För oss som bakar
Idag har jag bakat bullar med vaniljkräm och hallonsylt i mitten
Idag har jag bakat bullar med vaniljkräm och hallonsylt i mitten
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
150 gram smör som smältes
1/2 dl farinsocker
3 1/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
4 dl hackad choklad dvs cirka 200 gram, gärna mörk
Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan.
Rör ihop smält smör, farinsocker och socker i en annan skål. Häll i vaniljsocker, ägg och äggula och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt.
Tillsätt mjölblandningen och rör ihop, rör inte för länge.
Blanda i den hackade chokladen.
Lägg kakdegen i små högar på plåt med bakplåtspapper. 5 kakor per plåt, sprid ut dem ordentligt.
Grädda sedan kakorna i ca 15 minuter, tills kanterna fått lite färg. Låt de färdiga kakorna svalna några minuter och förflytta dem sedan till ugnsgaller.
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
150 gram smör som smältes
1/2 dl farinsocker
3 1/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
4 dl hackad choklad dvs cirka 200 gram, gärna mörk
Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan.
Rör ihop smält smör, farinsocker och socker i en annan skål. Häll i vaniljsocker, ägg och äggula och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt.
Tillsätt mjölblandningen och rör ihop, rör inte för länge.
Blanda i den hackade chokladen.
Lägg kakdegen i små högar på plåt med bakplåtspapper. 5 kakor per plåt, sprid ut dem ordentligt.
Grädda sedan kakorna i ca 15 minuter, tills kanterna fått lite färg. Låt de färdiga kakorna svalna några minuter och förflytta dem sedan till ugnsgaller.
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
150 gram smör som smältes
1/2 dl farinsocker
3 1/4 dl strösocker
2 msk mörk sirap
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
4 dl hackad choklad dvs cirka 200 gram, gärna mörk
Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan.
Rör ihop smält smör, farinsocker, sirap och socker i en annan skål. Häll i vaniljsocker, ägg och äggula och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt.
Tillsätt mjölblandningen och rör ihop, rör inte för länge.
Blanda i den hackade chokladen.
Lägg kakdegen i små högar på plåt med bakplåtspapper. 5 kakor per plåt, sprid ut dem ordentligt.
Grädda sedan kakorna i ca 15 minuter, tills kanterna fått lite färg. Låt de färdiga kakorna svalna några minuter och förflytta dem sedan till ugnsgaller.
Idag har jag gjort choklad- och kolasnittar. Som kolasnittar fast med kakao i. Blir väldigt mumsiga!