Inlägg från: PennyJenny |Visa alla inlägg
  • PennyJenny

    Vi som har prematura sammandragningar

    060810 skrev 2010-06-18 20:51:19 följande:
    Skönt att det är fler som hatar att va stilla...
    Är ensam hemma hela helgen med så inte mkt att göra heller.. Bara ligga på soffan o jäsa o försöka ta det lugnt... men fan det skriker i kroppen på mig att jag vill upp och röra mig!!
    Jaja får se hur det blir med den saken...
    Hatar oxå det så detta sängläge är döden för mig. Jag är ärligt talat ganska deprimerad just nu, gråter för ingenting och känner mig totalt värdelös. Dock får jag bita ihop nu några veckor till och hoppas att lilla liten stannar kvar där inne. Just nu försöker jag bara fokusera på det, men stundtals blir jag galen!! Guuud vad jag längtar efter att få plocka, städa, vara ute och bara få åka iväg och handla hahahaha :)
  • PennyJenny
    Happyme skrev 2010-06-19 07:30:14 följande:
    Jag har tid för TUL på tisdag, inte för att bebis eller min bebismage verkar liten men för att den lilla har haft en ganska läskigt lugn period senaste veckan. Läkaren tyckte det var bästa att kolla då hon misstänker att jag ev hade ngn infektion när jag var så dålig o låg inlagd. jaha, är det inte sd man ska oroa sig för så är det ngt annat. Jag vill ju NJUTA!
    Usch då låter ju inget vidare. Lycka till!
    Bohman skrev 2010-06-19 09:31:33 följande:
    Idag ska jag på bröllop *wiiiiie*
    har bunkrat upp med kryckor, alvedon och bricanyl.
    nu ska detta hålla hela dagen!!
    ♥(¯`°•.¸ ♥ www.mammabohman.blogg.se ♥¸.•°´¯)♥
    ´Härligt, ha så trevligt!
  • PennyJenny

    Idag är min kropp skittrist. Massor av sd som kommer... Har tagit en bricanyl, hjälper inte den får vi åka in :(

    Är jätterädd, vad händer om man kommer in i v20+2? Försöker man ens stoppa en ev förlossning eller får "naturen ha sin gång"?


    VILL INTE Gråter

  • PennyJenny
    Mari80 skrev 2010-06-19 17:58:34 följande:
    Speciell dag idag; är i samma vecka som min äldsta dotter föddes i.... 33 + 4 !!!!!!!

    Känns som en stoooor vinst efter att ha kämpat hålla bebis kvar i magen sedan v 21 + 0....

    Så trots massa massa massa SD och smärtor idag känns det härligt =)
    ÅÅÅH, jag blir så glad av såna här inlägg :)) Precis vad jag  behöver höra, ligger här med sd och är i v20+2 idag. Vad gjorde dom med dig när du hade sd sådär tidigt? hade du påverkad tapp?
    MariaOMarkus skrev 2010-06-19 17:45:16 följande:
    har oxå en massa Sd idag men ska träffa läkaren på tisdag..får hoppas allt ser bra ut..men så fort jag rör mig så blir magen hård..väldigt jobbigt
    Malou - Mi amor - Mi vida - BF 10-10-10
    ska oxå till dr på tisdag, är jättenervös.... lycka till!
    t0va skrev 2010-06-19 18:18:00 följande:
    Hur går det pennyjenny?
    Tack, jag hänger kvar hemma. Inte tagit mer bricanyl och inte haft någon sd på 3 timmar, skriver numera upp dom.... HOPPAS det håller sig lugnt nu
  • PennyJenny
    Mari80 skrev 2010-06-20 08:12:00 följande:
    Pennyjenny: Hade cervix på 2 cm (gått från 4 cm på tre veckor). Samt börjat öppna mig innifrån (funneling). Blev ordinerad vila hemma, om inte SD lugnade sig (vilket de gjorde) hade jag blivit inlagd. Ny kontroll senare visade att tappen blivit 2,7 cm och sen höll den sig stabil.
    Okej, precis som jag då :o) Ska på ny mätning i Lund på tisd, hoppas det är status quo då...
  • PennyJenny
    060810 skrev 2010-06-20 10:56:46 följande:
    Håller vi tummarna stenhårt för!!! :)
    Jag har det bra idag. Bara 2 sd om jag känt av sen jag vaknade kl 6... Men jag vaknade av en sd vilket inte var så kul...
    Gott att höra. Har inte haft någon kraftig sd sedan halv fyra igår em Är såååå glad!!! Hoppas det håller i sig idag så jag slipper ta bricanyl idag åtminstone.
  • PennyJenny
    kg8 skrev 2010-06-20 12:56:20 följande:

    Va roligt för er där sammandragningarna är färre idag! Skönt med sådana dagar, man behöver dom!

    Jag var hos min barnmorska i fredags som tyckte att allt såg toppen ut, hon tyckte att jag kunde börja leva som vanligt igen och sluta oroa mig, så jag studsade hem, gladare än på väldigt väldigt länge!
    Hon sa att om det var så att mina sammandragningar skulle påverkat så att bebisen skulle komma tidigare så skulle den ha kommit vid det här laget. Så nu tyckte hon att det bara var min kropp som skulle säga ifrån när det var dags att ta det lungt.
     Men nu måste jag fråga om något, det kanske är en väl äcklig o privat fråga, så är ni känsliga så får ni sluta läsa nu
    Så inatt så hade jag o min man lite mys för första gången sen jag var i vecka 10 tror jag... Men jag blev supernojig inatt, men fick inte sådär jättemycket sammandragningar, lite mensvärk men inget värre. Men imorse när jag gick upp så lossnade en liten bit av vad som måste vart slemproppen, men rätt mycket blod i. Den såg precis ut som slemproppen som lossnade vid min förra förlossning, men mycket mindre. I storlek som en nagel kanske.
    Hade inte brytt mig om det inte vart för att den var blodig... Måste jag oroa mig nu eller? Jag känner mig rätt lugn efter som jag inte har några värkar. Det måste ju inte betyda att förlossningen är på G?


    Åh, goa nyheter du fått Gud, tänk om man nånsin får höra dom orden?? Det känns inte så... :(  Det låter ut som det är slemproppen som börjat lossna tycker jag. ¨Sådär var det på mig också i flera dagar innan förlossningen startade i v34+6 nu sist.

    .........................

    Annars kan ni få skjuta mig i huvudet för jag är sååå korkad!!! Har läst i flera timmar om vattenavgång och förlorade barn i v20-24. Smart va? INTE.... Jag borde ju läsa solskenshistorier och få hopp, ändå dras man till dessa sorgliga, smärtsamma historier som man själv är livrädd för att råka ut för (igen).

    ...............
  • PennyJenny
    Lana skrev 2010-06-20 17:43:35 följande:
    PennyJenny,vart bor du?

    Vi har varit i Malmö i helgen och tatt det lugnt. Dock har jag mått så strange,hela jag har mått annorlunda.i kroppen,sd allt har varit annorlunda.helt skummt. hoppas dock att det inte betyder något än,men from lördag nästa vecka så
    Bor i norra skåne, i närheten av Krstd :) Du då?

    Åh, Malmö där var vi för några veckor sedan. Bodde på hotell och bara njööööööt :)
  • PennyJenny
    MiScHoOo skrev 2010-06-21 02:31:58 följande:
    vilken fin tråd.

    jag har läst lite,
    har 3 sena missfall bakom mig och gravid och har cerklage denna gången och jag öppnade mig 1,5 cm innefrån och var inlagd ska tillägga att jag även hade urinvägsinfektion och fick en behandling med antibiotika samt bricanyl sprutor nu är jag hemma igen efter att jag har stängt mig igen och jag har även har fått bricanyl tab 7,5mg som jag ska ta för mina sammandragningar, jag är bara i vecka 17+6 önskar att komma till vecka 24 och önskar att ni alla får ett levande barn väldigt snart
    Välkommen till en toppentråd!! Vad sorgligt att höra om dina sena mf Har själv också förlorat ett barn men pga annan orsak och vet hur smärtsamt det är. Är det ok om jag frågar dig vilka veckor dina mf skedde? På mig misstänker de nämligen försvagad livmoderhals och jag var nere i Lund för 10 dagar sedan för bedömning om cerklage, men de tyckte inte det skulle sättas. Är nu jätteorolig att det ska hända nåt och ligger i strikt sängläge. Skönt att du fått cerklage insatt nu iaf, jag har hört massor av solskenshistorier som slutat lyckligt efter de fått det insatt :)
    Lana skrev 2010-06-20 22:12:47 följande:
    pennyjenny, ja jag gillar Malmö.allt finns så nära,jag bor i gbg skärgård och det är ju minst 40min om vi ska nån annan stans typ. Nä jag tänkte mest på när du skrev om när de stoppar förlossningar.det är som någon sa olika från sjukhus till sjukhus.De gånger jag ringde in till östra innan v.22+0 så sa de att det gör inget,inget alls.men det är ju toppen att du inte bor här då men jag tycker du borde ringa dem och fråga,just så du känner dig trygg.det kan j utrigga sd om man är orolig eller stressar.så ring till ditt sjukhus och fråga.hoppas jag ient skrämde dig ville ändå vara ärlig.
    Det är ingen fara, jag vet att många sjukhus inte gör nåt vid v22. På csk där jag går sa dom att de ibland försöker i Lund, dit jag ska imorgon, men att de aldrig lyckats rädda någon då. Har v24 som mitt första riktiga mål men v22 känns bara bra rent mentalt för då är min bebis en bebis i sjukhusvärlden och bara inte ett foster. Hamnar på förlossningen istället för kvinnokliniken om jag t ex får värkar.
    Vackra Gbg!! Vi skulle upp ditt nästa helg, men eftersom jag har sängläge blir det inget med det :( Skulle gjort köns-ulj och haft lite långweekend. Min sambo är från Götet nämligen.
  • PennyJenny

    Den senila flyttar fram listan  Baby Ni som är nya, skriv gärna in er!

    Juni
    Fröken sol - 22 Juni
    Giraffen och Tiger - 26 juni

    Juli
    Noemi - 8 Juli
    Lana - 16 Juli

    Augusti
    Mari80 - 2 Augusti
    Demyra - 11 Augusti
    jd_sr79 - 11 Augusti
    Jmynt - 18 Augusti

    September
    Schnappi i magen - 3 september (snitt i mitten av augusti)
    Bohman - 18 september
    Icka76 - 19 September (snitt 2 veckor innan)
    Happyme - 22 September
    Arkeologitjejen - 30 September

    Oktober
    3busfrön - 6 Oktober
    MariaOMarkus -10 Oktober
    Kavi81 - 15 Oktober

    November
    PennyJenny - 3 November (planerat snitt ca 3-4 veckor innan)

    December

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar