Inlägg från: PennyJenny |Visa alla inlägg
  • PennyJenny

    Vi som har prematura sammandragningar

    sataya skrev 2010-06-17 13:23:22 följande:
    tack....

    detta är ju som jobbigare än förra gången då man redan har en liten på 2½år som vägrar sitta still.. samt en hund som måste ut...
    plus att jag ska jobba i sommar:S men vi får la se hur det går...
    har bara toalett på övervåningen vilket inte är att rekomendera då man hela dagarna är nere...
    Nej det låter verkligen inte som det ultimata. Dock är en liten tröst att du har kommit en bit på vägen iaf :)
  • PennyJenny
    Kavi81 skrev 2010-06-17 14:33:24 följande:
    Hej PennyJenny!
    Tänkte bara kommentera det här med bricanyl. Instämmer helt med vad de andra har skrivit, det är ju NU det behövs! Dessutom sade läkarna i Uppsala att det inte är så stor risk för tillvänjning, inte ens om man tar 1-2 om dagen i 7-8 veckor... det är mer risk om man står på det hela tiden, typ morgon, middag, kväll oavsett om man har sd eller inte. Men behöver man det 2 ggr om dagen om det behövs är det ok. Och de har ju tractocildropp att sätta in om det blir problem. Så sa de till mig i alla fall. Här i Falun är de mer restriktiva, men jag behöver bara 1 och ibland ingen varje dag. Om sd kommer regelbundet i mer än en timme så ger de en, annars inte. Men alla läkare och bm säger ju så olika...!
    Ja, jag håller med er! Fattar faktiskt inte dr resonemang alls... Vaddå vänta till v22?? Jamen tänk om det är för sen då, vad hjälper det då??? Tar jag Bricanyl nu kanske bebis stannar inne till v25 iaf och har en chans till överlevnad.. Märkligt resonemang. Har iaf inte tagit någon Bricanyl ännu, har nån sd per timme. Ibland lite fler men har märkt att det beror lite på hur jag ligger.
  • PennyJenny
    060810 skrev 2010-06-17 19:13:12 följande:
    Hej tjejer!!
    Jag har spenderat typ hela jävla dagen på förlossningen!!
    Kom in vid halv 10 och kom inte ut förrän halv 5!! Jag är helt slut efter att ha legat i deras säng hela dagen med ctg mätning och vila..
    Hade sammandragningar som kom och gick  och ett tag låg jag på 20 på ctg-kurvan hela tiden, ville inte gå ner mer..
    Jag lyckades somna en stund men vaknade av en sd.. AJ vad den gjorde ont.

    Tappen var inte påverkad och 4 cm lång. :) *glad*
    De ville nästan skicka mig till Lund ett tag, men jag slapp och det var jävligt skönt!
    Jag ska återkomma om jag får ont i magen så igen vid rörelse eller vila.. Men hallå?! Vill de se mig där imorn igen eller? :p
    Jag har fått order om att vila, så vi får se hur det går med det.. mina barn tycker då mamma är tråkig som bara vilar hela tiden och hittar på massa jävelskap när jag ligger i soffan.. Sen är man ju inte direkt så snabb av sig heller nu i v. 31 (ja på lördag är det v. 31) så  tar en stund innan jag kommit upp ur soffan om de nu hittat på något jäkelskap!
    Usch, ingen hit att ligga där i byggkaoset (antar du var på CSK?). Hoppas det håller sig lugnt nu för din del!

    ......................

    Själv är jag på ururselt humör. Det tar nåt så enormt på humöret att bara ligga såhär och tiden sniglar sig fram. Höll på att få världens utbrott när jag LÅG ner och åt idag igen. Det går ju inte!! Allt trillar av och hamnar vid sidan. Små små saker blir till gigantiska problem, orkar inte surfa heller för man får kramp pga att man ligger ju helt knäppt. Gnäll, gnäll gnäll... Blev nog lite extra ledsen när sambon kom hem också och var på dåligt humör. Känner mig usel som mamma och sambo. Ibland vore det enklare att ligga inlagd och slippa känna sig som en slavdrivare här hemma men samtidigt vill jaginte det, den tiden kommer ju nog snart ändå :( 
  • PennyJenny
    2små2stora skrev 2010-06-17 19:23:53 följande:
    Du kan sitta upp och äta det är inga problem att sitta upp den stunden.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
    Ja, det kanske jag kan. Men jag vågar faktiskt inte. Är hysteriskt rädd att förlora bebisen och klarar inte av att ha nåt att anklaga mig själv för om det händer nåt. Därför tvingar jag mig till 100% sängläge förutom för toa och dusch och kommer så göra tills jag är så långt gången att bebis åtminstone kan räddas till livet.
    060810 skrev 2010-06-17 19:32:57 följande:
    PennyJenny:
    Japp jag var på csk! Men fick en bra bm och bra läkare! Den läkare jag har massa förtroende för så det var skönt (Louise Moberg, om du träffat henne). Fast överläkaren kom med in men henne gillar jag INTE.. Ann-Christine Agnroth... Hon slängde ut min kompis som var med som stöd för att hennes son på 6 mån var med.. Skitsur var hon för att hon var med... :s
    Sen sa hon fel namn till mig med.. Jippie...!
    Louise är ingen jag känner till såhär till namnet, men däremot den andra dr. Har inte heller världens bästa erfarenhet av henne (heller...). Men skönt att det var bra bm och att den andra läkaren var bra. Bm har faktiskt alltid varit urgulliga mot mig på csk, det är mest läkarna som betett sig som puckon (särskillt denna grav).
  • PennyJenny
    Kavi81 skrev 2010-06-17 19:50:21 följande:
    Ja ibland undrar man hur läkarna resonerar... eller måste man ha varit i den här situationen för att riktigt kunna förstå...? 
     
    Hur mycket påverkad är din tapp nu? Blir den mycket påverkad av en sd per timme? Mina läkare har sagt att det är ok med 3-4 sd per timme, men inte om de börjar komma regelbundet var 10:e minut, då brukar jag få en bricanyl. Men det äär nog väldigt olika hur lättpåverkad tappen är.
    Vet inte hur påverkad tappen är, ska mäta den på tisdag och då har det gått 12 dagar sen sist. Är äckligt nervös för vad som hänt där inne kan jag säga.... Hu.... Har aldrig behövt särskilt starka/många sd förut för att bli påverkad nämligen.
    060810 skrev 2010-06-17 19:50:27 följande:
    PennyJenny:
    Jag har lyckats med att få puckon till bm innan, men idag kom det helt rätt bm till mig och så läkaren med då förståss. Så nervös var jag och hon lyckades lugna mig och det gick smidigt. Jag klarar normalt sett inte av vaginala undersökningar så att jag åkte in och lät dem göra en sån var ett mirakel. Men hade det inte varit Louise så hade det nog inte funkat heller.. Hon gör allt i min takt och stressar inte och avbryter när det inte går, nu gick det vägen helt och hållet, men det är för att jag litar på henne.
    Skönt att höra :)
  • PennyJenny
    sataya skrev 2010-06-17 20:41:29 följande:
    gud vilket tempo det är här inne jag hinner aldrig med..
    Många av oss har mkt tid över nu när man måste ligga o ta det lugnt Skrattande
  • PennyJenny
    Noemi skrev 2010-06-18 11:47:06 följande:
    Idag är jag fullgången! 37+0 tjohooo!!! Nu ska jag bara bli av med förkylningen från helvetet som ännu inte släppt sitt grepp om mig. Känner mig nästan sjukare och det är lite trist eftersom jag varit sjuk i över två veckor nu. Vill snart känna att jag ska orka föda ett barn också. Slut på gnäll från mig. Jag är fullgången ocht det känns lite som ett mirakel.

    Jag är ännu en som harvat mig igenom den här tråden från vecka 17-18 någonting, otroligt orolig för bebisens liv och senare orolig för att föda ytterligare en prematur som sedan gått hela vägen. Heja heja till alla er som kämpar! {#emotions_dlg.flower} Kramkram från mig!
    Grattis, vad härligt! Känner inte riktigt  till din story, har du lust att dra den i stora drag? :)
  • PennyJenny

    ikväll har jag tagit min första Bricanyltablett... Känns som ett bakslag på nåt vis och är rädd att jag ska starta ett "beroende" i min kropp, att sd ska komma ännu mer när effekten avtar... Har väl egentligen inte supermånga sd men några st har det varit och magen har liksom känts konstant hård liksom. Svårt att förklara.... Inväntar biverkningarna av bricanylen, de andra grav har jag fått hjärtklappning och blivit superdarrig av dom.

  • PennyJenny
    2små2stora skrev 2010-06-18 19:43:42 följande:
    Något beroende kommer du nog inte att starta. Men det är bättre att ta dem nu än att spara allt för länge på dem.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
    Ja, jag hoppas du har rätt. Känns lite läskigt... Men vad göra? Vill ju inte riskera att bebis kommer nu heller... :(
  • PennyJenny
    060810 skrev 2010-06-18 20:28:04 följande:
    Ska jag bli sängbunden eller vad fasen är det frågan om?
    Jag kan inte ens gå några hundra meter till pizzerian utan att jag får ont i magen och sd.. :( BLÄ!!!!!!!!!!!!
    Tur jag har en god sallad att äta nu, men det suger att inte ens kunna ta sig dit utan att få sd....  Tur de hittills inte påverkat tappen i a f.
    Så har jag haft det i flera veckor :( Skittrist!
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar