Inlägg från: PennyJenny |Visa alla inlägg
  • PennyJenny

    Vi som har prematura sammandragningar

    Hur gick det igår mariamamman??
  • PennyJenny
    Demyra skrev 2010-06-22 09:03:46 följande:
    Lycka till Mari80 och PennyJenny på läkar kontrollerna.
    Håller tummarna att tappen är lång och fin Solig

    Har inte haft nå mer onda värkar sen igår, men känner mig ganska orolig att det ska starta på nytt. Just nu är det bara molvärk i rygg och mage.
    Skulle kanske ha varit helt smart att ringa in igår så skulle man vara lugn nu och inte över analysera alla sd.
    Ring in nu istället då :) Och säg som det är!
  • PennyJenny
    mariamamman skrev 2010-06-22 10:58:28 följande:
    Lycka till ni som ska till läkare idag!
    Jag var hos min läkare igår, och det såg bra ut :) . Cervix hade inte blivit mer förkottad sedan förra kollen för 2 veckor sen, och ingen blödning eller något annat skit kunde han se. Lille killen i magen mår bra och är så stor som han ska vara. Skönt! Är fortsatt sjukskriven på heltid och ska ta det lugnt och vila mycket.
    Gott att höra! Hur lång var den? Jag är sååååå nervös inför i em.... Är livrädd att det ska se illa ut.
  • PennyJenny
    mariamamman skrev 2010-06-22 11:42:55 följande:
    PennyJenny: jag var också skiträdd innan undersökningen igår! Är det inför varje undersökning... Min cervix var 2.5 cm, samma som för 2 veckor sen. Möjligen hade den blivit lite längre (!) sa han men det är väldigt svårt att mäta mig tydligen, alla läkare som försökt har sagt det.
    Okej, hoppas jag också har samma tur. Blir dock väldigt konfunderad över att när jag mätte i v18+6 fick dr den till 2 cm med funneling. Dagen efter fick en annan dr den till 3,7 (oprovocerad) och utan funneling. Med provocering var den 2,8.-3 cm och mkt liten funneling. Hur kan det blir så olika? Därför nojjar man för idag är det en tredje läkare som ska mäta och alla verkar ju komma fram till olika...
  • PennyJenny

    Hej tjejer

    Tänkte bara titta inom här och säga att jag hänger kvar ännu! Och bebis också, tack och lov. Har nått 22+0 idag vilket var mitt första delmål, underbart.

    Man satte cerklage på mig för 1 vecka sedan, akut. Hade inte detta blivit gjort hade jag haft två änglar idag. Var öppen med buktande hinnblåsa. Kan säga att de dagar som varit har varit bland de jävligaste i mitt liv, lätt. Så rädd jag har varit/stundtals är :( Är fortfarande lååångt ifrån säkert detta och jag är livrädd att cerklaget ska brista eller att jag ska få infektion/värkar.

    Ligger här i min säng på mitt rum sedan 9 dagar. Nästa vecka får jag flytta upp till ny avd för oförlösta, mitt nästa delmål.

    Mischooo: Håller alla tummar jag har för dig!!!! Varför skickar dom inte dig hit till Lund så de kan sätta cerklage`?? Då har ju din bebis mkt större chanser att stanna kvar där inne!

    Kram på er alla här ute, kämpar är vi alllihopa!

    Undrar förresten - är det någon av er som fått innohep-injektioner som sängliggande?

  • PennyJenny
    t0va skrev 2010-07-01 17:37:42 följande:
    Vi har allt varit jätteoroliga för dig, jag hittade en som hade dig på FB och vidarbefodrade det hon skrev i en annan tråd, hoppas det var ok för dig men så många har frågat och undrat. 

    Håller tummarna så för att det ska gå hela vägen nu, kämpa på och ta det lungt :)  
    Jadå, helt okej :) Skulle något inte vara okej att "vidarebefodra" får man behålla det för sig själv och inte skriva det på internet öht, så det är alltså lugna puckar!
    060810 skrev 2010-07-01 19:12:20 följande:
    Skönt att höra från dig!! Tänker massor på dig!
    Hoppas nu din bebbe stannar kvar!
    Ligger du i Lund?
    Kramar!!
    Tack :) Japp, ligger i Lund som tur är. Annars hade jag förlorat ytterligare ett barn kan jag säga. CSK hade aldrig ens chansat att sätta cerklage på min tapp! *rys*  Jag får innohep en gång om dagen mot blodpropp imed jag ligger så mkt nu. Stora blåmärken får man :/
  • PennyJenny

    Hej allihop

    Jag får Innohep för att motverka blodproppar då jag ligger mestadels av dygnet och tänker så göra trots dr vill att jag ska upp och röra mig mer. Men jag vägrar innan jag är  på mer säkra veckor!

    Idag åker sambon till Gbg och är hemma först på söndag. Känner mig ensam, ledsen och orolig att nåt ska hända när han är så långt borta Gråter

  • PennyJenny
    Kavi81 skrev 2010-07-02 13:25:14 följande:
    Känner så väl igen mig i din situation! Läkarna vill att man ska upp och röra sig för att undvika blodpropp och för att man ska må bättre och det är så svårt att få dem att förstå att man - i alla fall jag - mår bättre av att ligga och inte ta några risker så att jag vet att jag gjort allt jag kunnat för mitt barn! Med mig provade de förrförra veckan att låta mig röra mig mer, typ gå upp och äta, men när de mätte tappen två dagar senare hade den krympt 0,5 cm så läkaren tyckte att jag skulle gå tillbaka till att bara gå upp på toa för att inte riskera något. Sen undersökte de efter en vecka igen och såg att tappen blivit längre pga vilan och den läkaren (inte samma som första gången) tyckte då att jag kan upp och röra mig mycket mer. Försökte få henne att förklara hur hon tänker, när vila gjort tappen längre och rörelse gjort den kortare varför ska de då testa igen att tvinga upp mig? Jag är ju bara i v. 24+6 och så små barn tar de inte här. Läkaren idag (ännu en ny läkare) sa att de är så glada över att jag vill stanna på sjukhuset och inte tjatar om att få åka hem utan klarar att ligga så mycket! Helt motsatt budskap!!

    Dock förklarade läkaren idag att läkarna här främst ser till mammans hälsa och i andra hand till barnets medan barnläkarna på neo (som varit här och skrämt upp mig) bara ser till barnet! Kanske kan förklara att en del av dem vill ta mer risker än barnläkarna?

    Tycker det är så frustrerande att få olika besked hela tiden beroende på vilken läkare som är i tjänst! Allt jag vill är ju att som du PennyJenny ligga och vänta på att komma in i säkrare veckor. För även om det är jobbigt för mig att ligga så många veckor på sjukhus så måste det ju vara ännu värre för ett litet för tidigt fött barn att ligga månader på sjukhus. Magen är väl bästa kuvösen Glad?

    Men kämpa på PennyJenny och gör det du känner är bäst för dig och ditt barn! Förra gången kämpade jag  mot flera läkare som ville ta onödiga risker (onödiga i de andra läkarnas ögon) och det var jättejobbigt under tiden men det var så mycket värt efteråt att veta att jag kämpade på alla sätt jag kunde för mitt barn. 
    Kram till dig!
    Jag känner likadant, man får olika besked överallt. Men det är min kropp och mitt barn och de kan inte tvinga upp mig. Jag VÅGAR INTE gå upp nu! Läkaren säger bara att jag ska inte ha någon övertro till min sängvila utan bebis kommer om bebis vill oavsett om jag ligger eller inte. Bullshit anser jag men jag låter honom hållas och gagga om det. Jag tänker INTE ge upp min vila när jag nu kommit såhär "långt" just pga att jag är envis och ligger! Aldrig! Vi kämpar på du och jag nu Kavi och trotsar läkarna ;)
    Bohman skrev 2010-07-02 13:10:17 följande:
    ja anledningen till att de förmodligen vill att det inte ska bli någon propp..
    men nu när du får innohep så skulle jag inte heller vara uppe o röra på mig.
    Inget kommer att hända, allt kommer gå så bra gumman!
    men jag förstår din oro...usch.
    kramar om hårt""
    Precis! Därför kommer jag fortsätta ligga. Och så länge jag ligger ger dom mig sprutan säger dr. Är sååå j-a jobbigt mentalt att ligga såhär så det är så jobbigt när dr håller på och ger dubbla budskap hela tiden :( Så jag tänker fortsätta gå efter min magkänsla som säger - VILA! kram
  • PennyJenny
    jmynt skrev 2010-07-02 15:25:11 följande:
    har inte hunnit läsa i kapp riktigt men måste fråga er en sak. Jag har fått sån jävilsk mensverk, känns som det gjorde när det drog igång med dottern. Känns som om jag är konstant skitnödig, men det är jag inte och jag är inte förstoppad. Det trycker massa nedåt, Men jag jag tror inte att jag har så mycket sd. har tagit bricanyl och panodil men det hjälper inte ett dugg. Vad tror ni att det beror på? börjar bli lite orolig. Min super tröga karl åkte till linköping med en kompis fast jag sa att jag kanske måste åka in, Är sååå trött på honom.
    Låter ju faktiskt ut som det är förlossning på G??? Både mensvärk och "nödighet" är ju tecken på det! Ring in till förlossningen och prata med dom.
  • PennyJenny
    MiScHoOo skrev 2010-07-02 21:51:42 följande:
    Hej alla angående vikten så finns det en special ultraljudsapparat och man kan höra hjärtljudet i från apparaten idag var det katastrof för mig. Fick täta sammandragningar samt blödningar har redan tagit två bricanyl sprutor har inte så starka sammandragningar nu men blödningen kommer och går och det är väldigt Rosa jag hör av mig imorgon natti natti allihop
    Åååh, vad jobbigt gumman :( Håller alla mina tummar jag har för dig och lilla bebis!!
    2små2stora skrev 2010-07-02 21:50:21 följande:
    Återigen en em/kväll med en massa SD
    Tråkigt :( Hoppas det lugnar sig snart!
    Kavi81 skrev 2010-07-02 21:48:47 följande:
    Absolut! Du verkar vara lika envis som jag Glad och våra bebisar oxå... Godnatt och hoppas du får en lugn  natt!
    Nattnatt! Och lugna fina bebisar till oss alla i natt!!!
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar