Inlägg från: PennyJenny |Visa alla inlägg
  • PennyJenny

    Vi som har prematura sammandragningar

    Lana skrev 2010-06-21 09:08:52 följande:
    pennyjenny,ja och bara det är ju positivt.det hade jag med som ett mål,då den räknades som bebis istället.
    Åh va mysigt men synd det inte blir av :-/ vart skulle ni gjort köns UL?
    vi gjorde vårt 4d på emmaultraljudkliniken.
    Vi bokade först 3/4D på Emmakliniken i Malmö. Men så ville svärmor så gärna följa med så vi bokade om uppe i Göteborg på emmakliniken. Men... jaja... nu blir det inget :(
  • PennyJenny
    060810 skrev 2010-06-21 09:12:08 följande:
    PennyJenny:
    När jag väntade min son och fick kraftiga värkar i v. 25 och ringde csk så sa dem:
    Vi kan inte göra något i denna veckan. Får du missfall nu får du åka till Lund.

    Så sök inte csk förrän v. 27 tidigast, händer något innan dess så åk till Lund!
    Jag glömmer aldrig den hemska läkaren som sa så till mig. Som tur var slutade värkarna och han stannade till 38+2 eller 3. Jag har sen dess vägrat söka på csk tidigare än v. 27 så fort jag tillhört förlossningen.
    Åååh du, jag LOVAR!!! Jag VÄGRAR csk om det inte gäller livet alltså. Vid minsta oro längre fram kommer vi åka till Lund direkt :)
  • PennyJenny
    060810 skrev 2010-06-21 09:40:43 följande:
    PennyJenny:
    Bra! Blir så arg när jag tänker på det.. Det var precis innan jul som det började och dottern var hemma och ingen barnvakt nära.. Jag var nära att åka till Lund med ambulans, men det gav med sig efter 2 timmar med 3 min mellan värkarna.. fy fan så ont jag hade o så orolig jag var... Sent på kvällen var det med..

    Ringde förresten Lund idag och den 12 juli ska jag på tillväxt ultraljud där.
    Ska även ställa de mot väggen lite för den usla behandling jag fått!
    Läser man på deras hemsida så låter allt så fint med krishjälp, psykolog, träff med barnläkare mm... Inte ett skit har de erbjudit mig! Så jag ska skälla lite + att jag ska kräva ctg övervakning 1 gång i veckan + flödesmätnings ul. Sånt som normalt görs på de som väntar ett barn med samma fel som mitt... Men på mig görs inget sånt!! FAN blir så arg!!
    Grrrr.... Sjukvården i ett nötskal? Man måste vara frisk för att vara "sjuk" (förstå mig rätt i detta nu) för att bli behandlad korrekt. Så känner iaf jag det. Skriker man inte och gapar om saker och ting händer inte ett skit. Riktigt uselt, jag håller med dig! Har också hamnat mellan stolarna när det gäller allting. Vi fick t ex ingen hjälp alls när vår son dog mer än från sjukhusprästen, resten fick vi ordna själva.
  • PennyJenny
    mariamamman skrev 2010-06-21 11:13:27 följande:
    Idag ska jag på cervix- och placentakontroll, är skiträdd! Vill att de ska säga att det är oförändrat sedan förra kontrollen, eller ännu hellre att det ska se bättre ut idag än förra gången. Är så rädd för att cervix ska vara ännu mer förkottad eller ännu värre öppnat sig.

    Går ni andra på era kontroller själva? Eller har ni någon med, man eller sambo eller så? Jag går själv men hade gärna velat ha min man med men han jobbar.
    De andra graviditeterna har jag nästan alltid gått själv eller så har mamma varit med. Men nu kommer sambon vara med vid alla cervixkontroller, iaf fram tills vi är på säkra veckor. Sist vi var inne blev vi totalt ihjälskrämda och då var jag vääääldigt glad att sambon var med! Är livrädd numera för dessa undersökningar :(   Lycka till idag!!
  • PennyJenny
    mariamamman skrev 2010-06-21 11:33:55 följande:
    Fler än jag som går på kontrollerna själv då... Ser det dåligt ut idag så ringer jag mannen så får han komma in har han lovat, vi bor i en liten stad och det tar bara 5 min från hans jobb till sjukhuset.
    Vilken vecka är du i?
  • PennyJenny
    mariamamman skrev 2010-06-21 12:19:32 följande:
    Penny-Jenny: jag är 19+3 idag.
    Okej, du får ursäkta mitt dåliga minne, men vi är ju några st som hänger här inne nu :) Hör av dig hur det gick sen. Jag håller tummarna!!
  • PennyJenny
    mariamamman skrev 2010-06-21 12:26:13 följande:
    Mitt minne är inte heller bra ;) Inte lätt att hålla redan på alla som sagt. Du är en vecka längre än jag är har jag för mig?
    Japp, lite drygt. Är i v20+4 idag.
  • PennyJenny

    MiSchoOo: Åh, men guud vad mkt hemskheter du har varit med om. Man blir ju alldeles mörkrädd :( Förstår verkligen att du är livrädd denna gången, men du... jag tror det kommer gå jättebra!! Vad skönt att du har en bra läkare på din sida, det är guld värt!

    Många kramar

  • PennyJenny
    Demyra skrev 2010-06-21 17:38:19 följande:
    Nu måste jag fråga er tjejer om råd!!

    Fick för en halv timme sedan såna där jätte onda sd igen, låg på soffan och vilade och måste borra huvudet in i dynan för att det tog så ont, dom fortsatte med 10 min mellanrum, Var i duschen som hjälpte lite men tog fortfarande lite ont och fick diarre. Har oxå tagit 2 panadol.
    Just nu känns det som det lugnat ner sig lite. Är i vecka 32+4
    Ska man ringa in eller ska man avvakta??
    Jag tycker absolut du kan ringa in och rådfråga!
  • PennyJenny
    Mari80 skrev 2010-06-22 08:03:41 följande:
    God morgon....

    Dags för läkarbesök idag!!!! Är ju i v 34+0 så det känns ju inte lika nervöst då man vet man är i bra vecka men det är ändå spännande att få reda på hur cervix är....

    Haft jätte mycket SD nu i två dagar, tyd 4-5 i timmen så det har varit lite kämpigt....

    Hoppas alla får en bra dag.....
    Grattis till alla veckor, vad härligt!!

    Jag ska oxå på läkarbesök idag, men är jättenervös :/ Blääää! Hoppas verkligen man får goda nyheter.
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar