• Tjatte

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Kalaskula skrev 2011-01-14 11:32:27 följande:
    Jag tror att vissa av BVC ssk inte är riktigt uppdateerade i det senaste som händer. Det kan bero på tidsbrist att de inte hinner utbildas ordentligt. Detta lider hela sjuksköterske kåren av. Läkarna är mycket bättre på att satsa på utbildning och vidareutbildning. Utbildning är en färskvara. Jag har varit narkosssk i ca 15 år och när jag får elever som går nu på utbildningen så kan de ibland mer än mig.
    Andra skälet till BCV ssk bristande kunskap kan också bero på att det var sedan de arbetade kliniskt.
    Jag menar att de skulle behöva arbeta på sjukhusen ibland i den "verkliga" världen.
    Sedan (högst personligt!) tror jag att som nybliven mamma är man rätt kritisk mot alla, man har läst något på internet eller hört något, hur vissa saker ska vara. Om nu inte BVC ssk håller med är hon plötsligt dålig. Hon har väl sett endel, och överreagerar inte, som vi nyblivna mammor gör.
    Kul att du vill bli BVC ssk, låter jätte kul, men måste du verkligen bli DSK först? Räcker det inte med barnssk?
    Ha det k
    Du har rätt i att ssk ofta är dåligt uppdaterade. Jag märker det bland mina äldre kollegor. De har stor klinisk erfarenhet, men de har dålig koll på den senaste forskningen och nya rön. Jag har ju väldigt liten erfarenhet, har bara jobbat som syrra i 18 mån, och vänder mig ju ofta till dem för råd och instruktioner men ofta slutar det i alla falll med att jag dubbelkollar det de säger. Vår BVC-syrra däremot har stenkoll och är verkligen uppdaterad, så jag hoppas att jag kan ha en som mentor när jag pluggar.

    Både DSK och barnvubben ger behörighet att jobba på BVC. Jag vill läsa till DSK för att den utbildningen är lite bredare, ger förskrivningsrätt och för att jag inte är 100 säker på att jag vill jobba enbart med barn. Min drömtjänst är att jobba kombinerat på DSK-mottagning och BVC. Har lite svårt att släppa åldringarna och deras bensår!
    FML
  • Tjatte

    Grattis Lovelli och välkommen till världen, lille Philip! Nalle


    FML
  • Tjatte
    Kjole skrev 2011-01-15 21:51:38 följande:
    jag fyller 41 nästa måndag- När doktorn pratade kändes det som om han pratade om någon 70 årig tant. JAg har tre friska barn födda 89 93 och 00. Längtar nu efter en sladdis. På kvinnokliniken beklagade dom bara och sa att eftersom vi hade barn sen tidigare så skulle troligtvis en utredning inte visa något. inte mycke till hjälp där inte..
    41 är väl ingen ålder! Beklagar dina MA, jag vet hur tröstlöst det känns. Om jag får komma med ett litet boktips kan jag nämna Den Lilla Sorgen av Anna Normelli och Olle Bergman, som har gett mig tröst när jag har gått igenom mina missfall.

    Finns det ingen privat gyn du kan vända dig till? Min erfarenhet är att de är betydligt mer välvilligt inställda till lite äldre kvinnor som vill ha barn. Inte en enda gång har jag känt mig gammal när jag gått hos min gyn, tvärtom snarare.
    FML
  • Tjatte

    Usch och fy, jag är en hemsk människa. Måste få skriva av mig mitt dåliga samvete. Yngsta dottern har en kompis hemma som jag inte gillar. Förstår inte hur en liten tjej på nio år kan vara så irriterande! Och inte förstår jag varför jag som vuxen har så svårt att ta det. Nä, jag blir sur och vrång. De är på mig hela tiden - gå upp och lek har jag lust att skrika. Förstår inte varför jag måste blandas in i allt när det gäller lilltjejen! Så här har det aldrig varit med äldsta tjejen och hennes kompisar. Blä.

    Ursäkta ego- och OT-inlägg. Var bara tvungen.

    /Surpuppan


    FML
  • Tjatte

    Men! Så skönt att höra att jag inte är ensam om att få spunk på barnens kompisar ibland! Jag gillar de flesta, men inte alla och framför inte den här tjejen. Otroligt krävande och gapig. Det roliga är att inte ens lilltjejen (måste nog sluta kalla henne det när lillasyster kommer...) verkar gilla henne särskilt mycket. När kompisen gick hem kommenterade E hennes uppförande och sa "hon är som Ove i Solsidan" Skrattande. Jag försvarade henne lite då, men kan hålla med om att tjejen inte vet när man ska backa. Båda döttrarna kommenterade flera saker hon sagt och gjort och tittade lite extra på mig, och jag inser att de läser mig som en öppen bok. De vet exakt vad jag inte gillar! Tack för pepp och stöd, alla!

    Schäfer - välkommen upp ur sängen!


    FML
  • Tjatte

    Kikar in en snabbis här i tråden. Har varit på körrep och behöver varva ner lite innan jag går och lägger mig. Hittar nidblödningar, stigande hcg-halter, nya trådmedlemmar, vagnsbeställningar och inkommande bebisar. Vilken himla bra kväll för FL:s härligaste tråd! {#emotions_dlg.flower}


    FML
  • Tjatte
    VildVittra skrev 2011-01-19 10:01:10 följande:
    Hur överlever man illamåendet då?
    Gick in i vecka 11 i går och mår så illa jag bara inte står ut.....har inte kräkts än men huuuuuuuuu!!

    Ska ned till "stan" i dag och köpa Postafen....hoppas de hjälper.

    Hur gör man ingefärste?

    Nån med nått annat tips.....detta "tar ned mig" snart...är så jobbigt och tar liksom udden av detta underbara att vara gravid.

    Mådde pyttelite illa med Nicholas i magen...med Bella var det värre men överkommligt...nu denna tredje gång är det PYTON!

    Allt luktar illa också...precis ALLT...min man håller på att få fnatt på mig....jaja

    *keep the eye on the PRICE!!!!!*
    Jag säger bara Lergigan Comp! It's da shit! Hjälpte mig enormt tidigare i denna graviditet. Postafen har dålig effekt och gör dig trött. Måste dock skrivas ut av läkare. Jag fick mina av gyndoktorn på MVC men husläkare kan också skriva ut det men ibland kan man behöva vara väldigt tydligt med vilket läkemedel det är man vill ha. Inte alla husläkare är tillräckligt insatta i grav. illamåendet. Lergigan Comp har god effekt mot illamåendet samt innehåller koffein så det hjälper även om trötthete. Kram och lycka till.
    FML
  • Tjatte
    mammastitch skrev 2011-01-19 12:28:44 följande:
    NicholasMamma : Fy vad jag lider med dig! Mådde illa med 1:an v 7-12 och nu v 6-14. Fruktansvärt! Låg i sängen och gjorde inte många knop. Det ENDA som hjälpte mig var Lergigan. Tyvärr bli man väldigt trött av dem och sover massor. Sen finns det Lergigan Comp som gör en lite piggare men tyvärr ofta ger hjärtklappning - jag hade det. Inte kul men bättre än att må konstant illa eller sova bort dagarna. Om du nu är i v 11 så kanske illamåendet försvinner snart, det brukar ge sig runt v 12.

    En fråga. är det farligt för barnet att jag är sjuk? Har haft feber i ca 1 vecka. Tagit alvedon för att hålla den nere men stunder på dygnet har den varit upp i 38,5. Vi var hos BM igår (fy på mig - smittade henne säkert) och lyssnade.Allt var bra men hur mycket kan de se/höra egentligen på barnets hjärtljud? Eller säger det en hel del om hur den lilla där inne mår?
    Vad synd att du fick hjärtklappning av Comp , för mig var de räddningen. Ang feber så är det inte farligt för barnet såvida du inte är i tidig graviditet. Däremot kanske du borde söka läkare om du haft feber i en vecka, kan vara något bakteriellt. En virusförkylning, t ex, ger sällan eller aldrig feber och OM det ger feber så varar det inte mer än någon dag. Kram och krya på dig.
    FML
  • Tjatte
    Teskedsmamman skrev 2011-01-19 13:27:58 följande:
    Inte nödvändigtvis, jag blir inte trött av postafén... men man bör testa en dag när det inte behövs vara aktiv hela dagen ifall man skulle bli trött

    Nej, det är sant, allt gäller inte alla. Trötthet är en vanlig biverkning, hade varit mer korrekt av mig att skriva.


    Puh, idag har inte varit en rolig dag. Jag sov superdåligt i natt och vaknade tidigt utan att kunna somna om. Iväg till BM när jag var som tröttast och bara ville somna om. Allt var fint med lilla bebisen, SF-kurvan har planat ut lite så jag kanske bara blir enorm och inte gigantisk . Men så ville hon prata lite förlossning med mig och det ville inte jag. Blev helt tårögd och bara känner att jag vill inte ens tänka på det. Jag har gjort ett planerat snitt som var jättelugnt och fint, men eftervården funkade inte alls. Jag fick ligga en natt på BB sen blev jag överflyttad till hotell-BB, nysnittad och med svår foglossning. Det var inte lätt och jag kände mig helt överkörd. När jag fick tvåan var jag förstföderska och den förlossningen började med en blödning. Jag låg inne på förlossningen i fyra dygn, med undantag för en natt på antenatalen. Första natten fick jag sova på fl-britsen men sen kom de på att jag kanske kunde fått en säng iaf. På tredje dygnet var jag helt knäckt och bad om snitt, men fick då höra att de inte kunde hålla på att snitta alla hysteriska kvinnor som kom till dem. Då fick jag en sovdos och fick sova (i en säng) på antenateln och så blev det igångsättning på morgonen efter. Det var ingen höjdarförlossning och needless to say är jag skiträdd nu. BM föreslog Aurora-samtal och jag tackade ja. Hoppas det ger något.

    Sen kom jag hem och tänkte vila en stund - då ringer det på dörren och lilltjejen står där storgråtandes! En kille har slagit och sparkat henne i skolan så hon rymde hem! Jaha, det var ju bara att ringa skolan och berätta att hon var här och sen åkte vi ner till skolan tillsammans för ett samtal med fröken. Killen och hans pappa var där också, och vi hade ett bra samtal. Tydligen hade han slagit henne igår också men då ville inte skolan involvera oss föräldrar i det, utan försöka hantera det själva. Det gillar jag inte, vill gärna bli uppringd om min dotter blir slagen - tycker faktiskt att det är en självklarhet. Men men... Det kröp fram att killen vill leka med Elise, men har lite svårt att uttrycka det. Det blir nog bra så småningom, han verkar rätt gullig lillkillen och pappan vettig han med.

    Nu är jag i alla fall helt slut! Hade jag varit form och inte led av sömnbrist hade det säkert inte varit hälften så jobbigt. Så nu ska jag försöka ta igen lite välbehövd vila.


    FML
  • Tjatte

    Hinner som vanligt inte in här på helgen när familjen är hemma, men nu kikar jag iaf in en snabbis. Kul med nya medlemmar i tråden, ni är hjärtligt välkomna. Tänk vilka härliga storfamiljer vi har här! Jag känner mig ytterst medelsvenssonsk med mina två barn med tre års mellanrum . Och Vi 4, vilket hemsk förlust ni gått igenom. Beklagar verkligen.

    Vad har jag missat? Någon som fått mens eller ÄL kanske? Ber om ursäkt i så fall.

    Ego: åkte in till stan igår med avsikten att köpa ett begagnat babyskydd. Nu hade inte butiken exakt den modellen jag ville ha inne men hade fabriksnya modeller med bältad bas på köpet, dessutom i en färg som matchar vår bil. Ja, ni fattar själva att vi kom hem med ett nytt babyskydd såklart. Maken muttrade ironiskt "oj, vad vi köper begagnat till nya bebisen". Uffa, jag är inte bra på det där med att vara ekonomisk.... Men jag har varit lite duktig också. Köpte en sån där vansinnigt onödig och dyr skötväska till halva priset på Campadre.se. Hade iofs planerat att inte köpa någon skötväska alls, men den här var ju i röd lack - med ett hjärta på! Kunde inte motstå . Nu har Campadre kampanj på åkpåsar! Det behöver jag ingen förrän nästa höst/vinter så jag har efter moget övervägande valt att inte slå till på en, trots att de är jättefina. *Stolt*


    FML
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5