Inlägg från: Koppkaka |Visa alla inlägg
  • Koppkaka

    För oss som bakar

    Donum skrev 2011-09-17 12:54:38 följande:
    Mitt livs första tårta... 
    Gjorde en ny frosting som blev lite lös, men den är fasligt god så jag ska göra den igen fast med mer florsocker tror jag.

     


    Recept på frostingen? :)
    Leo <3 110819, 3400g och 49 cm lång <3
  • Koppkaka
    Maybe skrev 2011-09-28 10:47:21 följande:
    Trodde att min sambo ville ha med dom på jobbet, men tydligen inte. Så jag har lagt allihopa i frysen...

    Det kanske va dumt...
     

    Såhär ser mina allra första cupcakes ut iallafall =)
    Nästa gång ska jag inte ha så mycket frosting på varje muffin för de blev så kladdiga.
    Och så är det en fördel att inte bränna muffinsen också ;) hehe

    Om ni ska ta med er bakverk och kakor till någon. Vad förvarar ni det i då?
    Finns det öht några bra plastlådor som rymmer många kakor (exempelvis cupcakes och brownies)?

    Ska titta i en kakbutik i veckan och se vad de har för fina dekorationer där och vad det kostar. Det här med cupcakes va ju roligt =)
    Tror risken är att frostingen kanske inte blir så god när den tinas upp sen.. Men iofs, man kan ju frysa muffins och frosting separat, så det kan ju funka!
    Leo <3 110819, 3400g och 49 cm lång <3
  • Koppkaka
    Maybe skrev 2011-09-28 17:15:35 följande:
    Det märker vi när det är dags att ta fram dom igen =)
    Vart förvarar man färdiga cupcakes annars? Ska de stå i kylen?
    Ja, kylen. Annars brukar man tipsa om att göra frostingen och spritsa på den innan dom ska serveras, om man bakar muffinsarna innan.
    Leo <3 110819, 3400g och 49 cm lång <3
  • Koppkaka
    Ms M skrev 2011-10-07 12:39:23 följande:

    Vem var det som länkade till en banankaka med sån kondenserad mjölk? Banana toffe ngt sånt hette den..

    Och sen undrar jag, hur gör ni eran bästa kladdkaka? Vad har ni i och till den? O vart köper man kondenserad mjölk?  


    Banoffee-kaka eller nåt heter det, googla
    Leo <3 110819, 3400g och 49 cm lång <3
  • Koppkaka
    Mallas skrev 2011-10-08 20:09:02 följande:
    Jag har bakat inför morgondagens kalas. Kladdkakemuffins, tårtor med olika fyllning och cake pops. Det sistnämnda var så mycket svårare än vad jag hade trott. Rulla bollarna i smält choklad var lättare sagt än gjort.. Om smaken går hem gör jag ett nytt försök inom kort. Skam den som ger sig!
    Varför doppade du dom inte i den smälta chokladen istället?
    Leo <3 110819, 3400g och 49 cm lång <3
  • Koppkaka
    Vårväntanochlängtan skrev 2011-10-09 22:39:21 följande:
    Jag gjorde också cakepops idag men har ingen djup rostfri bunke så jag kunde inte doppa :/ men jag fick "bre" med en sked istället. Så supersnygga blev de inte men de var väldans goda i alla fall :)
    huvudsaken! :)
    Leo <3 110819, 3400g och 49 cm lång <3
  • Koppkaka

    Igårkväll bakade jag pepparkaksflarn, blev mycket uppskattat :)


    Leo <3 110819, 3400g och 49 cm lång <3
  • Koppkaka
    Mamasnest skrev 2011-11-21 14:15:30 följande:
    recept?
    Helt vanliga havreflarn som jag tillsatte ungefär en tsk pepparkakskrydda i :)
    Leo <3 110819, 3400g och 49 cm lång <3
  • Koppkaka

    Ikväll har jag bakat Bountybollar med apelsin



    Leo <3 110819, 3400g och 49 cm lång <3
Svar på tråden För oss som bakar