Inlägg från: Gersemi |Visa alla inlägg
  • Gersemi

    Vi som har prematura sammandragningar

    Pilea: Snygg lampskärm, jag kanske kan anlita dig att tämja mina växande gardiner? Jag lägger upp dem gång efter annan, och ändå blir de bara längre *suck*

    AsaLu: Grattis till tjejen Vad duktig hon är som andas själv!

    Elaisa: Håller med om att det verkar läskigt att bara svimma, allra helst i en gynstol...

    Ego: Mådde jättekonstigt igår kväll, var helt avtrubbad. Sen insåg jag att  en del av proppen hade släppt, så jag fick en tid för koll idag på förmiddagen. CTG visade på pyttesmå men regelbundna SD, men inte ngt att bekymra sig för. Hoppas jag Fick sen vänta ett tag på doktorn och blev jättetrött. Precis när jag höll på att somna kom hon. Gjorde UL som såg bra ut, sen skulle hon känna efter och göra VUL. F-n vad ont det gjorde! Blödde rätt ordentligt efter undersökningen och har ff ordenligt ont. Rsultatet av undersökning var lite tvetydigt, har en tratt ooch bebis ligger emot, men tappen var ff lång, så det är ingen fara å färde. Damp ner i sängen direkt vi kom hem, helt slut. Usch.

    Kram på er!

  • Gersemi

    Fröken Sol: Jag är också rätt trött på detta. Inte egentligen trött på att vara gravid, men det eviga vägandet för och emot, ska jag åka in eller inte, hur ont har jag, borde jag verkligen diska/tvätta/dammsuga osv... Jag har ju bara ordinerats vila (och avhållsamhet *grrr*), har under hela tiden fått göra vad jag vill, bara jag själv ser till att balansera det. Skulle vilja slippa känna dåligt samvete för att jag får spader över att dammråttorna har övertagit hyresontraktet osv. 31+0 idag..

    Pilea: Ja, det måste ha varit så att hon forcerade vid undersökningen. Kändes som att hon försökte fixa alternativa vägar för bebis att komma ut :-/ Blödde igen inatt, men jag tror att det var pga sd, hade det mesta av natten, och känner att det håller på nu med, trots att jag verkligen sovit och varit lugn.

    Nån som vet hur det förhåller sig med regelbundna sd som inte är så starka? Nu har det ju hållt på mer eller mindre ett dygn, vad jag vet. Kanske längre, kanske har det varit ett uppehåll när jag sovit. Vet inte.

    Kram på er tjejer.

  • Gersemi
    aprilfamilj skrev 2010-03-16 21:16:38 följande:
    Gersemi: Jag har ingen aning. Undrar detsamma. Har haft starka och ganska regelbundna sammandragningar nu i över ett dygn. Men dom har inte gjort ont. Bara ibland. Och så har jag som en "allmän smärta" i magen nu... Man skulle haft en ctg maskin hemma
    Just nu är jag mer inne på att kunna se in i framtiden... Verkar mer praktiskt...
  • Gersemi

    AsaLu: Vad underbart vacker hon är Tänk att hon är så 'färdig' trots att hon är så liten

    Aprilfamilj: Oj då, kanske ska ringa in? Vet att läget inte är att skratta åt, men jag kunde inte låta bli att le. Tänk vad fort man ändrar sig när det börjar göra riktigt ont! Å andra sidan, att du känner så skulle jag tolka som ett gott skäl att ringa in, på en gång! Håller tummarna!

  • Gersemi

    Idag har varit en bra dag Dels har ju sambon varit arb lös för första gången i sitt liv, men idag fått en intervju på en av Stockholms mest namnkunniga restauranger De ringde bara timmar efter att de fått in ansökan

    Bra sak nr två är att vi varit på Klarasamtal idag (Aurora) och träffat min all time favourite BM Päivi. Hon är bara så kunnig och får mig att känna mig så trygg. Otroligt skönt! Ska tillbaka om tre veckor och diskutera vidare Dock verkade hon inte helt säkert p att jag ff skulle vara gravid då... Om hon, med all sin erfarenhet (hon har varit med under samtliga av mina graviditeter) tänker så, så kanske man ska förbereda sig...

    Kram

  • Gersemi

    Elaisa: Exakt så känner jag, det svider och sticker. Vet inte vad det innebär, dock... OM du får reda på det får du gärna dela med dig.

    Ego: Jag har en känsla, men det känns faaarligt att berätta Kommer säkert att få äta upp det. Det känns som att bebis kommer inom ett par veckor. Innan v 35. Kan inte förklara, mina sd är inte starkare och jag blöder inte. Inget liksom tydet på att det är igång. Det bara känns att jag inte kommer att gå tiden ut, och jag känner mig kolugn inför det. Undrar om det beror på gårdagens samtal?

    Jaja, kram på er

  • Gersemi

    jmynt: Härligt! Passa på och njut!

    Känner mig så varm, men det är knappast ovanligt i slutet av graviditeten... Hur som helst tyckte min minsta son att man ska ta tempen då (*älskar*) och vet ni vad? Jag har feber! Ibland så... Är man inte så smart Får se vart det tar vägen. En annan vanlig gravidåkomma är ju förstoppning, men jag har inte direkt haft några sådana problem, snarare åt andra hållet. 2-5 ggr per dag är mitt normala... Funderar på om det är pga sd? Vad säger ni, blir ni förstoppade? I så fall stämmer ju inte min teori. Hm. Idag var det iaf regelrätt diarré (beklagar äckelfaktor), men det kanske beror på febern?

    Allmänt svamlig och blä-ig idag. Kram på er!

  • Gersemi
    Pilea skrev 2010-03-20 14:47:52 följande:
    Så hade jag dagarna innan det satte igång med dottern! Var lite febrig, svettades floder o frös om vartannat o var lös i magen.
    Oj då. Hmm, vad säger man? Hjälp? Har märkt tidigare att i perioder m mkt sd så har jag fått diarré efteråt, men nu har ju dessa sd hållt på i över en vecka, snarare i två. Men kanske är detta en av de anledningar som ligger bakom att jag känner att det kommer att dra igång inom ett par veckor?

    Pilea, hur klarar du det med barnen, du har ju ett 'aningens' värre läge än mig... MIna två killar (8 o 10) är här denna helg och de har ju myror överallt!!! Inte lugnt nånstans. Visst, de behöver inte bäras på, men väl säras på när de slåss
  • Gersemi
    April

    10 - Sofiaochjonas

    Maj

    1 - aprilfamilj
    17 - Gersemi

    Stor kram till er, ska lägga rallydårarna nu, så jag återkommer
  • Gersemi

    Fröken sol: Vet inte. Man skriver av sig lite här, gråter en skvätt och går o lägger sig. Och hoppas på en bättre morgondag. För varje dag som går är man ett steg närmare, och dagarna går, obönhörligen, vare sig man vill eller inte. Det är svårt att försöka hålla humöret uppe, jag känner också det. På et sätt känner jag att jag bara vill att bebis kommer NU, men samtidigt vill jag vänta. Har svårt att bestämma mig Känner mig också nere idag, men har svårt att avgöra om det är för at jag är lite småsjuk. Diarrén har gett sig, men jag småtempar ff. Jaja, det ger sig.

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar