• MizzTez

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    markbon skrev 2012-03-27 16:27:31 följande:
    Dagen då allt är jobbigt! Usch känner mig som en hypokondriker!

    Har nu i en vecka haft problem med magen - rejält också! Är så rädd att det är cancer, varför tror man sånt? Nästan allt som står på cancer utom blod i avföringen har jag. Drar mig för att åter ringa min läkare.. :(
    Man tror så för att vi idag är så pålästa! Inte på ett bra sätt då utan på ett dåligt.. Så fort man får ett symptom på nått så går man och läser om det och så läser man fel och tror att man är döende. Då varvar man ju upp sig ännu mer och så får man mer symptom. Ond cirkel..
    Jag var ju tex och googlade mina symptom jag har med bihålorna, lugnade ner mig när jag läst men sen råkade jag halka in på att det kan leda till hjärnhinneinflammation, dock ovanligt om man är ung men ändå.. chansen finns ju och där brakade jag ihop. Hade jag inte läst det så hade jag blivit orolig istället när jag känner mig dålig, istället för att förvänta mig att bli dålig. Förstod du?
  • MizzTez
    Jimmy 249 skrev 2012-03-27 21:51:30 följande:
    Jo de ska bli skönt. Hoppas ja kan bli av med lr iaf lära mig hantera ångesten. Idag e inte ostadighetskänslorna så kraftiga iaf:). Känns riktigt skönt faktiskt. Sov ganska bra inatt:)
    Men så skönt! Man blir så lättad i hela kroppen och själen när det släpper lite. Hoppas du får en till bra natt nu då! Jag har börjat hantera min ångest på ett väldigt knepigt sätt, jag börjar gråta.. Helt frenetiskt gråtande! Men det går fort över då! Det är som att det är ett tryck som ska ut.. Helt knepigt och jag är inte en människa som gråter i onödan annars, hoff.. Nåja, det funkar iaf och idag märkte jag att det rensade bihålorna fint åxå! Så det var bara positivt!
  • MizzTez
    Jimmy 249 skrev 2012-03-27 22:36:20 följande:
    Jo de e skönt när ångesten släpper taget om en ibland:). Fast va ett tag sen ja hade en djup svacka nu o de e skönt. Dom svackorna som va förut så va ja nästan apatisk. Nu gör ja lite om dagarna:). Bara hitta ett jobb oxå:p
    Samma här, visst har jag svackor men inte så djupa, håller mig ovanför ytan! Är som i olika perioder..
  • MizzTez
    Jimmy 249 skrev 2012-03-27 23:14:04 följande:
    Så är det för mig oxå. Det är oftast hanterbsrt nu till skillnad från förut. Värsta är ju dödsångesten att man e allvarligt sjuk.
    Jaa, hoff den är tung! Tror det är det jag bearbetar mest, försöker få mig själv att förstå att jag håller inte på dö. Det är svårt när man får så skumma symptom i kroppen och hålla det på en normal nivå och inte låta tankarna skena iväg med en. Har faktiskt inte haft en panikattack nu på jättelänge så de känns grymt bra! Nu är det bara resten kvar så kanske man kan vara människa igen..
  • MizzTez
    Anonym (**Sjuk**) skrev 2012-03-30 19:03:37 följande:
    Någon som upplevt att ni blivit extra andfådda,yrsel samt domningar lite grann i tex kinderna???
    Spänner du käkarna mycket?? Eller är du förkyld??
    Jag pratade med 1177 för en vecka sedan om att min kind kändes bort domnad, de trodde att det kom från bihåleinflammationen jag har men jag kom senare på att jag haft det förr och nu är jag helt säker på att det kommer från käkarna! Har varit fruktansvärt spänd senaste tiden..
    Lite gungig har jag varit åxå och andfådd men det hänger nog ihop med förvildningen..
  • MizzTez
    Anonym (**Sjuk**) skrev 2012-03-30 19:41:00 följande:
    Förvildningen?
    Ja alltså jag har ju märkt själv att jag spänner/biter ihop käkarna titt som tätt.
    Har även haft nackspärr och känner fortfarande av det lite grann.
    Har varigt förkyld   
    Ja.. förvildningen var ju spännande ord.. menar ju naturligtvis förkylningen!
  • MizzTez
    Anonym skrev 2012-04-15 10:31:45 följande:
    Hej, hittade denna tråd o tänkte att jag kanske kan ställa lite frågor. Det gäller min sambo, vi befinner oss i en komplicerad situation. Jag vet att hon har haft det svårt under sin uppväxt men stränga föräldrar och dåligt umgänge, alkohol och droger. Vi har vart tillsammans nästan 6år och under hela tiden har hon vart frånvarande typ, aldrig engagerat sig i varken relationen eller familjen. Visst har det funnits stunder då hon gjort det. Sen har hon alltid gått iväg/ åkt iväg rent spontant många gånger, det ska varas mycket med vänner och gå ut hit och dit. Flera tillfällen har hon gjort slut korta stunder, träffat andra sedan kommit tillbaka. Nu fick jag reda på att hon varit otrogen nästan hela detta året. Anledningen till att det är svårt att bara packa och lämna hux flux är för att jag tror att det ligger något annat bakom, typ ångest eller något liknande. Hon har jätteproblem med sin mage, vi trodde det var laktosintolerans först men detta händer även när hon inte äter laktos, Huvudvärk som nästan aldrig ger med sig, alltid trött och sover halva dagarna. Hon har heller aldrig velat prata någon gång, asså ett riktigt samtal. Och då jag sagt att du kanske prata med någon så har hon alltid sagt att hon inte är sån och aldrig skulle göra det. kan detta vara ångest? hittade ingen annan tråd och visst jag skulle kunna göra en egen men såg att det var "liv" i denna. Tack på förhand.
    Rakt så här kan man ju se att din sambo inte mår bra, något är det ju och det är inte konstigt att det skulle vara någon slags psykisk ohälsa. Man blir lite konstigt avtrubbad i huvudet när man inte mår bra, självcentrerad och okoncentrerad, men man blir ju inte elak ändå. (jag tycker att det är elakt beteende av din sambo som det är just nu) Tycker att din sambos beteende verkar gå djupare än man kan lösa här, samtalsterapi är nog ett nödvändigt ont här. Men, det jag vill komma fram till är egentligen att det hela kan ju ligga i en annan diagnos hos din sambo, typ borderliner, adhd, depp eller liknande.
  • MizzTez
    Anonym (**Sjuk**) skrev 2012-05-01 20:08:27 följande:
    Kan ni känna er stela tex i nacken?
    Jag är stel, från käkarna ner till svanken. Har inflammation i nacke, axlar, bröstmuskler, skulderblad och vänsterarm pga att jag spänner mig så mycket. Träning och massage är toppen för stel nacke.
  • MizzTez
    Anonym skrev 2012-05-09 06:40:53 följande:
    Ja, jag har hjärtklappning. Då ingår att det ibland gör extra slag, ibland slår så hårt att det gör ont på insidan och även som hugg som även kan komma i hjärttrakten från ryggen :( Ofta börjar det när jag ska slappna av och sova.
    Ahaa! Får åxå när jag ska sova! Grymt obehagligt för jag kan hoppa till med ett ryck men jag har märkt att det kommer mest när jag är riktigt trött så jag brukar sova när jag får så!
    Anonym (US) skrev 2012-05-09 10:01:22 följande:
    Jag har mycket problem med mina käkar. De låser sig och hakar fast ibland. Känns nästan som att de ska hoppa ur led. Vissa dagar har jag svårt att tugga. Jag gnisslar tänder och har haft bettskena i 19 år men nu när jag mår allmänt sämre hela jag så upplever jag att jag har mycket mer problem med käkarna än tidigare. För nån månad sen så fick jag akut käkledsinflammation. Då kunde jag knappt gapa alls. Beror nog på att man går och spänner sig och biter ihop utan att man tänker på det.
    Samma här.. Spänner de där käkarna hela tiden! Kan sitta och kolla tv och så känner jag hur jag är alldeles hård i käken, då sitter jag och biter ihop som en annan tok. Ska bli riktigt spännande att se hur de ska lösa mina käkar när de ska operera halsen, försöker att mjuka upp dem och tänka på dem hela tiden så de inte ska vara så stela.
  • MizzTez
    Thedarkesthour skrev 2012-05-10 16:18:39 följande:
    Jag åkte in med min vän här om dagen akut in till psyk för jag hallucinerade så kraftigt att jag var livrädd för det jag såg. Någon som varit med om liknanade?? Dem där inne trodde det var hög ångest som gav syn hallucinationer. Detta händer varje kväll, börjar med att tak/väggar flyttar sig och flyter osv sen ser jag skuggor/ansikten/ögon eller andra sjukt otrevliga saker..

    Jag har problem med panikångest sedan tidigare osv.
    Men det enda fysiska symptom är dem vanliga

    hjärtat går i typ 180
    det gör ont runt hjärtat
    svårt att andas/kvävningskänslan
    skakar i hela kroppen
    blir varm och yr
    tappar kontakten med verkligheten/svimningskänslor dock ej svimmat
    huvudvärk/ sjukt ont i magen(hände första gången jag åkte in akut,hittades inga fel insåg senare att det var början på min PÅ)
    har även hänt att jag blir sjukt rastlös/ kan inte sitta still öht

    men det har jag väl börjat vant mig vid at leva med men just syn hallisar som gör att jag inte kan somna öht.

    Psyk vill ge mig medicin men jag vill inte dels undertrycker det bara problemet och dels vill inte min kära mami att jag ska käka mediciner för hon har varit där ajg är och det hjälper inte. samtidigt är just hallucinationer som gör mig livrädd att det gör livet väldigt jobbigt samtidigt vill inte medicinera, kan tänka mig sova på något men inge annat. grejen är vad gör man åt hallisar, enbart syn inte hörsel hallisar   
    Vad är det för typ av hallisar??
  • MizzTez
    Anonym (Hypokondra) skrev 2012-05-13 01:42:58 följande:
    Nåt som ger mig stor ångest är min nacke.Ständigt stel och knackar,nu flyytade jag huvudet i sängen "knak" sa det så högt så jag bara sa aj rakt ut,inte för det gjorde ont utan för det lät så högt.Någon som upplever detta?Knakig nacke?
    Låter det som fyrverkerier? Knastrar?
  • MizzTez
    Anonym (Törst?) skrev 2012-05-19 20:48:52 följande:
    Någon som har haft dessa symtom:
    Kissar ofantligt mycket
    Därav dricker massvis.
    Jag menar kring 10 liter per dygn

    Jag har dessa problem till och från.. Det börjar med att jag kissar mycket och detta följs av törst..
    Jag gav alltid efter och drack vatten vid dessa perioder men det gör jag inte längre. Jag dricker normalt trotts den kraftiga törst som följer. Men även om jag inte dricker mycket kissar jag maaaaaaasssa.. Detta kommer alltid med en helsidig huvudvärk och ont i slemhinnan i näsan..       
    Jag hade det en lång tid! funderade först om jag var gravid, sen om jag hade diabetes.. inget av det dock, fattade inte alls vad som var fel.
  • MizzTez
    markbon skrev 2012-05-26 21:11:38 följande:
    Hej hej!

    Har varit aktiv här mkt förut, men nu mår jag MYCKET bättre. Jag ska om 2 månader åka på semester till grekland och oroar mig för att jag ska få någon panikångest på flyget eller på resemålet. Hur gör man om man får hjärtklappning på flyget? Usch vill resa men oroar mig för att göra det. Jag som älskar att resa!
    Härligt att höra att du mår bättre!! Så kul!
    tyvärr funderar jag på samma sak vad gäller resor och det enda jag kommer fram till är att nå avslappnings övningar a lá Stig Helmer borde vara det bästa..
  • MizzTez
    dawkins skrev 2012-05-28 16:25:53 följande:
    Prova "inderal" det får du säkert utskrivet om du ber om det..
    Åh, jag har det! De är toppen! Helt klart värt att prata med läkare om det, jag tar dem för mina skakningar, hjärtklappningarna kan jag kontrollera men när jag börjar skaka kan det gå till överdrift.
  • MizzTez
    markbon skrev 2012-06-02 00:16:47 följande:
    Berätta mer! Funkar det? Är det liknande som Atarax? Har inte ätit atarax på 3 månader för att jag blir så jävlans yr av dem! :)
    nej nej.. de är inte alls liknande. inderal är betablockerare, det är vad hjärtpatienter äter. De sänker pulsen, jag tar hellre dem än mina lugnande faktiskt.
    Kolla på www.fass.se så får du bättre info. Men helt klart värt att ha dem.
  • MizzTez

    Någon som fått soleksem som en reaktion på ångest/stress/panik? Eller blivit känslig emot solen?

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?