Inlägg från: Primrose |Visa alla inlägg
  • Primrose

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Oj, nu hann jag ögna igenom den här sidan. GRATTIS Minna!!!

  • Primrose

    Inanna: Jag håller tummarna hårt!!

    Amoremio: Det här är min första cykel med Glandin25 (Borago) och jag kollade varken med ÄL-stickor eller temp. Jag hade dock kraftiga ÄL-känningar, som var mer utdragna än normalt. I december tror jag inte att jag hade ÄL bl a pga de låga progestron och östrogenhalter jag fick vid ett blodprov strax innan ÄL och även pga mensen var  konstig (i princip bara "rent" blod, som höll i sig i 1,5 dag och sedan ingenting) på ett sätt som den aldrig brukar vara. Efter vad jag har förstått är Borago både hormonbalanserande och hjälper att göra livmoderslemhinnan tjockare. Det är vad jag hoppas på i alla fall.

    mison02: Ja, det är en lååång lista. Jag valde att lägga till B12 (köpte Behepan på apoteket)  och så har jag ju nu börjat med Glandin25. Men jag tar också gärna tips om vilka som är viktigast. När jag gjorde min IVF i Riga ville de att jag skulle ta B-vitamintabletter och jag fortsatte att ta dem när jag sedan plussade, "naturligt", med min son. Jag tror att det var B6, men är inte säker. Vet någon en bra tablett som innehåller detta?
    Jag tar annars bara en multivitamintablett och extra folsyra. Och så medicinen Pravidel, förstås, för att få ner mina prolaktinvärden. Jag har selen med E-vitamin hemma, men vågar inte ta det nu eftersom det bl a stärker immunförsvaret. Är det någon som vet om selen kan ha negativa effekter om man vill bli gravid.

    Tjatte: Vad skönt att det inte fanns GBS! Jag förstår att du ändå undrar över vad det kan vara.

  • Primrose

    Guuud vilken fånig och irriterande sak jag just nu nojjar litet över. Jag har ju BIM i morgon och kände nu på senkvällen för en kopp té. Eftersom jag inte ville dricka mer grönt té (som jag försöker att inte dricka för mycket av) eller rött i dag så rotade jag i skafferiet och hittade ett örtté och läste på förpackningen. Alla ingredienser visste jag var ok utom ev hibiskus, eftersom jag inte vet något om det. Nåväl, jag långbrygger en kopp sätter mig och dricker upp halva och kommer på att jag ju glömde att googla hibiskus. Och så framgår det att man absolut inte ska dricka hibiskus om man är gravid. Hibiskus kan framkalla mens (om man inte är gravid) och orsaka missfall (om man är gravid. Till på köpet kan den minska fertiliteten samt ska inte drickas om man har låga östrogenhalter (som jag troligen har). Åh, vad jag retar mig på att jag drack det över huvud taget!Skrikandes Nåväl, nu flyger det téet ut ur skafferiet och ner i sopan omedelbums! Fånig sak, jag vet, men jag måste lätta mitt hjärta.

  • Primrose
    oceanney skrev 2011-02-03 02:49:21 följande:
    Antagligen är mängden hibiscus i en kopp eller kanna the ingen som helst fara! Om det gick att framkalla missfall med lite the skulle ju vedervärdiga illegala abortkliniker i runt om i världen inte behöva finnas, eller hur? Tror du kan ta det helt lugnt... Skrattande{#emotions_dlg.flower}
    Ja, vet - det kändes fånigt, men också så typiskt, att sitta och dricka ett té som kan framkalla blödningar dagen före BIM.KaffeDrömmer
  • Primrose
    6barnsmamman skrev 2011-02-03 09:21:23 följande:
    Välkommen till tråden!Glad
    Primrose: jag funderar över det där med att dricka te, jag dricker mycket te, både grönt o rött, någon enstaka gång svart. Varför ville du inte dricka för mycket grönt? Alltså, om det hade nått med bebisverkstan att göra...Skrattande Det där med hibiskus visste inte jag!
    Grönt té innehåller nästan lika mycket koffein som svart té. Man ska helst inte dricka mer än 3-4 koppar om dagen. Det har ju en massa antioxidanter och trevligheter och sägs t o m kunna öka fertiliteten. Men det sägs också kunna försvåra för kroppen att ta upp folsyra.
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5