• Dynah

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Mamsie skrev 2010-04-18 09:09:59 följande:
    Halllåååååh, sover ni eller??? *ställer fram kaffe, koffeinfritt kaffe och mineralvatten* Frukosten dröjer lite.. Jag har klottrat i trådenwww.familjeliv.se/Forum-1-32/m50636800.html Inlägg #132
    Jag var där innan dig och rekommenderade RR, skönt att veta att jag inte alltid snackar skit {#lang_emotions_laughing}.
  • Dynah
    Smytt skrev 2010-04-19 20:31:22 följande:
    KOLLADE JUST MIN MOBIL, JAG HAR FÅTT MESS FRÅN MILK... Hennes nät ligger nere och hon har rapport att komma med Floppan har fått en Ludvig idag, 3200 g tung o 51 cm lång.Å såna rapporter vill man ju gärna komma med STORA GRATTISKRAMAR TILL FLOPPAN!
    HURRA!!! {#lang_emotions_flower}
  • Dynah

    Mamsie - tycker det är för härligt att du äntligen plussat. Du har varit här inne sålänge och nött och blött och stöttat och samtidigt tycker jag det är underbart att mina tips funkade! (RR och mindre kaffe). Själv är jag helt under isen. Gallbesvären har eskalerat och idag hade jag ett anfall som får vilken förlossning som helst att framstå som rena barnleken. Vet inte vad jag kan göra åt saken, pratade med en sköterska i telefon som rekommenderade tabletter mot smärtlindring, men jag vill inte ens ha den där jävla smärtan....FAN OCKSÅ!

  • Dynah
    Teskedsmamman skrev 2010-04-20 19:07:36 följande:
    Men kan du inte få operation då? Eller var det du som var opererad redan?? Hade en kompis i okt05-tråden som opererades under graviditeten....Gallsten är HEMSKT, jag fick det efter Ian men det försvann efter 3-4 stora anfall... fast jag har 2 stenar kvar...
    Jag är opererad -99.
    Idag fick jag ett anfall några timmar efter lunch, hade inte ätit något speciellt alls...är rädd för att nu spelar det inte roll vad jag äter längre, får anfall ändå...så var det innan min operation -99.
    Ikväll drack jag en festis...känner av det nu...skit.{#lang_emotions_throwup}
  • Dynah
    Mamsie skrev 2010-04-20 20:22:51 följande:
    Dynah, vet du vad det beror på att man kan ha besvär av gallgångar fast gallblåsan är borta? Smärtlindring är väl inte fy skam? Eller missuppfattade jag dig? När man har bebisverkstad ska man låta bli NSAID - sv.wikipedia.org/wiki/NSAID Långa listan finns en bit ner på sidan. Dvs Paracetamol (Alvedon, Reliv mm) är helt ok, och vissa opioider och morfin. Hur är det med kramplösande mediciner? Vilka brukar man få vid gallbesvär?  *nyfiken som alltid*
    Sådär ja, åter fit for fight!
    Har sovit som en gnu, man blir trött av dessa anfall. Enligt sköterskan jag pratade med igår så kan man få besvär från gallgångarna efter operation, jag har dock aldrig märkt av det så mycket som nu...och vad jag förstår kan man inte göra något åt det alls...? Smärtlindring då och där är jag åter i moment 22.
    Sköterskan säger att det skriver läkare ut på min MVC, men sist jag träffade en läkare där hänvisade han direkt till kirurgakuten. Så det betyder att jag måste åka till akuten, och det lär jag ju knappast göra under ett anfall för då kan jag inte köra bil...känns märkligt. Jag funderar på att ringa specialistmödravården idag och höra vad de säger.
    Men hur kul är det att ta smärtlindring efter varje måltid??
    Det är väl främst kramplösande man brukar få utskrivet, innan jag opererade mig fick jag både morfin och citodon. Morfin gjorde mig bara pratglad, tyckte inte det hjälpte mot smärtan direkt. Citodon var perfekt, 2 såna och jag somnade direkt!
  • Dynah
    glimman2012 skrev 2010-04-21 11:08:14 följande:
    Dynah inte roligt med gallsten med dessa smärtor, jag har haft liknande och har fortfarande men inte gallsten tror jag..... tror att jag själv har funktionell dyspepsid men ska försöka få det utrett..... mina besvär blev ett h*ete i slutet av graviditeten, hade fruktansvärt ont och spydde som vet inte vad, som att ha maginfluensa varannan dag. Men efter ha läst att järntillskott kunde förvärra symtomen så har mina besvär minskat då jag slutade med dessa, kolla bara vad du kan göra för att kompensera det. det fanns även annat som kunde förvärra besvären kommer bara inte ihåg vad.
    Ska genast kolla upp vad det är!

    Jag har en läkartid idag kl 17.00. Hoppas han kan hjälpa mig att få hjälp, även om han inte är expert på området själv. Jag ska kräva det, sitta mellan stolarna är inte kul...
  • Dynah

    Var hos läkaren igår. Fick Dexofen utskriven, med orden: "Jag vet inte om denna smärtmedicin är den optimala vid gallbesvär och de kan dessutom i vissa fall förvärra smärtan". {#lang_emotions_surprised}
    Tror ni jag vågar använda dem då??! Knappast!
    Så det är fortfarande moment 22, vet ju faktiskt fortfarande inte vad jag ska göra när dessa anfall kommer, vet fortfarande inte hur jag ska undvika dem och vet inte med bestämdhet vad det är.
    Han tog prover (antagligen samma de tog på kirurgakuten när jag var där, de visade inget) och hänvisade mig till vårdcentralen för ett EKG. (antagligen för att utesluta att det är hjärtinfarkter jag har haft, har i såna fall överlevt minst 10 vid det här laget!)
    Hopplöst!{#lang_emotions_yell}
    Har dessutom fått veta att det sker en omorganisation på jobbet som innebär att min tjänst när jag är tillbaka från mammaledigheten är borta, och även lönepåslaget på 2000,- som tillhörde tjänsten...gissa vem som kommer att ha koll på jobbannonserna under mammaledigheten??!{#lang_emotions_demon}

  • Dynah
    hopp i livet skrev 2010-04-22 08:19:26 följande:
    God morgon!Dynah - Inte roligt! Vare sig smärtan eller jobbsituationen...
    Nä, just nu är jag mest förbannad, ska nog ringa tillbaka till läkaren och be om sjukskrivning halvtid, varför ska jag slava och stressa när jag inte måste, och absolut inte för en arbetsgivare med sådan här dålig personalpolitik....detta innebär för mig att jag inte har råd att gå ner på deltid när jag kommer tillbaka till jobbet, eftersom dom redan innan sänker min lön med 2000,- Jävla puckon!! {#lang_emotions_yell}
  • Dynah
    Mamsie skrev 2010-04-22 12:57:51 följande:
    Dynah, ta Dexofen och se om det hjälper! Antingen så blir det bättre och du har fått lindring, eller så i sällsynta fall så blir det värre vilket du lär märka. Men på det stora hela har du ju inte så mycket att förlora!!! (stackare ) Till er andra: Dexofen är totalt otänkbart om man tänker dricka ens lättöl inom två dygn efter tabletten eller ett dygn före tabletten. Den vanligaste biverkningen är nämligen att man helt slutar andas pga kombon med alkohol! Det är anledningen till att den tabletten kommer att dras in ganska snart. Varning för den alltså, för alla utom absolutister och gravida!!!
    Huvva, vilken biverkning! Det sa han ingenting om (inte för att han behöver men det innebär att dessa tabletter ska absolut gömmas för min destruktiva tonåring!!)
    Jag har massor att förlora, om det innebär att smärtorna blir värre för då DÖR jag. Ondare än jag hade sist är ju OMÖJLIGT att få, då svimmar man kanske i bästa fall.
  • Dynah
    sassa87 skrev 2010-04-22 13:08:21 följande:
    hej! tack  va kul med en till som är 46år. rsenrot vad är det för något? hur ska man ta dom?
    Jag tog Arctic Rosenroot...en om dagen. Det är naturläkemedel som gör en kåt & gravid {#lang_emotions_laughing}.
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5