla som  också rensas ut med jämna mellanrum. En del skänks vidare som evighetslån, en del ger jag vidare till mamma, svärmor osv, vissa böcker lämnas till second hand. Jag har alltid ruljangs på  böckerna, bara dom som verkligen betyder något för mig sparas. Resten får gå vidare.     
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    M och M skrev 2011-07-12 09:53:45 följande:
    Ja men eller hur?! Här är vi proffs på att dra igång tvättmaskiner. Det är ju så lätt, bara in med allt från korgen, tvättmedel och så tryck på kanppen. Sen att det ska hängas och vikas det förtränger man... :-/

    Hur ska man komma förbi det? Tror jag ska sätta upp en lapp där det står att ingen sätter igång en maskin förrän det på klädställningen är vikt och man vet att man kommer att ha tid att hänga upp tvätten innan man lägger sig på kvällen

    Vad har ni för rutin på tvätt, häng, vika och in i garderoberna?

    nu bor vi i hus med tvättstuga men vår rutin är ungefär så här:

    ny maskin läggs i - när tvätten körs så rensar någon ner den torra tvätten, lakan, stora bordsdukar och handdukar läggs åt sidan för mangling som jag gör nere i tvättstugan, mangel-tvätt har en egen korg och den kör jag undan varannan vecka ungefär. Resten av tvätten läggs i en korg som vederbörande bär upp till vår dubbelsäng. Den tvätten tas om hand på en gång när den ligger på sängen . Viker tvätten och sorterar in i skåp och lådor på en gång.

    På så sätt är tvättstrecken tomma när maskinen är klar och det är bara att hänga upp. 

    Det är svårt att ignorera tvätthögen när den ligger på sängen by the way...
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
Svar på tråden Ge mig dina bästa städtips! Total oordning här hemma...