Inlägg från: PennyJenny |Visa alla inlägg
  • PennyJenny

    Vi som har prematura sammandragningar

    Den senila flyttar fram listan  Baby

    Juni
    Fröken sol - 22 Juni
    Giraffen och Tiger - 26 juni

    Juli
    Noemi - 8 Juli
    Lana - 16 Juli

    Augusti
    Mari80 - 2 Augusti
    Demyra - 11 Augusti
    jd_sr79 - 11 Augusti
    Jmynt - 18 Augusti

    September
    Schnappi i magen - 3 september (snitt i mitten av augusti)
    Icka76 - 19 September (snitt 2 veckor innan)
    Happyme - 22 September
    Arkeologitjejen - 30 September

    Oktober
    3busfrön - 6 Oktober
    MariaOMarkus -10 Oktober
    Kavi81 - 15 Oktober

    November
    PennyJenny - 3 November (planerat snitt ca 3-4 veckor innan)

    December

  • PennyJenny

    Är så glad just nu. Ringde till Lunds ulj-avd dit jag var för en vecka sedan (så proffsigt bemötande!) och som jag fick ny tid till om 3 veckor, när jag är i v23+0. Känner mig ju jätteorolig, vilket ger mig mer sd och ringde som sagt dit och frågade om jag inte kunde få en tid till lite tidigare. Och på tisdag ska jag dit :) Ååååh, vad skönt att slippa csk! Hade ju tid till smvc på onsdagen, bye bye säger jag till den tiden där :)

    Nu väntar jag på att bm ska ringa upp mig, ska fråga om hon kan prata med deras dr om jag kan få Bricanyl utskrivet. Är dock osäker på om de skriver ut det utan att träffa mig först... Hade varit tryggt för mig att ha ifall man får mkt sd igen, hade massor igår :(

  • PennyJenny

    Hoppas det är okej att jag kopierar in ett inlägg jag gjort, som fråga till er här inne också:


    Jag är i v19+6 idag och har sedan 1 vecka sängläge och vila pga sd och påverkad cervix. Pga den stress o oro detta skapat har ju nu ännu mer sd och har lyckats tjata mig till några bricanyltabl av dr på spec-mvc.

    Hon säger dock att jag inte får ta dom regelbundet för då hjälper de kanske inte så länge (hur länge vet jag inte). Dessutom sa hon att de försöker eg inte stoppa en förlossning såhär tidigt???

    Vågar man ta de här tabl nu eller? och hur många per dag? Hur länge har ni ätit dom och från vilken vecka?
  • PennyJenny
    Tandvärk skrev 2010-06-16 12:06:48 följande:
    Hej, halkar in på ett bananskal. Var själv sjukskriven pga prematura sammandragningar från vecka 21 o och knaprade Bricanyl all the way. Jag bollade samma fråga som din med min mor (som är bm) och vi kom fram till att jag så klart inte hade något att förlora. Är du restriktiv NU kanske du tappar ditt barn, så att Bricanylen fungerar effektivt SEN, när du redan tappat ditt barn.... Är du med? Så ät i den mån du behöver nu tycker jag, men försök så klart att undvika att äta i "onödan", dvs när det är helt lugnt i magen. Det är ju NU och ca tio veckor framåt som du förtvivlat behöver hålla sd i schack. SEN är det ju skitsamma. Kommer ungen efter vecka 30 eller så så gör den. Fint om den stannar så klart, men knappast någon katastrof. Nu däremot... Ja, så resonerar jag. Lycka till.
    Precis så resonerar jag också, men inte läkarna tydligen... Nåja, fick 6 tabletter bara (sambon har varit iväg och hämtat) och det är 6 dagar kvar tills jag kommer till Lund, då hoppas jag dom kan skriva ut på burk istället.
    Noemi skrev 2010-06-16 12:23:26 följande:

    Håller helt med dig Tandvärk! Det är ju absolut klokt att tänka så.

    Min erfarenhet är att man kan ta bricanyl under några dagar men om man sedan klarar sig utan ett par dagar så är effekten inte minskad om man sedan äter igen. Jag tog ibland en om dagen i flera dagar i sträck och höll därefter upp någon dag el två eller så länge som det kändes ok att hålla upp. Jag gjorde så under många många veckor och fick aldrig minskad effekt. Dock behövde jag aldrig äta maxdos som för mig var tre st per dag.


    Om det är så att ens sd verkligen påverkar tappen så att den förkortas måste det ju vara bra att äta bricanyl då och då tänker jag. Sedan har jag ingen aning om varför man inte skulle äta dem före en viss vecka och ifall det är negativt på något sätt.


    Tack för ditt svar, fick som sagt sex st utskrivna.... Räcker ju till en om dagen om det behövs fram tills jag ska till Lund. Jag vet ju inte NÄR jag behöver ta dom, hur har ni reosnerat? Hur mkt sd har ni haft när ni tagit dom??
  • PennyJenny
    Bohman skrev 2010-06-16 19:44:27 följande:
    Nu åker jag in till förlossningen
    Håll alla tummar o tår ni har nu!!!
    fan....
    ♥(¯`°•.¸ ♥ www.mammabohman.blogg.se ♥¸.•°´¯)♥
    Lycka till
  • PennyJenny
    060810 skrev 2010-06-16 19:32:53 följande:
    Hur är det när man är snittad 2 gånger innan? De sa från början att jag inte får ha några värkar pga min livmoder är väldigt tunn...
    Kanske borde få det kollat ändå? Vill ju inte att det händer lillan något för att jag inte kollat det...
    Dom ska absolut kolla din livmoder så du slipper samma som jag :( Det gör dom enkelt med ulj.

    Förstår att dina tankar snurrar, det gör mina med och ändå har jag en betydligt enklare sits än du med en pappa till barnen som kan ställa upp.
  • PennyJenny
    Bohman skrev 2010-06-16 23:10:19 följande:
    Hej tjejer...
    nyss hemkommen från förlossningen nu.
    ni kan läsa allt på min blogg...
    Tack för era tankar {#emotions_dlg.flower}
    ♥(¯`°•.¸ ♥ www.mammabohman.blogg.se ♥¸.•°´¯)♥
    Puh, skönt att det slutade väl!
    060810 skrev 2010-06-16 22:40:40 följande:
    Jo jag vet det med duschen.. Har haft jobbiga sd med alla mina ungar från v. 25 så jag har duschat och badat måånga gånger.. :p
    Men någon hjälp tycker jag inte det ger mer än avslappning som sen kanske gör att det släpper lite.
    Hur mår du idag?
  • PennyJenny
    2små2stora skrev 2010-06-17 09:22:32 följande:
    PennyJenny: hur har du det idag?
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
    Gullig du är som frågar :) Det är väl ok idag, är nånstans mittemellan när det gäller både humör och sd. Har iaf kommit över 20-strecket idag. Låter så mkt mer än när man var i v18-19 :) Hur mår du själv?
  • PennyJenny
    2små2stora skrev 2010-06-17 11:16:29 följande:
    Jag passerar v.24+0 idag så nu är första målet att hålla bebben i magen i 3 veckor till.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
    Åhhhhh UNDERBART. Gud vad jag längtar dit!! 20+0 idag :/
    Kavi81 skrev 2010-06-17 11:19:24 följande:
    Hej tjejer!

    Vad roligt att se att det är full aktivitet här! Eller det bästa vore ju om tråden inte behövdes alls... men ni förstår hur jag menar Glad

    Grattis till er som fått era små och välkomna alla nya {#emotions_dlg.flower}!

    Tyvärr har jag inte hunnit läsa allt som skrivits den senaste veckan och jag hoppas att ni ursäktar om jag inte är helt uppdaterad på allt och ställer dumma frågor Skäms

    Ja nu är jag tillbaka i tråden igen med bebisen kvar i magen, känns så skönt Solig
    Förra torsdagen blev jag inlagd här i Falun då tappen blivit kortare och på fredagen skickade de mig till Uppsala där de kan ta emot barn från v. 22 (var då 21+6) och sen fick jag ligga där med sprutor och tabletter. Men igår tyckte de att läget var så stabilt och tappen hållit sig bra och tom blivit lite längre så jag fick komma tillbaka till Falun!!

    Så nu ligger jag på min gamla avdelning 37 igen och väntar... men det känns så långt till den 15 oktober (BF)!! Men är bara så glad att bebisen är kvar i magen!!
    Uj uj uj... Jobbigt. Är URNERVÖS inför min mätning nästa tisd. Hur lång var din tapp när du skickades vidare?
    mariamamman skrev 2010-06-17 11:05:53 följande:
    Haft ont i magen nu i två dagar/nätter. Som mensvärk långt ner i magen, i ljumskarna och ont ner i benen och i svanken. Värst är det på kvällen och på natten.

    Ringde till förlossningen i morse. De sa att jag ska vila och försöka slappna av så mycket jag kan. Kan testa med alvedon om jag vill. Kan stanna hemma så länge jag inte börjar blöda. Eftersom jag har placenta previa kan jag inte öppna mig utan att börja blöda.

    Varför ska det va så jävla jobbigt att va gravid? Alla vi som samlats i denna tråden verkar ju ha ett mindre helvete! Oron gör mig snart tokig känns det som. Känns som dagarna går så sakta, är bara 18+6 idag. Suck!
    Ja, nog har vi små helveten här alltid... Känns dock skönt att tråden finns, den ger både tröst och förhoppningar om att det kanske går vägen... Är själv i v20+0 idag, alltså inte heller så lång gången :(
  • PennyJenny
    sataya skrev 2010-06-17 13:10:25 följande:
    får man hänga på här?
    jag har bf 7september (v28+1) och fick igår bricanyl... fick det förra graviditeten med...
    men just nu har jag bara biverkningar och tycker inte alls bricanylen hjälper.. blir det inte bättre kommer läkaren sjukskriva mig nästa vecka...
    Välkommen hit!
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar