• am76

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    Peos Mamma skrev 2010-03-14 20:00:43 följande:
    Villka märken har du testat? Jag använder MAM ultivent.....funkat toppen på både Peo och Nellie....Peo vet jag att jag försökte med den gamla vanliga nappflaskan med smal bas på nappen.....och det funkade aldrig...men Ultivent nappen är bredare nertill...Ang Jeans så har jag fått köpa nya med inte för att de gamla var för små utan för att de var förstora...*S*...Jag väger nu 8 kg mindre än jag gjorde när jag blev gravid....
    åh vad kul att få köpa nya kläder av den anledningen !

    Vi har testat med en massa nappflaskesorter inte just Mam dock... han blir helt tokig när vi försöker "lura" honom, tårarna sprutar och han slutar inte skrika i första taget så jag får nog acceptera det, min tid kommer sen, vet ju att det går väldigt fort ändå, vips börjar de med smakportioner och går över till riktig mat.
  • am76

    Gäsp vad trött och sliten man känner sig vissa dgr! Imorse var jag helt "död" när barnen ville upp 06:30 som vanligt... Ändå får jag sova mer nu än tidigare - lustigt att man då är tröttare ...

    Timon verkar oxå mycket mättare nu, han nöjer sig med att äta från en tutte på nätterna och har änligen börjat sova 3-4 h nattetid i ett svep .

    Jippi hittade extra tyg till babysittern på nätet nu, så svårt att tvätta den o få torr den då den används så flitigt. Jag lyckas inte få Timon o somna nån annanstans än i den på dagarna. Powernap är nåt han praktiserar, sova 5 minuter, pigg igen. 

    Va duktiga ni är Virre o Peosmamma! Härligt att se resultat! Här motioneras det på motionscykeln hemma 3 ggr i veckan & så går jag barnvagnspromenad när stora tjejen är på dagis - ändå händer inget med vikten just nu men men det kommer väl snart hoppas jag!   

  • am76
    Mamma Tes skrev 2010-03-17 04:25:10 följande:
    Nu har vi varit hos läkaren med lillan www.tesansblogg.blogg.se
    Vad skönt att läkaren lyssnade på er och hoppas allt snart blir bättre!!!

    Som jag skrev en gång innan så blev allt mycket bättre för oss först då Tea började äta gröt och smakportioner mat vid 4 månader - det blev precis som om tarmarna äntligen läkte sig eller vad det nu var för fel. Hon har inga allergier så det var inget sånt som spökade.

    Hur räknar man Flisans ålder då hon är född tidigare, när får hon börja med smakportioner?

    Känner igen det där att folk knappt tror en - att de skriker så mycket - men det är ju inte såå konstigt, jag träffade knappt nåt folk alls den tiden annat än min familj, orkade inte då hon skrek jämt vad man än gjorde inte ens vagnen dög så var inne jämt, träffade man nån så hörde jag inte vad folk sa så det gav jag snabbt upp. Till skillnad från er så skrek hon dock på vartenda BVC besök, oftast från start till slut så de visste hur vi hade det, ändå inga råd eller tips som hjälpte oss iaf.

    Kram!
  • am76

    Jippii äntligen rör sig vågen, 4,6 kg kvar till startvikt före graviditet imorse !

  • am76

    Sömnen varierar jätte mycket hos oss! I lördags när vi var ute mycket sov Timon nästan hela dagen, så jag hann bli bekymrad, vaken kanske 5 timmar allt som allt på hela dygnet. Sen andra dagar är han vaken hela dagen *gäsp* 06:30-22 med powernaps på 5-10 minuter några gånger. Så visst är det olika! Samma med maten, gäsp, inatt har jag ammat 23+01+03+04+05+06 nu slumrade han till igen 07:05 så det är väldans olika ...  

    Förresten har Flisan en babsitter? Vi fick paus i Teas gallskrik genom att lyfta babysittern och gunga den i luften om du förstår vad jag menar, alltså lyfta fram där tåna är, bak är den fortfarande i marken. Gunga i luften liksom. En kollega berättade att deras kolikbebis endast lugnade sig genom att de la honom i ett lakan och tog tag på varsin sida och gungade lakanet mellan sig.

    När Tea började äta var hon inte särskilt stadig, minns att hon satt lutad i babysittern ett bra tag och vi matade henne där innan hon satt i barnstol vid bordet. Då för 3 år sen så rekommenderades ju amning i 4 månader och nu säger de 6 månader. Våran dåvarande sköterksa sa att det var bättre att börja med maten vid 4 månader för att barn i regel är mer nyfikna då än vid 6 månader. Tänk vad allt förändras och vad olika alla säger. Min kusin i Finland fick börja ge sin son kokt potatis vid 3 månader för att han skulle bli mätt, så nog finns det variationer på allt.

  • am76
    Mamma Tes skrev 2010-03-18 14:51:47 följande:
    Vi använder sempers magdroppar och vi har även använt minifom, utan resultat. Dock så kör vi på med magdropparna ändå. Felicia är fortfarande som en nu bebis, som förbytt fast åt det braiga hållet. Jag njuter och är så lycklig. Det tror jag hon är också
    Underbart håller tummarna för att det fortsätter så!
  • am76

    Oj vad era bebisar sover mycket! Timon är en riktigt piggelin och ett mavrak ... ammade varje timma mellan 01-07 då han ville upp. Går vi inte upp på morgonen blir han såå arg så til slut går man ju upp. Upp 07 idag och än har han inte somnat.

    Hänger knappt med i utvecklingen, för 2 v snurrade han från mage till rygg, trodde det var en slump - men nu gör han det varje gång så verkar ha lärt sig 8 veckor idag. Usch det går nästan för fort alltsammans!

  • am76

    Förresten - hur känner ni nu - vill ni ha en bebis till sen/när?

    Jag trodde 2 skulle räcka men för tillfället skulle jag vilja ha en till om 3 år, gärna en flicka till om man får önska. Men vi får se, mannen är rätt nöjd men han har iaf inte sagt NEJ heller så det är ju skönt .

  • am76

    Ja rulla kan han men inte suga på nappflaska *s* - vi får se hur det går imorn när jag lämnar hemmet för 1:a gången, då jag ska gå på Kent konserten. Om han vägrar äta får mannen sonika ta bilen dit så ammar jag i bilen utanför.

  • am76

    Halleluja nu har det hänt, Timon sov 6 underbara timmar isträck inatt 21-03 underbart! Typiskt dock att dottern vaknade flera ggr och ropade på mig men men har det hänt en gång kan det hända igen... Han har "tuttat" en gång i timmen de senaste två nätterna så nu måste han fått igång gräddproduktion i mjölkfabriken när han kunde sova så bra !

    Ni som tror att mjölken sinar - har bebisarna fått suga på så ofta de vill så det hålls igång eller har ni mer matat efter klockan?

Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden