Inlägg från: nymåne |Visa alla inlägg
  • nymåne

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Esther123,

    Jag känner inte till din historia. Vet inte heller hur många ÄD du hunnit göra. Flera av dem jag känner till som gjort ÄD har lyckats på tredje försöket.

    Även om det kanske inte är till någon hjälp för dig som - vad jag förstår - befinner dig i en oerhört tung process (där ljuset i tunneln kanske inte syns förrän om ett tag) - så vill jag ändå berätta att jag följt flera av mina barnlösa väninnors kamp för att få barn. Och jag lovar - det GÅR att leva ett bra liv, till och med ett lyckligt liv, utan barn. Två av dem är idag gudmödrar till mina barn. 

    Låter det helt osannolikt? Ja, kanske för dig idag. Men vänta...ett nytt liv väntar bakom livets krök. Lita på mig. Ingen sorg kommer kanske att försvinna helt. Men den blandar sig förhoppningsvis med andra "normal"-sorger ("varför infriades inte alla förhoppningar man hade om livet?" osv).

    Flera här på FL-tråden verkar ha oerhört lätt att bli gravida. Det är en ny värld för mig... 

    De kvinnor i min ålder (40+) som jag tidigare lärt känna i barnförsökarsvängen har tvärtom fått kämpa oerhört för att överhuvudtaget bli gravida. Så jag känner bättre till den senare sidan av barnförsök för oss på andra sidan 40.

        

  • nymåne

    talamod,

    Ork under småbarnsåren, det har man i mängder när man är 40+!

    I alla fall om man, som jag, är hyfsat och väl bibehållen. Vet inte hur det är för er som är sjuka. Men i mitt liv är det rena struntet att man inte skulle orka med småbarn som medelålders kvinna. Var dessutom singel när jag 40+ fick min första dotter.

    Både min mamma och jag har rätt goda gener för bibehållen ungdomlighet. Mamma är vid 86 ålder en superklipsk dam som gärna passar båda mina små helt ensam. Jag själv är en sån där som innan jag fick andra barnet nästan alltid fick visa leg på systembolaget. 

    Däremot känns det just nu motigt att anstränga sig till 100 % för att få ett tredje barn när hela ens liv är ockuperat av lortiga småbarnsfingrar och matgnäll...att orka satsa på en massa kurer och totala omställningar av livsstilen för att förbättra fertiliteten.  

      

  • nymåne

    Barnsäng,

    Vad kul med ytterligare en "late bloomer"! Jag har tidigare känt mig lite ensam bland vänner och bekanta som fått sina första barn enligt "medelsvenssonska normalmallen" vid 20-30 års ålder och sedan kanske fått en sladdis som en extrabonus. Visst känner jag några som fått sitt första och enda barn efter 40. Men ingen mer "late bloomer" här hemma här därefter fått fler barn.

    Kvinnor som fött samtliga sina barn efter 40:
    Brådis, BAsaK, Nymåne, Barnsäng 

  • nymåne

    ChippiChoppi,

    Klart att du ska vara med! Hela den här tråden är ju för "kvinnor runt 40" så jag tänjer lite på den där 40-årsgränsen för din skull {#lang_emotions_sunny}

    Kvinnor som fött samtliga sina barn efter fyllda 39-40:
    Brådis, BAsaK, Nymåne, Barnsäng, ChippiChoppi 

  • nymåne

    Ms Kanga, 

    Vad roligt - så du är också en kvinna som börjat blomma sent i livet (åtminstone när det gäller barnalstring)!  

    Kvinnor som fött samtliga sina barn efter fyllda 39-40:
    Brådis, BAsaK, Nymåne, Barnsäng, ChippiChoppi, Ms Kanga 

  • nymåne

    Hemulan,

    Vilket öde din syster fick. Läser dina rader och plötsligt stannar livet upp. Jag ser mig omkring och påminns om att inte ta någonting för givet.

  • nymåne

    talamod,

    När jag var gravid fick jag ibland en "surrande" känsla inifrån magen, som om bebisen ryste till. Ungefär som om du öppnar dörren och det är iskalla höstvindar därute och du rister till - eller som när man tar en otäckt kryddad snaps och liksom skakar till i kroppen några gånger för att det smakar så starkt.  

    Är det så du menar?

    Hur som helst, min barnmorska visste inte vad det var. Och tösen visade sig vara helt frisk!

  • nymåne

    Teskedsmamman,

    Huvva, det kan vara rätt otäckt med sådana där smärtsamma sammandragningar. Hade det själv mitt ute på havet mellan Gbg och Fredrikshamn 2009 runt v. 30 tror jag det var. Men som tur var stannade flickan kvar. Det hade varit lite besvärligt att föda mitt bland de sjuarmade banditerna på Stenabåten För mycket folk som trampade omkring med höga klackar redo för kvällsdansen, så att säga.

  • nymåne

    Mamsie,

    Åh vad skönt! Och mamma upp i dagen är den lille korven, det syns ju hur tydligt som helst! {#lang_emotions_wink}

Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5