• am76

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    Mamma Tes skrev 2010-02-20 21:34:56 följande:
    Enligt Marianne Reinthal i stenungsund som gjort detta på ca 2000 barn så har 97% blivit botade eller märkbart bättre. Det brukar krävas 6-7 behandlingar. Ni har hunnit med 3 st och dom kostar 250/gång. Vad otäckt med din pappa!! Har aldrig hört talas om att akupunktur gett skador. Usch! Vart sattes nålarna på honom?
    Åh det är ju superbra resultat! Hoppas er bebis blir hjälp av detta!

    Nålarna sattes på fötterna när han fick skadan i ena benet.
  • am76

    Jag är lycklig så länge vi slipper kolik känns underbart alltsammans.

    Timon äter med 2 h mellanrum så visst är man lite trött själv men vad sjutton vet ju att det kommer en tid nån gång längre fram då man får sova lite mer.  

  • am76

    *Gäsp*, tror min lilleman försöker öka matproduktionen igen, han ville äta / ha mig som napp varje timma inatt.

    Att jag ändå snabbt var på benen halvsju när 3-åringen ville upp måste bero på att jag tagit mig i kragen o börjat träna! Perfekt när jag ändå inte går ut än (pga kylan + barnen varit så sjuka). Varannan dag cyklar jag på motionscykeln och gör såna övningar kroppen pallar med. Är riktigt nöjd och väldigt glad att det gått smärtfritt, har trots allt inte tagit en promenad sen september pga foglossningen. Vi har utmanat varann, mannen och jag så det blir av, ska va i form till sommaren! 5-6 kg har jag kvar till vikt före graviditet, längtar efter andra kläder än mysbyxor! 

    Ni som är ute med era små nu i kylan, vad har de på sig, hur är vagnen bäddad? Nån som har One Tree hill åkpåse, vad har bebisen på sig inne i den? Tycker det är riktigt svårt med kläder och åkpåsen är ju väldigt varm i sig.

  • am76
    ErikaR skrev 2010-02-23 11:52:52 följande:
    Det är jättesvårt att klä dem tycker jag. De blir så himla varma. Men vi har en teutonia åkpåse (speciellt tillverkad för spädbarn). Sedan har hon en overall (ej så tjock) och tillsist skyddet över liggkorgen. Mössa + luva ifrån overallen har hon med. Det tror jag räcker, hon känns trots allt jättevarm när man tar av henne när man kommer hem.
    Jag var ute på en promenad idag (vilket underbart väder!) och hade på bebisen samma som du skrev. Det var aldrig sånt här snöväder med dottern så man blir helt ställd vad man ska ha på dom små.

    Hälsade på Teas dagis, massor av sjuka barn med hosta så nä tack väntar med att ta henne dit så vi inte får hem RS-viruset en gång till . Nu blir det till att försöka aktivera sig med nåt varje dag så hon inte klättrar på väggarna... Längtar till våren så man kan besöka öppna förskolan med båda barnen, nu skulle jag inte våga pga alla baciller.  
  • am76

    Här i centrum finns bara en öppen förskola "Spira", som tyvärr (förstås) är superpopulär. Hände många ggr att man fick vända i dörren när jag kom med Tea för 3 år sen, segt när man äntligen tagit sig ut efter alla månader hemma med kolikbebis, man fick helt enkelt inte plats. Hoppas de har syskongrupp i vår .

  • am76

    Vi ska oxå ha dop av ren tradition i den kyrkan som vi tillhör här. Har inte bokat än men tror det blir i april. Har varit på en namngivning och var riktigt fint det också, men gäller att ha nån som kan hålla tal osv - det hade dom och det var superfint!

    Minns inte vad förra dopet gick på men inte så farligt, vi hyrde lokal av kyrkan och beställde färdiga tårtor.

  • am76
    Peos Mamma skrev 2010-02-23 18:10:29 följande:
    när peo var liten bodde vi i kärra....där var det ÖF varje dag 9-13.....olika saker varje dag......tex lunch promenad babyöppet o lite annat....där var mycket folk men aldrig fullt......nu bor jag i olofstorp och här finns ÖF 3 dagar i veckan....ska testa babyöppet i morron här tänkte jag......sedan har kyrkan lite olika aktiviteter oxå 4 dagar i veckan....
    Lät ju jätte bra, jag ska kolla upp kyrkans aktivitetet det var ett bra tips!

    Kom på nu att det i alla fall förr förra året jobbade ! en person med "mammapromenader" i Linnéstaden... tror tjänsten drogs in men att gruppen fortsatte själva. Jag kommer sikta in mig på att promenera 8.an i Skatås  varje vecka så snart man fått ihop en vardag - dvs jag kan ha stora tjejen på dagis några timmar.
  • am76
    Cupcaken skrev 2010-02-23 22:40:58 följande:
    Sitter och funderar här....Felicia ligger ju aldrig vaken för sig själv och är tyst. Är hon vaken så måste jag alltid aktivera henne genom att bära runt på henne eller sitta och sjunga, prata med henne annars gråter hon. Jag kan aldrig lämna henne ensam i babysitter utan att sitta bredvid så hon hör mig. Så om hon inte äter eller sover så är hon mest ledsen om vi inte är där och aktiverar henne. Har ni andra det också så? Att ni verkligen inte hinner med någonting förutom att mata och pyssla med bebisen?
    Yepp precis så är det . Sen är Timon mer gnällig på kvällarna nu, stackars mannen som inte ser den goa bebisen så mycket... Började med sempers droppar nu i hopp om förbättring. Igår lyckades vi få honom att ha nappen i munnen 10 minuter, genast helt nöjd o glad, får fortsätta öva ikväll.
  • am76

    Jag ska på efterkontroll när det gått 8 veckor, ska sätta in kopparspiral igen. Gör knipövningar varje dag men känns inte lika "bra" som sist, Hostar jag så läcker jag bläh hoppas det blir bättre. Hur är det för er? Denna bebis var ju större så kanske tar längre tid. Kniper ni varje dag? Hur känns framfall Virre85? Vad är det egentligen och vad gör man åt det?

  • am76
    Cupcaken skrev 2010-02-25 18:01:36 följande:
    Tjopp jag igen!Måste bara fråga er när ni börjar med rutiner på era bebisar?Är lite inne på att börja strukturera upp dagarna lite här så Felicia får lite längre sammanhängande nattsömn ...imorrn är hon ju trots allt 5 veckor och idag äter hon och sover helt olika tider vilket rubbar mkt nattsömnen...
    Jag tänker inte alls på rutiner än, är bara så väldigt glad att bebisen mår bra, äter, växer, sover, är vaken. Så länge jag slipper flera timmars nattvak i ett sträck är det helt okej för mig. 

    Vet av erfarenhet att det är väldigt svårt att få längre sammanhängande nattsömn, dottern sov 6 h i ett sträck först vid 1 års ålder när hon fick eget rum. Då hade vi även testat Anna Wahlgrens metod oxå - usch o fy men efter 3 dgr lärde hon sig somna själv. 

    Barn som ammas sover ju generellt färre timmar i ett sträck så kanske blir det mer sömn när de börjar äta annat än mammasmjölk.  

    Berätta gärna hur du inför rutiner *nyfiken*.  
Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden