Inlägg från: Teskedsmamman |Visa alla inlägg
  • Teskedsmamman

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    gemigsinnesro skrev 2011-01-08 22:21:50 följande:
    Fast det behöver inte bli så att barnet blir stort bara för att du går över tiden. Min första föddes i v37 och vägde 2755g, min andra föddes i v38 och vägde 3500g och Jennifer nu då föddes i v40+6 och vägde bara 3200g.
    och min sista kom på 41+3 och vägde 3905, storebror kom några dagar tidigare och vägde mer.....
    4 killar!! - tesked.blogspot.com/ - Virkaholic
  • Teskedsmamman
    HäxanSurtant3 skrev 2011-01-09 18:12:26 följande:
    Oj så många äldre mammor, vad kul

    Jag fyller 41 i år och har en son på 3 år. Men tvekar att skaffa en til pga högt BT och en svår förlossning med atoni och igångsättning plus inläggning flera veckor pga högt BT.

    Ngn av er som också haft likande erfarenheter i högre ålder men fött flera barn sedan?
    Nope, mitt blodtryck brukar sköta sig när jag är gravid men kan ligga lite högt annars...
    Novelli skrev 2011-01-09 13:35:31 följande:
    Efterlyses: Någon som vill föda barn åt mig!!  Inte för att jag tror att jag kommer att få så värst många svarObestämdFlört 
    Allting har sitt pris Just name it *haha*
    4 killar!! - tesked.blogspot.com/ - Virkaholic
  • Teskedsmamman
    Happiness skrev 2011-01-09 22:57:42 följande:
    Mamsie: Nej inte dagsjukvården denna gången blir sjukhuset i den lilla staden . Stackars den lille med såret, men detta MÅSTE de veta vad det är och hur det ska behandlas på BVC. Tack för hjälpen med belastningen. Vad är det du går och kollar på dgasjukvården nu? Om det visar sig att jag har för högt glukos efter belastningen för jag gå på spec.mvc på östra. Än så länge går jag bara dit för att träffa Aurora Bm. Ska dit en sista gång snart för att kolla på förlossningsavdelningen. Fick du diagnosen förlossningsdiabetes föresten?

    Cissi7006: Tack för tipsen. Ska ta med mig lite flytande citronsaft. Det borde väl vara Ok? En macka kommer smaka smaskens. Är redan svin hungrig och törstig . Fattar inte hur jag ska klara natten.
    De ska ha smaksatt glukosvätska, eller ja, det har de här i Halmstad i alla fall, jag fick välja på citron eller apelsin när jag gjorde min för 11 mån sedan...
    4 killar!! - tesked.blogspot.com/ - Virkaholic
  • Teskedsmamman
    Happiness skrev 2011-01-09 23:08:28 följande:
    Kommer du ihåg vad du fick för värde efter belastningen?
    5,8 tror jag att jag hade... jag var över en gång och var uppe på strax över 6 någonting... då hade jag tryckt i mig en semla en halvtimme tidigare
    4 killar!! - tesked.blogspot.com/ - Virkaholic
  • Teskedsmamman
    Happiness skrev 2011-01-10 17:06:22 följande:
    men du åt väl inte semla vid glukosbelastningen? Då ska man ju fasta innan? Eller hade du 5,8 EFTER glukosbelastning?
    Semlan var vid ett annat tillfälle och 5.8 var mätresultatet vid provtagningen efter glukosbelastningen, vad jag hade innan kommer jag inte ihåg men jag har för mig det var runt 4.5 jag har otroligt lågt när jag inte får äta...
    4 killar!! - tesked.blogspot.com/ - Virkaholic
  • Teskedsmamman

    Happiness: Tråkigt besked... men bra att det fångades upp ändå... Iom att du ev kommer behandla gravdiabetesen så ska inte risken för stor bebis vara överhängande, det är om den inte behandlas eller om det slarvas. Gör dig själv en tjänst och börja käka GI så hjälper du till så att du kanske slipper behandling, eller inte behöver behandla så mycket.
    Min mamma har typ1-diabetes och varje gång hon är här längre tider så har hon bra sockernivå och behöver inte lika mycket insulin som när hon är hemma, vi kan alltså dra ner hennes insulinbehov med 50% ungefär, bara genom att utesluta kolhydrater i form av socker, potatis, pasta, ris och mjöl. Sedan säger hon att hon sköter kosten hemma, vilket jag misstror starkt eftersom hon brukar ligga runt 15-17 jämt.


    4 killar!! - tesked.blogspot.com/ - Virkaholic
  • Teskedsmamman
    Happiness skrev 2011-01-10 17:29:49 följande:
    verkar som ni äter sunt hemma hos er. Jag försöker verkligen...men men på senaste tiden har det ramlat ner lite godis. Jul och allt...Ska kolla upp det med GI. Frågar dig om det är något. Tack vännen!
    Inte då men vi försöker, igår drog vi i oss ett 20-tal bullar just eftersom vi gick av GI-semestern som vi haft över jul/nyår...

    Men min bm rådde mig till att fortsätta med GI under graviditeten, men jag mådde bäst när jag trckte i mig kolhydrater..
    4 killar!! - tesked.blogspot.com/ - Virkaholic
  • Teskedsmamman
    oceanney skrev 2011-01-10 20:21:54 följande:
    PS! Oj - ser nu att det går att tolka det jag skrev på olika sätt... Jag syftade alltså på Teskedsmammans mamma när jag skrev "Synd att folk inte fattar...". Till Happiness vill jag bara säga, trist men samtidigt grattis. Nu när du vet om det kan du göra någonting åt blodsockret och du kommer att må så mycket bättre. För det frestar på enormt med dessa ständiga bergochdalbanor. 
    *haha* jag förstod vad du menade Och för att syta tillbaka till ditt förra inlägg, så blir man ju konstig mot innan, i början av GI... och drar man inte ner på insulinet så kan jag tänka mig att man blir zombie.
    Min mamma var 50+ när hon fick sin diabetes (förvärvad mest troligt) och med fullskalig mytoman och psykiska problem så bir det ju inte bättre direkt.
    xanni skrev 2011-01-10 20:16:10 följande:
    GI-kost är inte tråkig kost, den tar bort mycket av sötsuget också (jag är sockerproffs, så jag vet...). 
    Jag har aldrig ätit så gott och så mycket som när jag gått på GI, för mig har det blivit en livsstil, inte en diet. Just nu sitter jag här på första dagen igen efter kolhydratandet under graviditeten och är SÅÅÅÅ sugen!!! SÅ jag tänkte ta ett rivet äpple, keso och kanel snart nu
    Jag går in på fas3 iom att jag ammar....
    4 killar!! - tesked.blogspot.com/ - Virkaholic
  • Teskedsmamman
    oceanney skrev 2011-01-11 17:09:21 följande:
    Mmmm... Det lät gott! Vad tror du om GI och amning förresten? Kanske bäst att köra någon lightvariant under amning? Kan ju inte vara bra för modersmjölken om man hamnar i ketos? Då frigörs väl en massa gifter...
    Precis, ketos ska undvikas, därför går jag in på fas3, men i övrigt skall inte GI påverka amningen negativt... och de här två dagarna jag har gått helt nu har jag varit stinn igen *aj*
    4 killar!! - tesked.blogspot.com/ - Virkaholic
  • Teskedsmamman
    Schäfer skrev 2011-01-11 21:22:09 följande:
    Ketos? fas3? Fattar ingenting!? Foten i munnen
    Fas 3 är när man tillåter en liten mängd potatis/pasta/ris osv om man känner för det, man är inte övernitisk med kolhydraterna.... idag drog jag i mig en allevobar som har 39 gr kolhydrater/100 gr = mycket.... Annars brukar jag försöka ligga under 20% kolhydrater.
    4 killar!! - tesked.blogspot.com/ - Virkaholic
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5