Inlägg från: Gersemi |Visa alla inlägg
  • Gersemi

    Vi som har prematura sammandragningar

    29+6, men har inte så mkt sd  längre, så mina dagar går med att jag boar lite och så. Jag får vara uppe, bara jag inte anstränger mig. Fast igår fick jag spader och slet ut dammsugaren. 1,5 timmes städning var väl kanske inte vad doktorn hade rekommenderat... Men men, vilade i ett par timmar efter det. Nu njuter jag av att inte längre behöva dela mitt hem med de övertaliga dammråttorna!

  • Gersemi
    mammaNena skrev 2010-03-09 13:10:05 följande:
    30+0 idag! (v31) shit vad tiden går! hux flux och jag är nästan där mia föddes.. olle sa igår igen om att han håller fast vid sin vision. bebis kommer snart... men vi får väll se. känns som jag ska gå och lida i 10 veckor till.. funderar skarpt på hur jag ska få hem mia från dagis. olle jobbat natt och sovit i 4 timmar= inte pigg! går jag så kan jag räkna med massa SD och helt slut resten av dagen.. ringa mamma och fråga om hon vill, IGEN!
    Kul, vi är också 30+0 idag! Så då är vi två som har BF syttene maj!

    Imorgon är den dagen då bägge mina tidigare förlossningar har startat. Känner mig såklart lite orolig, men har inga tecken på att det skulle sätta igång. Dessutom är denna graviditet helt annorlunda, så kanske man vågar hoppas?

    Håller tummarna för er andra Är som sagt lite förvirrad för tillfället, inte bara pga graviditeten, det har varit stormigt på sambons jobb sista månaderna... Det blev konkurs till sist, och nu hotar de med att itne betala ut hans övertid *MORR* Var bara tvungen att få morra lite..
  • Gersemi

    Nu händer det nåt här. SD har ändrat karaktär, de nyper mer och det svider där nere. Fast jag har redan varit på förlossningen en gång ikväll (hade inte känt bebis röra på sig på hela dagen), så det får räcka. Blääää. Kan nästan svära på att jag håller på att öppna mig. Å andra sidan, inga av mina barn är födda för tidigt, de har bara hotat med det

  • Gersemi

    Verkar som att Västerås tar hem väder-segern! Full sol och 9 (!) grader varmt! Idag är ju den dag då mina tidigare förlossningar dragit igång, men det var rekryteringsmässa, och som arbetslös var jag liksom 'tvungen' att gå dit. Och ja, det slutade med att jag nästan satt och grinade på vägen hem :-/ Sambon erbjöd att bära mig uppför trappan till sovrummet.

    En lite... känslig fråga: Är det nån av er som brukar känna efter på tappen själva? Eftersom jag ite varit så rädd för  retningen har jag gjort den, och nu är jag lite osäker på om inte jag känner en förändring. Inifrån slidan är det samma, mjuk och svampigt, med en öppning på ca två cm. Fast nu är det som att det ligger en 'gummisnodd' runt livmodertappen, fast på insidan, där allt mellan 'snodden' och tappen är mkt mjukare än det utanför. Snoddens diameter är ca 4-6 cm.  Min undran är om det är så att jag har börjat öppna mig inifrån... Att det är andra ändan av livmoderhalsen jag känner. Av någon anledning drar jag mig för att ringa. Vill inte. Dessutom är det en jätteirriterande läkare som jobbar nu Han ville inte ens undersöka mig igår.

    Apropå ingenting, hade också velat äta kycklingsallad idag Äääälskar kycklingsallad!!!

  • Gersemi

    Izzen: Stor kram till dig! Inte kul när man inte mår bra, man behöver ju verkligen ha humöret uppe i en så utsatt situation. F ö mår även jag illa när de stora SD sätter in. Och så 'försvinner' jag från omvärlden. Tror att det är oro som gör att jag mår illa.

    Pilea: Ingen sol här heller idag. Men världens migrän, och så håller de på att riktigt grundligt röja hela området för snö... Iofs bra, men aj aj aj.

    Ego: Mår apa. Gjorde det igår med, känner mig inte alls förmögen att hålla all oro och andra känslor i schack. Migränen började igår, tillsammans med de onda sammandragningarna, så vid tiotiden tog jag min sista Citodon (fick två sist jag var inne) och gick o la mig. SOmnade till sist, men nu är man ju på ruta ett igen. Vad gör man? Kan ju inte ringa min BM bara för att säga att jag mår skit... Och jag borde inte klaga heller. Jag har inga småbarn att se efter, och sambon är hemma idag.

    Hoppas att ni har bättre dagar. Kram!

  • Gersemi

    Bara för att vara annorlunda, så tänker jag tala om att jag mår riktigt bra idag Vädret har väl hjälpt till, och mitt besök hos mödravårdspsykologen. Känns som att saker och ting börjar bena upp sig och jag förstår mer och mer varifrån oron kommer, och -vad som är än bättre- vad jag ska göra åt den! Sambon är dessutom supergullig och tänker laga riiiktigt god mat idag, vilket inte är så lite, med tanke på att han är kock Det ni! Som efterrätt blir det tårta

    Lite solsken från mig. Kram!!

  • Gersemi

    Som ni redan vet har jag haft lite koll på min tapp själv, genom att känna efter och notera skillnader. Idag märkte jag en STOR skillnad. Den är borta! Ja, inte så alltså, men den verkar ha lagt sig långt bak, så jag kommer inte åt... Suck, har ingen aning om vad det betyder, men jag tror att det är bra, för bebis ligger långt uppe nu och klämmer på revbenen

    Kram på er, ha en trevlig lördagskväll!

  • Gersemi

    Paincake: Stort, stort grattis! VIlken bedrift, du höll verkligen kvar honom tiden ut!

    Izzen: Förstår inte heller, kanske nån som inte läst ordentligt?

    Ang det här med att känna på tappen, först och främst har mina SD visserligen varit kraftiga, men helt ofarliga. Annars hade jag inte vågat! HUr jag kommer åt... Vet inte, gör det, bara. Antar att vi kvinnor ser olika ut, men jag har iaf lätt att både hitta och känna på tappen. Sen känner jag såklart inte hela livmoderhalsen, utan bara 'det yttre'. Gör det mest för att känna mig lugn, märker ju själv om det skett en förändring, är man öppen och s, då känn sdet ju helt klart annorlunda.

    Kramtjejer!

  • Gersemi

    Att själv känna efter cervix kan absolut trigga igång SD (på samma sätt som sex kan), så det är inget att rekommendera om man är 'lättretad'. Vidare kan man råka ha hål på hinnorna ifall man är öppen och har otur/är oförsiktig. Som jag tidigare nämnt är min situation lite annan, jag har varit helt opåverkad, med en sluten cervix på över 4 cm.

    Lana: För att svara lite mer specifikt, min tapp är både mjuk och 'sladdrig', med en öppning på 1,5-2 fingerbredder ner mot slidan till. Dock har det varit så hela tiden och har inte mkt att göra med hur resten av halsen ser ut. Där har jag hela tiden varit hård och sluten. Dock, eftersom du känt en skillnad, kan det vara så att det så smått börjar hända ngt. Fast det ka nlika gärna vara en helt normal förändring, beroende p hur långt du gått.

    Vad gäller prematura sd är det väl, om man hårddrar det, sammandragningar före v 36 som har påverkan på cervix. Dock kan det vara lite svårt att veta hurvida de har påverkat eller inte, och jag tycker iaf att tjejerna här har varit supergulliga att stötta när man har smärtsamma sd trots att de inte har påverkat. Det finns ju en psykologisk aspekt i det hela också, för det handlar ju också om hur man upplever sina sd. Många förstföderskor får veta att det är förvärkar de känner, men i mitt fall var det inte så. Jag var öppen 4 cm när jag väl kom in (med första barnet). Om man kan hjälpa ngn stackare, så tycker jag bara att det är rätt att 'alla' får vara med här. Kortfrattat, ja, det handlar om farliga SD där flera här har legat långa tider på sjukhus, men man kan vara med här ändå

    Himmel vad jag svamlar. Har ägnat mig åt 'förbjudna' aktiviteter. Försöker få upp gardiner. Det tar sin tid med alla långa vilopauser, och nu har jag precis vaknat från en... Hade inte tänkt somna, men det var ju så skönt Märker att jag blir mer och mer oförsiktig ju längre tiden går.

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar