Inlägg från: PennyJenny |Visa alla inlägg
  • PennyJenny

    Vi som har prematura sammandragningar

    mariamamman skrev 2010-07-05 12:19:38 följande:
    Håller helt med om att gyn/kvinnokliniken känns som missfallsavdelninen! Jag har legat på gyn vid mina tre missfall och vill absolut inte bli inlagd där idag nu när jag har kommit såhär 'långt' ändå. Kommer tjata mig till en plats på förlossningen om jag inte blir hemsläppt!
    Hoppas du slipper bli inlagd!!
    Kavi81 skrev 2010-07-05 13:16:55 följande:
    PennyJenny:
    Men hur kan din läkare veta säkert att bebis inte ska komma? Är du inte öppen? Eller har du tappen kvar? Mig gav de ju sprutor i v. 21+5 trots att jag hade 3 cm tapp kvar, hård och sluten! Men de sa inget om tillväxthämning, känns ju lite skumt att de gör så olika, ska kolla med dem imorgon på ronden för man blir ju lite orolig när man läser vad din läkare sa.
    Förresten, säger din läkare att cerklaget hjälper även om du har sd? Eller har du inga sd nu?
    Det är lite det jag också menar. Jag sa att tänk om han kommer bara hipp som happ då?! Men han menade på det att just nu är det så tidigt och ger vi kortison nu så slutar bebisen själv tillverka kortison och det kan "ställa till det" om jag blir stoppad i förlossningen och sen kommer igång senare igen. Fattar faktiskt inte heller resonemanget riktigt. DOCK sa han att OM de ser någon som helst indikation på att en förlossning kan starta (jag börjar få mer sd, blöder eller liknande) kommer de dirkekt ge kortison men inte "utifall att" så att säga. Kanske ligger det nåt i det för 2 av mina 3 barn (de två jag fick kortison med) var faktiskt tillväxthämmade när de föddes!
     
    Jag har sd men eftersom jag var helt öppen och hinnan buktade ut så var det en ren chansning. Går på bricanyl nu men har inte jättemkt sd, hade egentligen inte farligt många innan heller så jag lider även av försvagad cervix.  Hade inte cerklaget satts så hade han fötts i v21+0 ca...
  • PennyJenny

    Shit, mitt inlägg blev rätt rörigt ser jag :) Blir så när man ska skriva fort för man får kramp i armarna av att ligga och skriva ;)

  • PennyJenny
    mariamamman skrev 2010-07-05 19:33:11 följande:
    Nyss hemkommen från sjukhuset. Cervix 31 mm med pyttelite tunnellering vid krystning, ingen tunnellering då jag bara låg stilla utan att anstränga mig. Fortfarande placenta previa, såg en blödning som en svart skugga under moderkakan, men han ville inte spekulera så mycket varför blödningen fanns där när jag inte blöder nu eller har gjort på några veckor.
    Jag fick iallafall gå hem igen, och han ska ringa mig imorgon för diskussion angående flytt till Lund på fredag då jag är 22+0.
    Är helt slut i huvudet nu, så mycket tankar. Skriver mer när jag lagt sonen.
    Tycker du kan vara rätt lugn faktiskt :) 31 mm är väl helt okej mått längd? Min har aldrig varit mer än max 35 mm. Lycka till :)
  • PennyJenny
    mariamamman skrev 2010-07-06 09:24:27 följande:
    Godmorgon.

    PennyJenny: Jag önskar jag kunde känna mig lugn, men det är så jobigt at få olika svar av olika läkare hela tiden. Vet ju inte vem man ska tro på till slut.

    Jag har fått tid till läkare imorgon igen för koll, litar inte helt på den bedömningen jag fick igår. Ringde min bm nyss och hon tyckte också det lät konstigt, hon ska va med imorgon när jag träffar läkaren så kan hon också se och ställa frågor, gillar henne hon är bra och bryr sig. Det som är jobbigt är att man får träffa olika läkare hela tiden, just nu är 'min' läkare på semester i 5 veckor.
    Håller med dig, man blir verkligen förvirrad!! Hoppas ändå att måttet stämde, för då tycker jag (som lekman!) att det låter rätt bra. Jag hade inte blivit orolig vid 31 mm tapp, men det är jag det... Det är så himla lätt för mig som sitter brevid att säga så, det är ju helt annat när man är i sitsen själv, jag vet ju det.

    Själv vet jag inte när jag får kolla min "tapp" om nåt ens är kvar eller hur cerklaget sitter :(  Känns sådär kan jag säga!
  • PennyJenny
    2små2stora skrev 2010-07-06 12:07:14 följande:
    Kunde de inte säga något på ronden idag?
    Ingen rond här idag :(  Kom dock en bm från avd jag väntar på att få komma till (så fort ett enkelrum blir ledigt!) och lyssnade på hjärtat och pratade lite. Kommer bli skönt att få flytta upp dit, för som hon sa där uppe har de ju andra kunskaper om gravida än dom har här (KK-avd). Längtar tills jag får komma upp dit, förhoppningsvis blir det i dagarna. Rummet jag skulle få blev tyvärr inställt idag då tjejen som har det fått problem av nåt slag och det får man ju ha förståelse för. Det går ju ingen nöd på mig här heller, sambon har sovit här hela tiden t ex och kommer få sova hos mig även på nya avd. Känns tryggt!!
  • PennyJenny
    mariamamman skrev 2010-07-07 11:01:33 följande:
    Har fått reda på att min livmoder är hjärtformad. Barnet ligger på vänster sida där det finns störst plats för honom. Det är tydligen därför som jag har mest ont på vänster sida och att jag ser sned ut på magen (stor på vänster sida och tom/platt på höger sida). Skumt! Men det innebär tydligen inga större problem för barnet och mig, mer än att det finns ökad risk för att barnet måste förlösas med snitt pga att det inte finns plats för honom att vända sig rätt (ska ju ändå ha snitt pga placenta previa) + att det är en lite ökad risk att föda för tidigt (den risken fanns ju ändå pga uvi:erna och cervixpåverkan). Fått Dexofen utskrivet att ta när jag har som ondast. Cervix var iallafall sluten och 34 mm lång! Ska på ny kontroll 1 aug.
    Skönt att höra att allt ändå ser så bra ut :) Kommer gå bra detta! Kram
  • PennyJenny
    Kavi81 skrev 2010-07-07 19:33:20 följande:
    060810 skrev 2010-07-07 09:09:43 följande:
    Tjejen är igång igen nu. Har nog haft 2 sovdagar eller nåt, för nu på morgonen har hon rört sig några gånger och jag kan slappna av igen! :)
    Har haft några bråkiga sd i natt, men de kommer oregelbundet och det är skönt det.
    Sover gör jag knappt längre... 3 timmar per natt blir det som regel och det väldigt utspritt.. Fler som sover dåligt??

     Ja sömnen är väl inte på topp. sd, kissnödig typ varannan timme, bebisar som skriker och så ligger förpssningen ovanför mitt rum så jag vaknar då och då av desperata skrik! Usch! Men nu är det nästa tomt på min avdelning så denna natt blir kanske lugn!


    Kan du inte få öronproppar? Det har jag fått här som är jättebra. Såna där som man kan forma efter sitt eget öra så man knappt hör ett smack! :)
  • PennyJenny
    Tjoho, 23 fulla veckor idag Äntligen är mitt första riktiga mål på denna mardrömsväg!!! Det trodde jag aldrig i v18 när livmoderhalsen började utplånas :) Hoppas innerligt på minst 3-4 veckor till iaf.
  • PennyJenny
    2små2stora skrev 2010-07-08 09:21:21 följande:
    Härligt

    Jag är på 27+0 idag så nu slipper jag åka till Uppsala om det skulle sätta igång Igår kväll krävdes det 2 st bricanyltabletter för att få stopp på sammandragningarna  
    Härligt :) Önskar jag kommer så långt oxå! Hoppas dina sd lagt sig igen.
  • PennyJenny
    jmynt skrev 2010-07-08 10:27:55 följande:
    God förmiddag!!! Idag vägrade jag gå upp och ta morgonpasset med dottern och till min förvåning gjorde sambon det utan att gnälla. Kontrollen igår var inte nån höjdare tappen var bara 26mm nu så den har blivit8mm kortare på bara två veckor, och så detta jävla tryck neråt, det gör så ont och känns som om det skulle vara dags när som hellst. Natten var inte heller kul, först massa halsbränna sen kissnödig sen kom sambon hem, då fick jag massa onda sd tog bricanyl, innan de började verka han sambon somna och börja snarka, så jag gick o la mig på soffan och då började bricanylen sätta in så då kunde jag inte sova för alla de trevliga biverkningarna. Sen har bebis levt loppan hela morgonen så jag har bara sovit små stunder åt gången.

    Är verkligen livrädd att det ska bli tidigare än med dottern, är så rädd att hamna på neo. känns inte kul alls, vi har ju så långt dit så jag kommer inte att få träffa dottern varje dag och det känns hemskt.

    Dock fick jag ett litet gjädjande desked av sambon nu på morgonen, han hade fått in ett exta jobb som han var tvungen att göra idag och hade bestämt att pengarna han fick för det skulle jag få, visserligen bara 500 men min ullaredskassa växer sakta men säkert, hade tänkt att jag skulle ha med i all fall 2000
    Vad roligt att din sambo tänker lite mer på dig! Hoppas det håller i sig :) Trist med tappen bara, försök ta det liiite lugnt om du kan - annars är ju risken att du får bebis snart :o)
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar