• MizzTez

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Anonym skrev 2011-10-22 17:46:03 följande:
    Kan vi ge varandra tips på saker som har fungerat för att minska ångesten nu!!!!!

    Jag kan säga vad som hjälper för mig.. först och främst mina vitaminer! Direkt jag började med omega 3 så dämpade hjärtat sig, fick förklarat för mig att det är som att smörja 556 på en rostig dörr. Magnesiumet! Åh, mitt älskade magnesium! Lever inte en dag till utan det! Inte heller mina d-vitaminer! Promenader, guld för kropp och knopp! Hur dåligt jag än mår så går jag ut och går! Sen gymmet, träningen är guld värd för mig och nu när barnen varit sjuka så har jag verkligen märkt skillnaden, mår jätte dåligt om jag inte tränar! Jag slutar äta, går helt in i mitt mående, kan inte fokusera på nått, mår illa, yr och då kommer hypokondrin och ökar på ångesten. Sen tid för mig själv, jag prioriterar bort saker som disk, städ osv om jag känner att jag inte orkar, då är det jag som är prio nummer 1, inte disken!

    Så lätt summerat: *Vitaminerna *Promenaderna *Gymmet *Omprioritering

    Då ska jag även säga att mycket av min ångest sitter i stress och oro och jag söker efter sätt att minska den på lång sikt, inte kort tidslösningar. Sen har jag svårt att vara ensam och då försöker jag ta mig till en vän eller något för att försöka fokusera på annat än den här skiten som ränner runt i min kropp.
  • MizzTez
    Anonym skrev 2011-10-23 16:59:15 följande:
    Tack för alla tips!!! Omega 3 och vitamin D ska jag testa. Magnesium har jag börjat äta sedan några dagar tillbaka. Jag tror att det var du som tipsade om detta tidigare i tråden. Det fungerar bra mot restless leg som jag har. Jag upplever att jag blir lite lugnare i kroppen.

    Hur mycket omega 3 och d-vitamin äter du?

    Det är så sant allt du säger om träning och omprioritering. Jag har knappt haft någon tid för mig själv på länge. Jag har haft halsont och inte vågat träna och då har jag mått sämre psykiskt. Dags att boosta mig själv nu.

    Vad kul att du nämner halsont.. Jag har tidigare haft jätte problem med halsen, det är borta nu! Förra året gick jag nästan ett helt år med halsont, fick till och med tid för att operera bort dem men nu har jag inte haft ett enda problem med dem på säkert 8-9 månader! Så jag vet inte.. Ibland tror jag att det är något som åxå sitter i mitt huvud. Nåja, oavsett är jag friskare när jag tränar och det gör ju stor skillnad för psyket!
    Jag äter enligt det som står på burkarna för vitaminerna, vissa omega 3 har två kapslar om dagen och andra bara en. D-vitaminet har en som jag tar på morgonen. Däremot  tar jag ganska hög dos magnesium, 500 eller 750 mg per dag, 2-3 tabletter. Står 2 på burken men ibland hjälper inte det och jag har provat ta en om dagen, det funkade inte alls.
  • MizzTez

    tycker ni som spänner käken ska gå till tandläkaren och be dem göra en bettskena! Stor skillnad att sova med en sån! Jag har en som jag använder titt som tätt, både min sömn och min käke är betydligt bättre! Huvudvärken är åxå mildare.. Med det så lugnar sig min hälsoångest!!
    Tror det är så man måste göra.. Hitta vad som orsakar ångesten och se till så man "botar" felet! Inte bara själva ångesten. Kan ju vara flera saker som utlöser det och då får man hitta olika lösningar på olika problem. Åh, hoppas nån förstod det där!  
     

  • MizzTez
    Anonym (Lilla mig) skrev 2011-10-27 21:42:31 följande:
    Hej.

    ja det pendlar för mig, vissa dagar kan jag gå utan att känna av något, andra, bara lite och vissa saker, en del dagar känner jag av mycket å tror att jag kommer dö typ..  Samma för dig??

    Näe det är inte betablockare jag får, jag fick medicin som lugnar hjärtat som jag kan ta när jag får hjärtklappning... Men det med vitaminerna låter bra! ska testa. men va e betablockare? kan man köpa magnesium receptfritt?? eller hur får man det?
     
    Gym kan jag inte, är själv med två små barn, men va ute med dom och leka och vara med folk överhuvudtaget hjälper mig, jag har jätte svårt att var själv och får nästan lite ångest över om jag är ensam (även om barnen är hemma) så i väldigt stort behov av sällsap för att slippa tänka så mkt, plus att jag känner mig tryggare. Skulle det hända något så finns det en person med som kan hjälpa och larma... Vet inte vad jag ska göra för att släppa dom  tankarna..

    Ja men kolla, du beskrev ju mig!! Speciellt det där med tryggheten att någon kan larma.. *fniss* Vissa dagar kan jag bara skratta åt mig själv för att jag är så löjlig! Andra dagar vill jag bara gråta för jag tror att jag ska dö hela tiden och av allt! Mina symptom pendlar väldigt mycket och en huvudvärt tex för mig är ju direkt en hjärnblödning eller tumör..  Får du någon slags terapi?
    Magnesium hämtar jag på hälsokost kostar kring 100:- för en burk som räcker ca 1 månad, helt klart värt att prova det! Min terapeft rekomenderade det åt mig.
    Betablockerare är tabletter som används vid hjärtsjukdom egentligen men de har märkt att de ger bra effekt vid hjärtklappning och ångest åxå. Mina heter Inderal men det finns olika.  
  • MizzTez
    Anonym (Hypokondra) skrev 2011-10-31 22:56:21 följande:
    Är det nån som fått stickningar i ett öga????kände precis hur det bara stack till!Skitorolig för stroke :(

    Det här är ju ett av tecknen på för lite magnesium i kroppen.. stickningar, domningar, nervryckningar..
    Så nu andas vi i fyrkant och tänker ut lite mer logiska förklaringar.
    Har du sett reklamen för hur man med 4 sätt kan kolla om ens vän fått stroke? Kan du lyfta båda armarna över huvudet eller rakt ut? Le så båda mungiporna åker upp? Säga en hel mening? (du skrev en här)  Hm.. Den 4e kommer jag inte ihåg.. 
    Min bonus farmor fick en stroke för x antal år sedan, hon började mummla för sig själv och yra runt i lägenheten.. Hon for som in i en annan värld eller vad man ska säga, men du verkar ha förnuftet kvar eftersom du gick in hit och skrev.
    Vad gjorde du innan det stack till? Igår? Haft oro i dig? stressat?

    Kram på dig!!   
  • MizzTez
    Mejaochjag skrev 2011-11-01 14:52:29 följande:
    det magnesiumet ni äter, vad heter själva tabletterna eller finns det rena magnesiumpiller på apoteket?

    har rena magnesium tror de heter "friggs magnesium" och finns på hälsokost
  • MizzTez
    Anonym (Lilla mig) skrev 2011-11-01 20:53:01 följande:
    hmm ja jo det där känner jag igen mig i mycket. Tror oxå att jag får hjärnblödning typ när jag får huvudvärk, kan även f för mig att det är ngot fel p mina lungor när jag får jobbigt med andingen, att dom skulle vara punkterade eller liknande.  När jag har yrsel o får orolig mage o kallsvettas har jag fått för mig att det är pga att jag ätit dligt o har dåligt socker, så börjat äta jätte mycket och ofta, börjat inbilla mig att jag har diabetes... mår bara ännu sämre av det eftersom jag gått upp i vikt... 
    Nä ingen terapi men ska böra gå hos en sjukgymnast nästa vecka och få avslappningsövningar å prova akupunktur.... fr hoppas det hjälper..

    Åh, jag älskar min sjukgymnast!! Hon är toppen!! Har gått ett halvår och tränat där.. Super skönt! Har en inflammation i vänster arm och bröstmuskel som bråkar som f*n med mig!Så därför har jag gått via sjukgymnasten.. nu sist fick jag el i armen och det var skönt! Inte alls lika ont nu.
    Bråkar åxå med min vikt, det är ju inte något som gör det hela lättare direkt men shitt vad man mår bra när man rör på sig och det händer något med kroppen. det är nog det bästa mot ångesten faktiskt.. 
  • MizzTez
    Anonym (Hypokondriker?) skrev 2011-11-07 14:34:53 följande:
    Jag har nästan alla tidigare nämnda symptom (i omgångar) och nu har jag börjat känna irritation i ett öga, som att jag hade ett hårstrå som irriterar under ögonlocket. Har sköljt och tittat men hittar inget. Då börjar man bli lite orolig och vips som började det i andra ögat också. När man väl börjat känna av något så tänker man ju på det hela tiden och då känns det bara värre i ögonen. Jävligt irriterande. Är det denna oro och fokus på detta "symptom" som dragit i gång detta i ögonen tro?

    Det där är ju ganska typiskt för just ångest besvär, hade det varit något i ditt öga så hade det hållt sig kvar där, inte flyttat på sig. Förklarade åt min terapeut att jag är så orolig för hjärnblödning när jag får huvudvärk. Då sa han just det att "flyttar" värken på sig så kan man vara relativt säker på att det har med ångesten att göra.
  • MizzTez
    pilot93 skrev 2011-11-08 10:22:37 följande:
    Vet inte om det beror på ångest. 18 år, går 3e gymnasie året. Otroligt lite plugg, inga läxor eller prov. 
    Dock hade jag en lite sämre grundskole gång, framför allt 7-9 där klass"kompisarna" betedde sig väldigt illa mot mig, mådde ganska kasst utav detta och det påverkade både skolarbete och relationen i familjen. Nu trivs jag bra i skolan men det finns ju fortfarande sår kvar i familjen...

    Jag anser även att jag har hypokondri, funderat på de mesta sjukdomar man kan tänkas ha, så som hjärntumör p.g.a huvudvärk och MS p.g.a myrkrypningar i vänstra ansiktshalvan. Felet är ju det att jag "googlar" mina symtom och givet visst kommer det upp "Vanliga symtom på hjärntumör, MS". Detta får mig att bli galen. Vill inte dö i förtid. Vi har ju hela livet framför oss! 

    Har varit hos läkare och tagit några prover (detta innan jag fick hypokondri), framför allt för Borrelia som läkaren misstänkte. Hade en gammal, ut läkt borrelia infektion i kroppen men hade inga symtom på detta. Därför ville läkarna göra ett LP-prov för att utesluta neuroborrelios. Efter provet fick jag såklart en djävulsk huvudvärk, det var jag med på. Men fick även myrkrypningar i vänstra ansiktshalvan. Trodde jag höll på att få en ansiktsförlamning av borrelian. Men den sitter kvar även nu. Men fri från neuroborrelios var jag . Undertiden som jag hade dessa symtom så googlade jag alldeles för mycket. 

    Sedan kommer andra tankar, fast dessa ändå ganska positiva. Spänningshuvudvärk p.g.a spända axlar, nacke och käke.  Funderar på om det kan bero på mina spänna käkar som jag upplever dessa myrkrypningar i ansiktet, eftersom musklerna ligger och pressar på nerven som kommer ut ur kraniet där? Får ibland klia som en dåre på hela kroppen för dessa krypningar.

    Någon mer än jag som upplever dessa symtom? Borde jag vara orolig för min framtid?

    Åh vad jag tjatar om det här med magnesium! Men mina domningar och krypningar har försvunnit sedan jag började äta det och d-vitamin. tycker verkligen att alla ska prova det och inte någon liten dos. Mitt nervsystem har ju tagit stryk av all stress så jag har haft, domningar, krypningar, ilningar, skakningar... Skakningar har jag ännu men inte varje dag och hela tiden som förr.
  • MizzTez
    pilot93 skrev 2011-11-08 14:55:25 följande:
    Käkar Multi tabs Familj som innehåller magnesium. Precis börjat och hoppas att det kan ge reslutat. Tar även en C-vitamin varje dag för att behålla piggheten!

    Just vilka tabletter med magnesium äter du och vart får man tag på dem? :) 

    Jag äter rena magnesium tabletter, finns på hälsokost och man ska kombinera det med kalcium. För mig var det alldeles för lite magnesium i mina multivitaminer. Nu är jag uppe i ca 500mg per dag och i mina multi var det bara 5mg.
Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?