• Mamsie

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Doktor Åsa om graviditet
    www.minbebis.com/doktor-%C3%A5sa-graviditeten
    En lista med tips finns på sidan.
    Programmet finns att titta på webben och går i repris på TV några dar...
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    Anyah skrev 2010-09-16 15:46:04 följande:
    Jag har alltid tänkt som så att oavsett vad ens barn har för sjukdom eller problem, och oavsett graden av svårighet på dessa så går det aldrig att jämföra.

    När man sitter där med ett sjukt eller skadat barn så spelar inte anledningen så stor roll. Som förälder lider man så in i norden för deras skull.
    Många föräldrar har ursäktat sig för mig för att de har beklagat sig över sina barns öroninflammationer och dyl och tyckt att de inte har det så hemskt som vi. Men vadå? Just i den stunden med ett gråtande barn med värk som de ska försöka tvinga i penicillin är väl deras situation inte bättre än min.

    Det är som att jämföra ett brutet ben med en bruten arm. Vilket är värst?

    Sedan eftersom jag vet allt vad CF kan dra med sig så är jag självklart glad för allas skull som inte har denna sjukdomen. Men självklart betyder inte det att alla andra åkommor är en dans på rosor {#emotions_dlg.flower}
    Och därmed tog Anyah inlägg nr ÅTTATUSEN i tråden. Grattis! Skål

    Jag förstår vad du menar med att folk ursäktar sig; 
    - Jag har jämt ont, huvudvärk, muskelvärk, nervsmärtor i armar och ben till och från, alltid trött o seg som om en influensa ska bryta ut, magen strular, grava sömnstörningar och huvet hänger inte riktigt med när jag känner mig sliten.
    Då kan folk be om ursäkt för att de beklagar sig över ryggvärk eller huvudvärk eller att de känner sig risiga.
    ... Men snälla nån, jag vet precis hur det är när ryggen gör ont - man kan varken sitta, gå eller ligga bekvämt! Visst katten ska man då få lov att klaga och gnälla av sig lite!
    Maken har numera lärt sig att hellre tala om när han mår dåligt så att jag kan ta hänsyn till honom - istället för att jag ska tro att han är sitt vanliga pigga friska jag som klarar hem och barn. Jag kan faktiskt anpassa mig och dra ner på andra aktiviteter och istället lägga min energi på att laga middan och lägga fyraåringen när maken är sjuk. Vi är ju faktiskt två vuxna i hushållet!

    Och vi blir glada för alla som slipper multipla allergier, whiplashskador, fibromyalgi osv. Att tex se andra med barn som inte skriker av magsmärtor av fel mat ger oss tron på att vi också kan få uppleva såna barn eller barnbarn. Att se mina väninnor kunna sköta sina egna barn utan sin makes ständiga hjälp ger mig en en chans att uppleva hur det kan vara i "normala" familjer. Förresten så är väninnorna underbara och ger mig ett handtag när vi träffas så att jag kan ha med barn men utan maken Att umgås bara kvinntimmer och barn liksom...

    Shit vad bra jag har det när jag tänker efter!
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    mariatösen skrev 2010-09-16 15:57:39 följande:
    Haha, du får gå gravid några år till Mamsie - din kropp verkar trivas med det! (Förutom illamåendet, preeklampsi  och annat då... ler)  Du är en kalas-pingla!
    Tackar som niger! Jo, jag trivs med att vara gravid.
    Fast det är lite krämpor och besvär. Det går ju över - allra högst en månad efter förlossningen har jag fått tillbaka mitt bäcken och jag kan äta andra mediciner när jag ammar än när jag är gravid.
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    Barfota,
    jag är inte så duktig på fertilitetsutredningar men att de var flera äggblåsor på G låter bra i mina öron?
    När får du svar på proverna?

    Cissi,
    grattis till förlovning och kommande bröllop. Smart att fixa klänningen i god tid!

    mariatösen,
    att skaffa sig yngre man är ett finfint sätt att hålla sig ung - oavsett om man skaffar barn ihop eller inte

    bojji,
    så underbart att mensen äntligen kom! Men du vet väl att den kan vara väldigt oregelbunden i början va? Så du inte tror att "då" är det ägglossning och slutar sexa i förtid! Håll på minst 3ggr/vecka tills nästa mens kommer. Om lusten tryter så får du väl börja knapra L-Argiplex, och ev Rosenrot

    Gonatt på er quinntimmer. Önskar er en skön sömn....
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    bojji07 skrev 2010-09-16 22:40:06 följande:
    Ja rosenrot har jag hemma så det kan jag börja med på en gång...har hört att om vi sexar varannan dag från dag 10 till dag 20 så ska vi ha ringat in äl om den är oregelbunden...jag har äl tester med och de kommer jag använda
    Usch, jag vill verkligen inte förstöra ditt goda humör, men jag bara måste be dig vara beredd på att det kanske inte finns någon som helst rytm i menscykeln just nu.
    Dag 10-20 gäller bara om det finns någon sorts rytm i det hela, om man vet att det är tex 24-34 dagar emellan. Men om det ska vara 43 dagar emellan och du mensar 10 dagar efter ägglossning då ska satsen vara på plats på dag 34!
    Hänger du med?
    Ägglossningsstickor visar bara att ägglossning är på G, men det visar inte att det verkligen har hänt.
    Som att visa blinkers med bilen men inte svänga av förrän kanske 3:e eller 4:e avfarten!
    Ha koll på fertila slemmet: så länge det är snigelspår så är det jobba varannan dag som gäller (el 3ggr/vecka). Inte förrän det fertila slemmet tunnas ut är det en indikation på att ägglossning har skett.
    Men det absolut bästa är att tempa! Det kan inte slå fel, om det inte är nån infektion som tränger sig emellan förstås.
    Eller skit i alla stickor och tempen o snigelspår och pippa från mensslut till mensstart.

    Klistrar in Dr Åsas tips från programmet i veckan:
    Doktor Åsas 5 bästa bli gravid tips Ägglossning - Stirra er inte blinda på ägglossningsstickorna. När de väl ger utslag kan det vara sent för att hinna befrukta ägget i äggledaren, man måste även ha sex innan de ger utslag. Glidmedel - Tänk på att inte använda glidmedel som kan vara spermiedödande, det finns speciellt glidmedel som inte är det. Testiklar- Se till att du som kille håller koll på testiklarna: ingen värme i form av varma bad, bastu, tajta brallor eller bilsätesvärmare - det skadar spermierna. Rökning - Sluta röka! Rökning hos endera part försämrar chanserna för graviditet. Lustfyllt sex - Sluta "göra barn" - ha sex. Frekvent och lustfyllt sex ökar chanserna att bli gravid.
    www.minbebis.com/doktor-%C3%A5sa-graviditeten
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    bojji07 skrev 2010-09-17 15:16:41 följande:
    Mamsie, tack för info och tips! Nu ska här jobbas ...förresten jag har nu fått låna en fertilitets monitor, och den ska man väl kunna lita lite på nu tycker jag...eller? Men jag ska hålla koll på sekret och så ska det jobbas from mensslut
    Gött! Då har du o mannen gjort vad ni kan och resten ligger i ödets händer   
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    Mysmamma70 skrev 2010-09-17 16:23:27 följande:
    Mamsie - ser att det bara skiljer två dagar mellan våra BF, ska bli roligt att följas åt

    Vet ni könet på er bebis? Vi väntar en flicka.
    Japp
    Den 23/9 ska jag till Aurora-BM och diskuterar förlossningen. Det lutar mot igångsättning, och enligt trådens kloka quinntimmer så brukar man sätta igång 1-2 veckor före BF - vilket blir en unge mellan Lucia och Jul för vår del.
    Det är en kille i magen. Kul, då jämnar vi ut det i tråden
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    mariatösen skrev 2010-09-17 16:48:49 följande:
    Tror inte på att ni är runt 40 och vill följas åt... ni bara hittar på! Tonåringar!
    Ja, om man ska döma efter kacklet så...
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    stjärnklar skrev 2010-09-18 09:38:17 följande:
    O jag har snart väntat 4 veckor på att få beskede om AMH-testet. Att få läkaren att öht göra testet tog 9 månader. Tid är ju dessvärre något man inte har alltför mycket av. I kontakten med sjukvården känner iaf jag mig nervärderad och mindre önsvärd, "och du försöker bli gravid?????" har jag hört flera gånger från snorkiga sjuksköterskor. Hade jag bett om att få en spiral insatt så hade jag fått tid till det direkt.....

    Väntar på mensen som inte kommit än. Enligt fertilityfriend.com hade jag ÄL på dag 22 vilket är normalt för mig. Har menskänningar men som sagt ännu ingen tant här. Uppdaterar listan när tanten kommit.
    Mäh! Skrikandes.
    Det tog bara några dagar innan läkaren ringde och talade om resultatet på AMH-provet.
    Men det är klart - det beror på posten hur lång tid det tar... Men 4 veckor är för mycket! Ring och fråga?
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    sassa87 skrev 2010-09-18 11:29:48 följande:
    hej! måste få fråga en sak om cb graviditetstest. jag vet att jag testat tidigt har bim på onsdag. men är så förkyld fick cokolana av läkaren igår för jag hostar sönder mina lungor känns det som. vill inte äta mediciner om man skulle vara gravid. därför tog jag ett cb i morse och jag fick ett svagt blått streck inte så tjockt. men jag har aldrig fått streck på cb förut. så gubben och jag stog som två fån i köket. kan det vara positivt eller är det kanske för tidigt. fast man ser ju att det är blått. tyvätt får jag ingen bra bild på kameran. men jag hoppas någon här vet.
    Ojdå! Plus Skål
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5