• MizzTez

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Anonym (deppig) skrev 2011-12-03 23:02:14 följande:
    Jag har mått dåligt i flera månader nu, nästa vecka ska jag få träffa en psykolog vilket nog är bra. Trodde jag kunde lösa det på egen hand men icke...

    Jag är stressad och har ångest och är deprimerad efter att jag födde barn. Det enda jag kan säga är att det går inte ut över mitt barn, men det går ut över i princip alla andra i min omgivning som min man och mina vänner.

    De symtom jag har är då att jag ofta biter ihop käkarna hårt på natten och har ont av det när jag vaknar. För jag sover oroligt och spänner mig hela natten. Sedan går jag ofta upp i vikt när jag är deppig och orolig med eftersom jag har tendens att äta bort ångesten...vilket självklart inte fungerar.
    Wow, du är den första som jag läser om som gör som jag.. äter bort ångesten.. Det vanliga är tydligen tvärt om.. Bra att du sökt hjälp! Då lättar mycket.
  • MizzTez
    Jimmy 249 skrev 2011-12-04 01:19:10 följande:
    Jo man får försöka sluta ta pulsen. Det gör ju inte att man mår bättre precis. Fast det är ju lättare sagt än gjort. Är grymt nojig på den biten med hjärtat. Har ju blivit lugnare ett tag efter jag varit hos läkaren. Han lyssnade på hjärta o lungor o kollade puls o blodtryck. Sen tog vi blodprover. Sist jag var där när ja började må sämre sa han att jag hade jättebra värden på dom tidigare proverna. Nu ska ja bara hämta ut medicinen o testa den o se om den hjälper. Iaf så den mildrar lite så det blir lättare att få tummen ur o göra saker.
    Vad har du fått för medicin?? Betablockerare? Har inderal jag..
    Jag vet exakt hur det är det där med att ta pulsen på sig själv, jag ångrar att jag någonsin lärt mig det faktiskt! Alldeles nyss hade jag hjärtrusningar.. Kändes som pulsen skulle hoppa ut genom kroppen på mig, antar att jag är trött men kan ändå inte sova för jag är så orolig i kroppen. Blää! Fingrarna är iskalla och jag har inombords frossa (om nån fattar det där) har dessutom två filurer som sitter på varsin sida om mina öron, den ena viskar "du håller på dö" den andra "men kom igen för fan, du har ju gått igenom det här förr! Du dog inte då!" Just då, när hjärtat skenar som värst tänkte jag ta min puls, sen kom jag och tänka på vad jag skrev åt dig! hahaha och så tänkte jag på vad det skulle göra mig för nytta av att veta hur min puls är, jag känner ju att det slår så det får vara så.
    Jag har faktiskt hellre de än de här extra slagen jag hade ett tag, då trodde jag seriöst att jag skulle dö! Så hellre känner jag mitt hjärta rusa än att känna det stanna.. Jo, jag har åxå hjärtnojja! Det var väl så allt startade för mig egentligen.
    Åh, skönt.. min snälla filur på axeln vann nu! Så nu ska jag försöka sova, blir helt slut när skiten släpper.. Go natt!
  • MizzTez
    Jimmy 249 skrev 2011-12-04 15:19:15 följande:
    Så känner jag de oxå ibland. E jättetrött men kan inte sova för man ligger o spänner sig hela tiden. Minns inte vad den hette men den va ångestdämpande iaf. Inatt var jag jätte spände o fick svårt att andas o sen lyckades jag slappna av efter en stund. Sen kom de o försvann igen innan ja somnade. Ska hämta medicinen imorgon tänkte jag.
    Är faktiskt glad att jag fick medicinen, behövde den i början, det var som att lära om kroppen hur man slappnade av.. Nu tar jag den knappt! 15 tabletter sedan April!! Jag har lugnande Sobril och sen har jag betablockerare Inderal som dämpar hjärtfladdret och mina skakningar. Fick lyckopiller åxå men de har jag aldrig ätit, känns som att det bara skulle göra saken värre. Vill hitta mina egna vägar att lösa mina problem på, är inte så mycket för piller.. Däremot äter jag kosttillskott, magnesium, omega 3 och d-vitamin och det gör stor skillnad på mig! Omega 3 gör stor skillnad på hur hjärtat slår och det var det första rådet jag fick när jag kollapsade och faktiskt av en som tränar elit idrottare, så jag tänkte att han måste ju veta lite vad han snackar om iaf! hehe Jag hoppas din medicin gör susen! Skönt att höra att någon annan vet hur det är det där med att inte kunna sova.. Har du provat få massage på nacken och ryggen när du får tungt att andas?? Släppa spänningarna över bröstkorgen tänkte jag.. Spikmatta funkar fint för mig!
  • MizzTez
    Anonym (mimmi) skrev 2011-12-04 21:07:00 följande:
    Var o vilkem omega-3 köper du? Och magnesium?
    Jag har provat massor med omega 3, betalat allt mellan 20:- och 180:- burken och den som funkar bäst för mig är en burk på öb som kostar typ 40:-.. Magnesiumet är från hälsokost och är en vit burk med grön ettikett (kan heta friggs) 250mg tabletter 2-3 st per dag.
  • MizzTez
    Jimmy 249 skrev 2011-12-05 00:08:46 följande:
    Omega 3 ska ja nog inte behöva äta. Käkar fisk 1 gång i veckan minst:). Idag har de varit ok. Bara lite frusen o skakig
    Skönt med en lugnare dag.. Har åxå så just för tillfället och lite domningar i huden här och där.
  • MizzTez
    Jimmy 249 skrev 2011-12-05 21:43:47 följande:
    Ja de e skönt:). Fast ikväll kommer de smygande men försöker strunta i de just nu. Har inte tid:p
    Det är bra! Med lite envishet kommer man långt..
  • MizzTez
    Anonym skrev 2011-12-06 08:45:10 följande:
    Vanadiz: Visst var det du som tipsade om boken Fri från ångest?
    Jag är inne på andra vändan på boken och den är toppen.
    jag äter även magnesium och andra vitaminer och mineraler.
    Det hjälper verkligen... Tack för tipsen!!!
    Nee, boken var inte jag.. Har däremot tänkt läsa den själv! Men jag och böcker.. hm.. vi går inte riktigt ihop kan man säga. Har 3 böcker här i lägenheten just nu som ligger och är påbörjade men inte mer än så!
    Men vitaminer och mineraler tipsar jag alla om!! Speciellt mitt älskade magnesium.. hihi Skönt att höra att det hjälper för dig! Man blir så mycket starkare för varje dag man mår bättre.
  • MizzTez

    Åh neeej!! Mitt inlägg till Pilot93 och Anonym(rädd) försvann ju!!
    Äter ni magnesium??

  • MizzTez
    Anonym (hypo) skrev 2011-12-18 14:21:17 följande:
    Nä men extremt torr och kliande hårbotten
    Men vad skumt.. Har suttit och gnällt ett tag att det kliar så fruktansvärt i hårbotten på mig! Min dotter kom med papper från skolan om att de har löss och sen har det kliat! Så jag har sagt att det är psykiskt kliande på mig! hahaha
  • MizzTez

    Ni som har problem med urinvägar/njurar, är det i svanken ni får ont???
    Förra året i september fick jag en jättesmärta i ryggen/svanken efter en förkyldning och även ont i äggledarna, mest på höger sida, hade så ont så jag fick morfin i suppar. Åkte akut till gyn för de trodde på cystor, hittades inget, röntgade njurarna, inget.. Låg en hel dag på lassa och de klämde och kände, de till och med tog ultra ljud på buk och tarmar. Jag gick så där ett tag, var grymt orolig och sen i december när jag fick min första panikattack så försvann det!! De ringde mig från sjukan i januari och frågade hur det var med mig. För en månad sedan kom det tillbaka och jag var säker på att jag höll på gå av!! Hade så ont! Det roliga är att jag verkligen mått dåligt senaste månaden...

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?