Inlägg från: Gersemi |Visa alla inlägg
  • Gersemi

    Vi som har prematura sammandragningar

    SofiaochJonas: Stooort grattis Ja, jag kan bara säga att det lätt blir så att man öppnar sig SNABBT om man haft en massa prematura värkar. Jag födde första på 54 minuter och idag när vi var på 'förlossningsbildspel' med föräldragruppen så sa de att 'det är bra om man är uppe och går under öppningsskedet, även då man är helt öppen'... Hade jag gjort det hade bebis blivit skjuten ur mig och rakt ner i golvet... Strongt att köra själv MIn sambo har inte heller körkort, men å andra sidan har vi ingen bil heller, så det blr taxi oavsett.

    LOved: Jag blir också jättepåverkad av Bricanyl Har inga rekommendationer (oj vad det lät proffsigt då...) mer än att försöka tänka på målet, att fokusera på vad som helst annat än stressen bricanylet innebär.

    Kram!

  • Gersemi

    Pilea: Har du klarat dig förbi v 35 kanske det är okej att ge sig in i nån affär? Det är ju inte längre farligt om bebis ksulle komma *tjohoo!*

    Själv är jag måttligt glad idag, har fått den där förbenade diarrén igen. Jätteirriterande! Fattar inte vad det beror på, men jag överväger starkt att köpa såna där bebis-våt-tvättservetter att torka mig med, är lite... irriterad... i huden bak... Allt är svullet så det inte längre 'finns' ngn mellangård Ja, jag är ju svullen fram med, troligen pga sd.

    Idag är det dessutom föräldragrupp, känner att jag inte orkar, men det är jättenyttigt för sambon att gå dit, och om jag går så kan jag ju fråga min BM. Världsproblem...

    Kram på er!

  • Gersemi

    Hej alla goa

    Är så vansinnig trött, men tänkte bara tala om att mina toalettproblem troligen beror på någon magåkomma, var till doktorn och fick medicin Ska avvakta två veckor och se om det blivit någon förändring. Hoppas!!!

    Även jag känner att jag kommer att gå tills jag är fullgången, men kanske inte just 40 veckor. Vet ju (pga vår ängel) att jag blir igångsatt om jag ber om det. Och det kommer jag nog att göra om jag närmar mig 40 veckor

    Stor kram!

  • Gersemi

    Helena: Hm, du vet att städfnatt ibland är ett tecken på att det håller på att sätta igång va?

    Grattis till er som nu är officiellt fullgångna

    Jag visste om att det var sommartid nu, och eftersom jag skulle iväg på en träff med ett gäng änglamammor såg jag till att kolla att mobilen skulle ställa om själv. Vilket den såklart inte gjorde :-/ Fast det gjorde inte så mycket, för kompisen som jag skulle samåka med hade glömt allt om sommartid

  • Gersemi

    Hej tjejer

    Stora kramar till er alla, över lag verkar det ju som att vi alla kommit ur den värsta riskzonen Skönt att kunna känna sig lugnare och -för vissa av oss -få röra på sig igen!

    Jag har lagt ner det där med att ligga i soffan hela dagen. Alltså, jag anstränger mig inte just, utan gör lättare grejer. Idag har jag t ex vunnit kampen över gardinerna! Har en liten paus nu, sen ska längd nr 5 av 6 strykas och hängas upp Å så har jag ätit på Bishop med sambon, och druckit en alkoholfri öl Helt okej tillvaro!

    De senaste dagarna har vi tapetserat och målat om sovrummet, lagt golv, monterat upp spjälsäng, satt upp hyllor i badrummet och flyttat ut byran till förmån för skötbordet. Vad det lider ska det också komma upp lite hyllor i vardagsrummet, men det måste jag fixa ett vattupass för.

    Min gravidnojja verkar vara boandet Men det är en rätt trevlig grej, tycker jag. Man blir inte tjock av det, och så blir det fint hemma

  • Gersemi

    Jag har som tur är inte så svåra sd längre, men det är klart att vissa dagar är det bara att lägga sig och vila. Sova middag gör jag varje dag, iaf de dagar då jag inte får sova tills jag vaknar självmant. Idag vaknade jag vid lunch! Brukar bli bra dagar då.

    Sen är det ju otroligt skönt att kunna göra något, man blir inte lika mentalt trött. Att dessutom själv kunna avgöra när och vad som ska göras, hur länge osv, det underlättar det med. En annan sak som underlättar är att min yngsta son fyller 8 i år, så det är ju liksom inte lika mycket spring där.

    Jag njuter fullt ut av denna lite lättare period

    En annan sak, förlossning. Jag går ju på samtal, och på torsdag ska jag ha bestämt mig för hur jag vill föda. Om jag går till v 37+0, vill säga. Det är bara tre veckor dit. Har vägt för och emot, jämfört igångsättning med att vänta ut att det startar naturligt. Jag får välja helt själv. Men jag vet inte. Känner mig inte redo att föda än. Funderar på att säga att jag vill försöka vänta ut det, men att om jag inte orkar, eller om jag går över tiden, så får de sätta igång mig. Vad tror ni om det? Kan man säga så? Känner mig lite villrådig...

  • Gersemi

    Glada bud här med, v 34+0 idag!! Det trodde jag inte från början!!

  • Gersemi

    Jag kanske kan komma med en strimma hopp till er som går o väntar på att bebis ska behaga titta ut. Ni kan faktiskt be dem sätta igång er i v 37+0. Jag vet att det är ett par veckor kvar, men det kan ju vara ett mål att se fram emot. Min erfarenhet är att de brukar vara schyssta mot oss som haft det riktigt besvärligt. Bägge mina hotande prematurer är födda genom igångsättning, och det har gått väldigt bra!

    Själv har jag en blä-dag. Allt gick fel från början, men hoppas att det blir lite bättre. Har en hel del sd idag, men bara dom som ger andnöd, ingen som gör ont. Varför får man andnöd?? Jag förstår inte, bebis borde ju rimligen tryckas neråt, inte uppåt... Eller?

    Det är gråmulet idag, så vädret passar mig bra Kan sitta o vara ur form utan att det liksom gör något. Kanske har mer energi imorgon.

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar