• am76

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    Cupcaken skrev 2010-03-30 16:07:01 följande:
    Vilken kyrka ska ni ha dopet i? Vi har bokat 22e maj i Örgrytes gamla kyrka, men vi har dock ingen lokalen ännu, ska ni hyra lokal eller ska ni ha det hemma? Vi kommer vara runt 40 personer.Ang önskemål så har jag iiingen aaaning. Har inte kommit så långt.Idag har vi varit på 2 mån kollen hos BVC, 60.5cm (49cm) lång och väger 5608g (2930g) Så lillskrutten växer på i snabbt tempo.Blää vad Eklandagatan e seeeg att gå uppför
    Hehe ja tack o lov behöver man inte gå heeela backen upp, Carlanderska ligger bra till i mitten ! Stora tjejen, hon växer oxå på snabbt! Hur går det med amningen, räcker mjölken för dig nu / hjälpte det att dricka mer ?

    Vi ska ha dopet i den som är närmast oss: Vasakyrkan - hade där sist oxå. Nu var det dock supersvårt att få tid, därför blir det först i maj, och deras lokal var bokad varje datum vi kunde så jag fick boka en annan lokal som ska ligga alldeles nära kyrkan. Sist var vi ca 40, blir nog samma nu oxå, lokalen jag bokade rymmer 40-45 ej mer sa de, kostar 1500 kr att hyra - vet inte om man får hyra den även vid dop o annan kyrka, maila mig om du vill ha tfn-numret för att fråga.
  • am76
    Skruttis1979 skrev 2010-03-30 21:06:57 följande:
    När vi döpte Elma så hade vi gjort en önskelista på butik Liten Karin i Haga. Då kunde folk gå dit och se vår lista och köpa från den. Helt perfekt att göra så!!! Då får man vad man vill och man gör det lätt för folk också.Vi hade bl.a. önskat oss;gunghäst, pussel, träinstrument, lära-gå-vagn, böcker, "boken om mig", bokstäver att sätta på dörren, en liten stol som det stod Elma på.
    det var en bra idé!

    Nu med barn nr 2 har man ju det mesta som 2:an kan låna av 1:an - gunghäst, massvis med pussel, böcker, mängder av leksaker osv jag ska försöka komma på nåt mer personligt att önska till just honom.
  • am76

    Min plutt skulle oxå kunna sova längre vissa nätter men jag är tvungen att väcka honom efter max 4 timmar - annars sprängs tuttarna *s*.

    Här rasar inte vikten direkt heller ca 4-5 kg kvar.

  • am76

    Nejdå jag är så glad det funkar med amning, och 4 h sömn i ett svep är fantastiskt! det räcker gott o väl, jobbigare när han äter varje timme *s*. Han tar inte flaska så det är inget alternativ att pumpa ut eller ge ersättning. Killen är jätte stor så förstår att han behöver påfyllning dygnet runt ...

  • am76

    Hoppas vädret blir fint i påsk, så himla skönt med lediga dagar för hela familjen!

    Var ute o shoppade i Haga nu, blev färglada bodysuits till Timon från Villervalla .  Min stora bebis ryms inte i Teas kläder alls så blir mycket nytt för honom nu.

    Glad påsk allihop!

  • am76

    Min våg står oxå väldigt still, trodde den gått sönder men nixpix.  + 4 kg fortfarande men jag äter som en häst,,, har aldrig varit såhär hungrig i hela mitt liv... äter massor med mat, har inget sug efter godis & onyttigheter som under graviditeten tack o lov, så håller tummarna att det "löser sig" lagom till sommaren detta här. Föder ju ändå en pojk på nästan 8 kg ... 

    Läste att det är ok att gå ner 0,5 kg i veckan när man ammar men nu har jag stått still många veckor trots motion minst 3 ggr i veckan så kilorna verkar sitta där de sitter. Känns mest tråkigt att inte komma i jeansen, längtar (och vägrar köpa nytt då känns det somman gett upp).

     

     

  • am76
    Cupcaken skrev 2010-04-06 22:19:58 följande:
    Jo, jag ammar ännu så det kanske är det. Brukar gå ut 3 ggr i veckan 1 timme promenad.Jag har aldrig tidigare haft problem med att gå ner i vikt så därav att jag är orolig över min ämnesomsättning. Eller så är det rent av så att amningen gör att jag inte kan rubba fettet. Men suuuurt är det
    Värt o kolla upp sköldkörteln, den kan ju ha fått en "störning" av graviditet, inte ovanligt.
  • am76

    Jippiii !!! Har stirrat mig blind på vågen - testade mina jeans och jag kommer ju i dom nu även fast vågen visar samma som sist jag testade kläderna! Så nog har träningen hjälpt! Oinevoine hur ska man bli av med degen på magen nu då - där extrakilorna mest sitter - situps är ju sååå tråkigt och det gör så ont i mina ljumskar.

    Vet inte om BM kan fixa ämnesomsättningsprov - min gissning är dock nej. Jag hade ringt VC.

  • am76
    Cupcaken skrev 2010-04-07 13:24:05 följande:
    stå med lättböjda knän, rak i ryggen, sträck ut händerna framför dig och lås de i varandra sen svingar du till höger och vänster, så överkroppen fäljer med 45 grader så det drar i magen...det! Det gör susen för magen
    det ska jag testa !

    Är det några i tråden som vill powerwalka med barnvagn? Jag kommer börja gå i Skatås minst en gång i veckan ca kl 09:45 efter dagislämning. Går alltid "åttan" som är barnvagnsvänlig o inte så kuperad .
  • am76
    Cupcaken skrev 2010-04-07 15:25:01 följande:
    09:45? är du tokig, då sover jag och Felicia som bäst Duktig du är iaf!!
    *s*

    Här går vi alltid upp 06:30 vardagar, helger sover jag max till 08:30 - när sambon tar barnen . Man hinner mycket när man är uppe så tidigt .  
  • am76

    o förresten, detta är sovmorgon för mig, när jag jobbar börjar jag jobba 06:45 och får gå strax efter 05 om jag ska hinna med frukost o det bästa av allt läsa tidningen ifred.

  • am76

    En underbar dag men lite trist väder håller med! 

    Vaknade 05:00 helt utvilad efter 7 h sömn i ett svep (!) - för första gången på ett år. Jag väckte Timon som fick äta som sedan sov vidare till 07:00 . Lämning av Tea på dagis 09:00 och sen bilen till skogen, motionsrunda på 5 km. Mår som en prinsessa ! Lovar mig själv att aldrig aldrig glömma hur bra man mår av att röra på sig. Foglossning var verkligen big hell - .

  • am76

    Ja visst är det underbart väder, vad lycklig man blir! Har varit ute på lekplatser 2 h, hoppas stora tjejen ska vila om en stund, då blir det kaffe på balkongen för mig  ....

    Såg det är baby barn mässa denna helgen ,,, hmm behöver ingenting men går jag dit lära man ju komma hem med nåt mindre nödvändigt. Nån som ska dit?

  • am76

    Ja RS borde klinga av nu men under påsk var det dessvärre överfullt av rosslande barn på Östra, har kompis som va där med sin 8 veckors bebis.

    Oj har de så bra priser på mässan på barnkläder - hmm man kanske ska dit en sväng på söndag ändå är ju 3 min från mig så jag kan nog lämna min plutt hemma en stund ändå.

    Hoppas detta vädret fortsätter - såå underbart med sol och värme ! 

  • am76

    Jag har en riktig bajsbebis, han gör det 4-7 ggr om dagen... det gjorde tösen också. Men har hört att det är helt normalt med massa bajs & inget bajs när man ammar, vet oxå en som inte gjorde det på 20 dagar (!)

    Underbart väder! Hurra vågen rör på sig, så nån nytta har allt promerande, 3 kg kvar nu bara !

Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden