• Tjatte

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Tonårstjejer är nog en lite större utmaning om man ska tro på stereotypen - och minnas sig själv! Hua, jag tyckte min mamma var fruktansvärt töntig och pinsam. Vill ju inte alls ha den relationen med mina döttrar, men inser att det är ju stor risk för det. Jag ska prata lite med maken om hur han kan hjälpa till och stötta vår lilla preteen. Han är en fantastisk make och pappa men jag ser ibland hur han blir helt ställd av hennes hormonstormar. Han förstår dem inte och kräver istället omedelbar skärpning à la militärdisciplin och det är jag helt övertygad om är helt fel att gå. Han är uppfostrad av en yrkesmilitär och det märks ibland, men långt ifrån alltid. Det räcker med att jag frågar om han vill vara en likadan far som sin egen, så backar han direkt. Nä, man får nog ha lite distans, massor med tålamod och en stor portion humor för att fixa livet med tonårstjejer. Vi inser ju att vi kommer ha två tonårstjejer samtidigt som vi har en, potentiellt, trotsig 2-6 åring. Hur tänkte vi egentligen?


    Med allt detta sagt måste jag också ge credit till vår lilla tolvåring som är så involverad i denna graviditet och längtar så mycket efter sin nya lillasyster. Någon gång i veckan åker hon och hennes kompisar till vår närmaste galleria och går runt och tittar på kläder och smink, som tjejer gör. Hennes måndagspeng går åt fort, vill jag lova. Men om hon så bara har 20 kr kvar i plånboken så lägger hon den hellre på något till bebisen än på sig själv. Hjärta


    Smileymissbrukare
  • Tjatte
    Mysmamma70 skrev 2011-03-19 10:23:10 följande:
    Min femtonåring kan inte ens ha månadspeng än för hon kan inte hantera pengar... :-/

    Sonen som är fjorton är hur lugn som helst, förutom att han passade på att bli full på en fest för ett år sen när han var hos pappan. Men bakfyllan har tydligen avskräckt honom för han har inte gjort om det
    Hmm, är väl bästa sättet att lära sig, antar jag.
    Smileymissbrukare
  • Tjatte
    Mysmamma70 skrev 2011-03-19 12:07:53 följande:
    Ja, men man önskar ju en något senare debut än 12... :p
    :-O jaaa, verkligen!
    Smileymissbrukare
  • Tjatte
    Sarah f skrev 2011-03-22 07:52:53 följande:
    jag är i vecka 9 nu och jag är bara trött och förbannad hela tiden. Kräks inte, känner mig fet som en gris däremot... Och arg på min man...

    Jösses vad hormoner jäklas!
    Ja, första tiden är inte rolig. Hormonerna osar omkring en och tröttheten är katastrofal. Minns att mitt enda mål med dagen var att ta mig igenom den utan att somna på jobbet, för att sedan kunna somna i soffan före middagen. Det var ett fattigt liv, onekligen. För min del blev det bättre när jag fick Lergigan Comp mot illamåendet. Dels hjälpte det mot illamåendet och dels innehåller det koffein så jag blev mycket piggare. Det var toppen.
    Smileymissbrukare
  • Tjatte

    Vad roligt med plus i tråden! Grattis {#emotions_dlg.flower}

    På egofronten intet nytt. Jag sitter i soffan och lider . Eller sitter ute i solen och njuter .


    Smileymissbrukare
  • Tjatte
    MariaBCN skrev 2011-03-25 13:24:51 följande:
    Heeeeej ALLA!
    Har inte varit inne på evigheter...Rynkar på näsan Shame on me!!!
    Ska försöka läsa ikapp lite så snart som möjligt.

    Ser i listan att jag nu är nr 4 på tur!!! GULP!! BF 22:a April.

    Är nu ledig och förbereder mig så gott jag kan. Försöker vila, äta gott, tvätta bebiskläder, långpromenader längs stranden med hunden....Känns så lyxigt att kunna vara ledig en förhoppningsvis längre tid denna gång!
    Min första dotter föddes med snitt på BF, 14e April (säte) och min andra 3 veckor före BF (också med snitt), på kvällen direkt efter en full arbetsdag, så ingen vila hanns med.
    Denna gång blir det annorlunda och vi satsar även på att försöka oss på en "vanlig" förlossning. Har bytt klinik, till en Dr. som är positivt inställd till förlossning efter snitt, och som det ser ut nu, borde det gå vägen!
    Räknas dock som lite riskförlossning, så är inställd på att det kan sluta med snitt trots allt.

    Har STOR KULA, men mår annars toppen!!
    Längtar efter bebis NU!

    Kramar till er alla! 
    Kul att höra av dig! Egentligen ligger du nog två på listan för vi har inte hört av de som ligger ovanför mig på länge.

    Vad lyxigt det låter med strandpromenader . Ni har bergis riktig vår nu?
    Smileymissbrukare
  • Tjatte

    Stort grattis Happiness {#emotions_dlg.flower}.

    Kram till Mison och Drakkatten.

  • Tjatte

    Idag går jag in i v 39 och ligger därmed inom den statiska felmarginalen. Iofs räknar jag med att gå över med 6-7 dgr. Mentalt försöker jag ställa in mig på BF 20/11 men det är svårt att lura sin egen hjärna. Vill ju ha bebis nu!

    Ni som har hängt i tråden länge kanske minns att jag har rekordet i symtomletning kring BIM. Kan säga att jag är inte sämre på att leta symtom på stundande förlossning... Haha, jag driver mig själv till vansinne.

  • Tjatte
    Sarah f skrev 2011-03-28 17:39:22 följande:
    Hallå, var på första besöket idag. Förväntade mig an massa ståhej, men min barnmorska var cool och tyckte inte vi skulle göra VUL om jag inte absolut ville och vill ha nästa besök om en dryg månad. Alla tester var bra, så vi fick nästan snopet gå hem efter inskrivning. (GÖR man så mot gamla mammor?!)

    SKÖNT!  Vecka 9 och allt känns bra. Trött, förstoppad men bra!
    Skönt med cool BM. Hoppas det smittar av sig
    mariatösen skrev 2011-03-28 17:43:03 följande:
    Tror jag lagt ner verkstaden.....  Men läser lite då och då. Vill inte tappa bort er!
    Lycka till ni andra och grattis till alla som fått bra VUL och fina pluss! 
    Lyd ditt hjärta! Kanske det räcker med en liten paus? Kram!
    huldaskarin skrev 2011-03-29 07:20:56 följande:
    Jag tar Laktulos varje morgon och nu äntligen verkar magen komma igång ordentligt. Tänk att en skitsak ska vara så omständig  ;-D
    Ja, en sån skitsak kan verkligen påverka hela livet. Jag tar en smoothie spetsad med linfrön på kvällarna. Funkar fint.
    Bobelin skrev 2011-03-29 09:26:03 följande:
    Nu är jag förvirrad! Blödde bara lite igår på bim+3 och nu är det helt borta. Lite vita flytningar, inga tecken ens till beige, brunt eller någon blodsdroppe alls. Hade jättetydliga ÄL-smärtor för 18 dagar sedan och räknar bim efter det och är medveten om att det kan vara några dagar + eller -. Men fick tydligt ont i bröst och bröstvårtor 2 dagar efter ÄL och mer värk runt vänster äggstock och sedan foglossningsont och lite illamående, men testade neg på bim-3. Sedan poff försvann allt (utom värk i äggstock och mensvärk som kommer och går) och jag testade negativt på bim också. Fick mina vanliga mensfinnar på bim+1och blödning på bim+3.

    Någon som varit med om liknande efter MA och skrapning? Ska jag räkna denna lilla blödning som mens?
    Min mens har strulat de första 1-2 månaderna efter skrapningarna, utom första gången då jag blev gravid direkt efteråt. Jag hade nog räknat denna lilla blödning som mens om jag var du.
  • Tjatte
    Sarah f skrev 2011-03-29 14:58:36 följande:
    Jag känner mig trygg, men AVSKYR att känna mig fet. det är ett ganska stort problem, så det är vad jag
    Primrose skrev 2011-03-30 00:23:20 följande:
    Nej, då jag tar inte åt mig. Men det där med påklädningen (eller icke-klädningen ) är helt enkelt inte praktiskt genomförbart, eftersom barnen lämnas utomhus på morgonen på hans dagis. Han måste ha full mundering när vi kommer dit - och då vill han springa iväg och leka på en gång och skulle bli galen om jag tog in honom och började klä på honom igen. Vi åker kommunalt till dagis också  (sitter inte i en varm bil, eller så) - så han måste ha kläder på sig s a s. Det är inte mängden plagg som irriterar honom.

    För sonens del verkar det handla mycket om att han själv vill bestämma när man ska byta från en aktivitet till en annan, i hans takt. Jag "förvarnar" mycket innan saker ska ske, eftersom jag har märkt att han accepterar förändringen bättre då (även om han ändå protesterar vid påklädning). Tyvärr går det inte alltid att vänta in honom tills han känner sig redo. De är inte heller bra på dagis att t ex berätta ("förvarna") att jag kommer och hämtar snart (så gjorde de de första månaderna, men sedan har personal bytts ut och det har varit många vikarier). Men i dag gick hämtningen bra - den var inomhus och han hade blivit litet förvarnad.

    I går kväll fick han välja pjamas själv, och det gillade han.

    Jag har varit dålig i magen sedan i söndags, så jag befarar att även mitt ev. lilla embryo har fått ta för många duster.

    OT: I dag var jag, ÄNTLIGEN, hos sjukgymnastkliniken som jag blivit rekommenderad, men har fått vänta länge på att få en tid hos. Hon tyckte att jag absolut skulle röntga ryggen (och även bäckenet, eftersom hon misstänker något fel där). Jag fick veta att jag har en skolios (som går från skulderbladet ner till rumpan), minskade fotvalv (och behöver inlägg), superstel bröstrygg (det visste jag redan) och stel ländrygg och, troligen, något fel i bäckenet. Skönt att få höra litet konkreta saker om vad som kan orsaka mina stelhetsproblem (jag har ju haft ett 30-tal ryggskott t ex).
    stirrar mig blind på.
    Min man har inga barn sedan innan, så han är jätteuppspeedad. Jag vet ju vad som väntar och känner att det är väldigt skönt att inte vara orolig och  nervös över något. Det blir ju som det blir hur nu jag än gör, så länge jag inte utsätter bebben för dumma risker.

    Sex dryga månaders fettifett framför mig. Stön...
    Men det är ju inte fett du kommer samla på dig nu! Det är ju en gosig liten bebis .
    Primrose skrev 2011-03-30 00:23:20 följande:
    OT: I dag var jag, ÄNTLIGEN, hos sjukgymnastkliniken som jag blivit rekommenderad, men har fått vänta länge på att få en tid hos. Hon tyckte att jag absolut skulle röntga ryggen (och även bäckenet, eftersom hon misstänker något fel där). Jag fick veta att jag har en skolios (som går från skulderbladet ner till rumpan), minskade fotvalv (och behöver inlägg), superstel bröstrygg (det visste jag redan) och stel ländrygg och, troligen, något fel i bäckenet. Skönt att få höra litet konkreta saker om vad som kan orsaka mina stelhetsproblem (jag har ju haft ett 30-tal ryggskott t ex).
    Gosh, det var ju en hel del som inte var helt bra med din rygg men jag förstår om det känns skönt att få en diagnos. Det underlättar ju behandling, onekligen.
    bojji07 skrev 2011-03-30 10:57:08 följande:
    Hejhej, är inne och läser igen.

    Här hemma har vi i förrgår varit inne på förlossningen för att jag fått så otroligt mycket sammandragningar. Det visade sig att livmodertappen är lite förkortad och mjukare än den skulle vara i min graviditetslängd. Äter nu bricanyl och får inte lyfta något samt vila mycket. Hur lätt är det med två små varav en liten tjej på 16 månader hemma och en 3,5åring på dagis tre dagar i veckan. Som tur är har jag en underbar mamma som kommer  och hjälper mig under dagtid då hon kan.
    Ujuj, nu får du ta det lugnt - inga promenader till Outletbyn . Vilken snäll mamma! Jag vill att min mamma ska komma hem från Spanien och ta hand om mig också. Hon är också supersnäll och väldigt hjälpsam med barnen. Fattar bara inte vad hon tänkte när hon bokade en resa på fyra veckor precis innan mitt BF... Hur som helst, funkar Bricanylen bra för dig? Jag är jättekänslig för den och får hjärtklappning av minsta dos. Hoppas du slipper sånt.

    Ego: Jag börjar få mer och mer sammandragningar (smärtfria...) och bebisen verkar ha börjat borra sig nedåt. Det känns som knivar som skär i underlivet, svinont faktiskt. Jag kommer inte ihåg hur långt innan man känner sig så här. Ska jag behöva gå så här i 2-3 veckor till?
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5