Inlägg från: PennyJenny |Visa alla inlägg
  • PennyJenny

    Vi som har prematura sammandragningar

    jmynt skrev 2010-07-08 12:00:55 följande:
    Har en lite fråga till er som ärter bricanyl. Blir ni också grymt illamående och kraftlösa av dem, för det blir jag.
    Nix, inget jag känner igen alls. Blir mest skakig bara.

    ....................................

    I em blev det både VUL, UL och TUL för min del - allt på en gång :o) Cerklaget verkar sitta där det ska, mer än så förstod jag inte då dr inte sa så mkt. TUL var också bra, liten ligger på 545 gram vilket är -1% i vikt. UL av livmodern förstod jag inte heller mig på så mkt. Han kollade defekten men jag får fråga min andra dr vad han sagt till honom, förstod som sagt inte så mkt av det ytterst lilla han yppade. Ikväll blir det flytt upp till avd  44 för oförlösta :) Tjehoo!
  • PennyJenny
    Kavi81 skrev 2010-07-08 19:48:59 följande:

    PennyJenny: härligt med flytten! Nu är du på rätt avd! Har de sagt något om hur länge de tror att du kommer gå? Kommer du att få vara kvar på sjukhuset även om du kommer uppåt v. 30 eller finns det chans att du får åka hem? Till mig sa läkarna förra gången (då jag öppnat mig) att de räknade med några dagar, max en vecka till, och detta fortsatte de sedan att säga... men det gick till v. 36+5 vilket ju var ett mirakel, hoppas så att du oxå får uppleva det miraklet - och jag oxå en gång till Glad.

     


    Jag ska stanna här tills förlossningen :( Ev blir det liiiite permis men då jag har 11 mil hem blir det nog inte aktuellt troligtvis. Har ju högriskgraviditet x flera så det blir att sikta in sig på 9 veckor i sängen här :( Känns inte jättekul, saknar mina andra barn nåt oehört och snart flyttar sambon ut för här kostar det 250:- per dygn för honom att sova, blir liiite mycket pengar :(
  • PennyJenny
    Bohman skrev 2010-07-10 07:21:56 följande:
    Men hjälp!!
    Ja det var dyrt, han får vara hos dig till sent på kvällen o sedan tidigt på morgonen.
    Ja, fast grejen är att vi har 11 mil enkel resa hem... Så det är lite svårt att lösa :(  Som tur är har jag min bror och hans tjej ca 20 min härifrån och han får sova där om han vill.
  • PennyJenny
    Kavi81 skrev 2010-07-10 12:36:41 följande:
    Idag går jag in i v. 26!! Jippie!! Ska fira med att beställa något riktigt gott till kvällen, personal beställer alltid mat på helgerna och då brukar jag få vara med Solig

    PennyJenny: har du flyttat nu? Har du enkelrum och dator och tv och sånt så du kan fördriva tiden? Vad jobbigt att ni bor så långt ifrån sjukhuset! Tur att din man kan bo hos din bror ibland men man måste ju åka hem ibland oxå! När kan du bli flyttad till ett sjukhus som ligger närmare tror du? På mitt sjukhus tar de tex barn från v. 26 så nu vet jag att jag blir kvar här medan tidigare låg jag ju i Uppsala, ca 20 mil härifrån, det var jobbigt, då blev det inga besök alls!

    Under min förra grav var min man hos mig varje kväll på sjukhuset men nu med lille sonen funkar det ju inte, känner att sonen måste få en "riktig" sommar, allt är ju så upp och ned för honom ändå med mamma först sängliggandes och sen på sjukhus. Hat gått två månader nu och nu är han jättepappig, men det är en stor tröst när man ligger här att veta att de har det så bra tillsammans och gör roliga saker, även om det är jobbigt att inte träffas så mkt, nu har de varit i stugan igen 4 dagar och kommer hem först på måndag, längtar så Glad! Men vi har planerat så att min  man kan ta ut sin semester i höst, 2 dagar i veckan hela hösten så då får vi mycket tid tillsammans hela familjen då! Då har man iaf något att se fram emot Glad
    Underbart!! Fira ordentligt Jag har flyttat, flyttade för ett par dagar sedan. Här går det upp och ner. Det är enormt jobbigt att bara ligga, ligga och ligga, är inne på min femte vecka nu och jag blir stundtals helt galen faktiskt. Är så trött på att titta på tv, surfa och läsa att jag kan kräkas. Samtidigt känns det så himla dumt att klaga, för jag vill ju inte att liten ska komma på många veckor till! Verkligen inte!  Känns det igen? ;)

    Kramar
  • PennyJenny
    t0va skrev 2010-07-10 12:46:22 följande:
    Och nu ska jag ringa och tjata om det behövs på att få komma in på koll, vaknade med mycket mensvärk och har haft det hela förmiddagen ihop med flera smärsamma sammandragingar och andra som inte gör ont. Hoppades på förstoppning för det kändes som om jag behövde skita villket ju gick men det ger sig inte. 

    Sambon vandrar runt och packar väskan, hade den halvpackad. Så försöker jag få i mig frukost så jag slipper svimma sen.  
    Lycka till!!
  • PennyJenny
    Kavi81 skrev 2010-07-10 19:11:19 följande:
    Känner precis likadant!! Det är så skönt att få klaga lite till er som förstår och som dessutom förstår att man ju samtidigt är villig att uthärda allt bara bebisen föds frisk men man måstë ju få klaga ibland... men får dåloigt samvete varje gång jag tänker att det är jobbigt att ligga, för varje vecka jag ligger slipper ju min bebis en vecka i kuvös... nu ligger jag bara och hoppas hoppas hoppas att undersökningen på måndag ska visa att min tapp blivit så lång att jag får åka hem, även om det bara är för några veckor! Fattar inte hur jag fixade 11 veckor i sängen på sjukhuset förra gången, men man har ju inget val när man är mitt i det.
     
    Skönt att höra man inte är ensam! Har ju oxå legat såhär förut. Med 1:an låg jag från v15-28, med 2:an sjukhus v23-28 (plus massor av vila hemma!) med 3:an vila hemma och så nu.... 5 veckors sängläge än så länge... Så man kan ju detta vid det här laget. Är bara sååå jobbigt när man har barn hemma :( Nu är de lyckligtvis så "stora" att man kan förklara läget och de kan bo hos sin pappa utan problem men ändå.... Känner mig helt usel :( Och man saknar dom så mycket!! Håller tummarna för dig på måndag, tror du får komma hem
    t0va skrev 2010-07-10 19:45:25 följande:
    Pratade med förlossningen och de tyckte som jag att vi avvaktade lite, alvedonen och duschen hjälpte så smärtan gav med sig men jag hade sammandranignar så de tyckte jag skulle gå och lägga mig. Jag somnade till och har sen legat i soffan ett par timmar, nu känns det "normalt" igen, dvs. bara sammandragningar när jag går men inte i vila och inga som gör ont. 

    De var så förstående och jättetrevliga, får jag ont igen eller är orolig så ska vi ringa igen och komma in. Känns så bra. Ska fortsätta vila så får vi se, är i 33+4 idag och 34+0 så stoppar de inte om det kommer igång sa dem så det känns lite som om det är upp till bebisen nu, hoppas han vill vara kvar några veckor till.

    Fast min det skulle inte förvåna om det snart är pågång. Vi packade väskan idag och ska köpa mat åt sambon och lägga i frysen så vi har med när det är dax sen. För då är det mesta klart, sambon hämtade mina nya tensplattor också så jag har ett paket med oanvända att ha.  
    Skönt att höra att det lugnat sig :)
  • PennyJenny
    t0va skrev 2010-07-10 21:35:50 följande:
    Ni som ränner in och ut på sjukan, om man får bricanylsprutor och kortison för lugnmognaden är det vanliga sprutor man får då eller är det i kateter i armen? 

    Jag har sprutfobi som jag visserligen gått i terapi för så det är mycket bättre, fixar att ha slang i armen och ta blodprover men vanliga sprutor är så ångestframkallande. Bara så jag vet vad som väntar om det behövs.  
    Bricanyl har jag fått i både tablettform, injektionsform och droppform. Så det är väldigt olika beroende på hur dr bedömer det hela!
  • PennyJenny
    Bohman skrev 2010-07-11 09:36:07 följande:
    Idag går jag in i v.31.
    Har lagt in magbilder på min blogg.
    gissa gärna vad ni tror det är?!

    Min äldsta ängel skulle ha fyllt 5år idag.
    Det är exakt 5år idag som han föddes
    Helt sjukt.....
    Mitt internet vill inte godkänna din adress :( Vet inte varför!

    *kramar om* Vet att årsdagarna alltid känns... Min ängel skulle varit 4,5 år nu. Inte klokt vad tiden går...
  • PennyJenny

    Hej girls

    Känner mig lite ledsen idag. Dels var det sambons sista natt här, så nu blir jag ganska mkt ensam. Dels verkar läkarna undanhålla viss information ang min livmoderdefekt. Hade en ny dr idag som sa att jag ska fundera på om jag vill steriliseras under snittet för jag utsätter mig för livsfara under graviditeten. Okej.... Sådär lät det inte innan min undersökning, då kunde jag ju upp och hoppa och kanske t om få gå på permis om några veckor. Nu är det inget sånt alls. Han sa även nåt om att det "buktar ut" och jag förstod det som att det var livmoderväggen.

    Känner mig ledsen och orolig. Är rädd att förlora bebis. Rädd för att jag ska dö om nåt händer för som han sa, det kommer bli snabba ryck om det händer nåt. Är rädd för en massa saker just nu och så ska sambon snart åka hem också :( Skit är vad det är idag :( Inga k-sprutor heller förrens jag blöder, sipprar vatten eller har regelbundna sd.

  • PennyJenny
    Annizsj skrev 2010-07-11 15:19:23 följande:
    Hej där! KOmmer ifrån bf-november tråd som du var aktiv i innan du ¨åkte in. ALla undrar o är oroliga för dig där. Vi hoppas innerligt att allting ska gå bra nu! du får gärna skriva i våran tråd igen....om du orkar och vill? Många kramar Anna
    Vad söta ni är :) Kommer säkert inom snart. Har inte orkat innan då vi inte ens visste om min bebis skulle få en chans till liv eller ej. Jag hittar säkert tillbaka till tråden igen om jag ff är gravid om ett par-tre veckor :) Hoppas allt är fint med er alla!
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar